Prije par dana kupio sam novu grafičku (PowerColor HD4850 PCS+), zamijenivši staru (Point of View GeForce 7600GT), i primijetio da mi je cijeli komp tiši nego prije (rezultat PCS-a), tako da sam odlučio napraviti to stišavanje do kraja. Trenutno u kućištu (Thermaltake Matrix) imam 2 ventilatora (oba od 120mm) - Bi-Sonic (dosta bučan, izbacuje zrak na stražnjem dijelu) i Thermaltake (došao s kućištem, dosta tih, uvlači zrak s prijeda). Cilj mi je da stišam komp što više uz što manje uloženog novca. Planiram kupiti dva ventilatora kojima bi zamijenio postojeće, ali ne znam koje da kupim. Gleadao sam malo ponude i specifikacije, ali ne mogu puno zaključiti iz toga, tako da molim ako netko ima iskustva s tim da mi pomogne. Cjenovni limit za jedan ventilator bi bio oko 80kn. Također sam mislio uzeti novi hladnjak za CPU (ne pratim baš cijene, ali ne bi nešto ekstremno), koji bi zamijenio "stock" hladnjak CPU-a i bio tiši od njega, te odgovarajuću termalnu pastu. Trenutno imam Arctic Silver Ceramique (namaz star 2 godine). Uz sve prethodno navedeno razmišljao sam i o lijepljenju one spužve za stišavanje sa unutarnje strane kućišta, pa me zanima jel netko to već probao i jel se više isplati kupiti to za 80-ak kuna ili ići na model "uradi sam"?
Evo i konfiguracije:
Procesor: Intel Core 2 Duo E6400 @ 2.13GHz
RAM: 2x1GB Kingmax Mars @ 800MHz:
Disk: Seagate Barracuda 320GB @ 7200rpm
Grafička: PowerColor ATI Radeon HD4850 PCS+, 512 GDDR3
Matična: Intel DP965LT (Lemont)
Kućište: Thermaltake Matrix
Ventilatori: Thermaltake TT12215, 120mm, Bi-Sonic (nisam siguran koji), 120mm
Nadam se da će se naći netko tko mi može pomoći.