Smrzavanje komp

poruka: 22
|
čitano: 2.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Pozdrav!

Imam problem s novim komp, nakon nove instalacije Viste ili XP-a sve uredno radi tako dugo dok ne instaliram graficku. Probao sam s driverima koji su dosli s karticom, probao sam skinuti catalyst s neta (8.12), ali ista stvar. Uvijek nakon nekoliko minuta komp se smrzne i jedino sto mogu je restart. Jel imao netko slican problem ili zna sto bi moglo biti? Mozda problem s grafickom/maticnom, ili verzija BIOS-a?

Zahvaljujem

konfiguracija je slijedeca:

Intel Core 2 Duo E8400

Gigabyte EP45-DS3L

Gigabyte Radeon HD4850 512MB

2GB DDR2 Kingmax 800MHz

Antec Sonata III (500W)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 21:02 (perica999).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje komp
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan

Nisam probeo s omega driverima, sad sam malo promijenio napajanje kartice - odstekao sam 6 pinski konektor koji ide iz napajanja na graficku pa sam uzeo onaj adapter koji sam dobio s grafickom u koji idu 2 utikaca onakva kakva idu npr u dvd-rom (4 pinska) i ustekao u taj adapter pa sam onda adapter taj spojio na graficku.

I sad cini se sve radi ok pod windowsima i dok klikam po netu, barem je ovih par sati ok (prije mi se smrznuo za par minuta).

Medjutim sad mi se smrzne kad pokrenem neku igru, cak mi se jednom prilikom smrznuo kod instalacije igre....

Kako instalirat omega drivere, jel moram sad maknut ove drivere koje imam trenutno pa instalirat omega, ili samo instaliram omega "preko" ovih trenutnih?

Ili jel moguce da se to ne desava zbog drivera nego mozda peslabo napajanje ili problem s maticnom?

Zahvaljujem, malo mozda gnjavim, al evo nemam bas puno iskustva s time :)

17 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Pokušaj ići na windows update te instalirati ponudjeni driver za grafičku.

ja sam ujo, a ne po četnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesam, ista stvar.... dok komp stoji onda je ok, al cim pocnem malo vise surfat, instalirat i nesto, smrzne se zacas....

17 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Da li ti se isto događa i kada ideš samo na generičke drivere, mislim one koje imaš instalirane odmah nakon reinstalacije sustava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da je onda ok... koliko sam skuzio problemi tek pocinju dok instaliram catalyst..

ali evo sad sam stavio iznova instalirat win pa cu malo probat klikat i radit bez instalacije graficke pa kroz sat dva dodam sto se dogadja

i evo jos dodatne info - imam 2 x 2GB Kingmax 800MHz memorije...

Sad kad tako stavim obje plocice i idem instalirat vistu, smrzne se usred instalacije....

Ako izvadim jednu plocicu pa ostavim samo 2 GB onda instalacije prodje uredno...

Sad ako nakon instalacije windowsa i svih drivera (ukljucujuci graficku) nastavim radit s 2 GB memorije, onda radi komp ok ako nista ne instaliram i klikam previse po windowsima.

Ako nakon instalacije windowsa i svih drivera (ukljucujuci graficku) stavim obje plocice unutra, onda se smrzne za minutu dvije cak i ako nista ne diram....

17 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Hmm, to sada dosta usložnjava problem. Moguće je da ti jedna od pločica RAM-a nije ispravna. Imaš programčić mem86 pa provjeri memoriju, jednu po jednu u utoru gdje si primjetio da ispočetka je sve OK. Ukoliko su memorije OK, tada je problematičan memorijski kontroler na samoj ploči. A tu, barem koliko je meni poznato, nema popravka, samo zamijena matične.

Također, još jednom provjeri ovo s napajanjima grafičke. Novije grafičke imaju napajanje kako si ti već spojio, ali imaju još jedno i to na samoj kartici. Trebao bi oba imati uključena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 11:36 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa nije do rama ako mu radi na generičkim driverima...to znaci da je do ne komptabilnostti drivera i graficke skini omega driver sad kad iams friski os(nisam skuzio gore u postovima jesi li vec probao ili ne)omega driver moras stavit kad nema nikakvi drugih drivera za grafu osim onih koji su vec u os-u
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
kaj se tice napajanja ja imam na ati- radeonu na samoj grafi onaj ulaz za napajanje ko za cd rom mislim da je 4 pina
16 godina
neaktivan

Evo prije instaliranja graficke mi radi komp ok...

Evo sve mi radilo normalno (samo 1 plocica memorije unutra), ali dok sam pokrenuo programcic memtest, onda mi se smrznuo komp.

Isto, dok sam imao obje plocice (graficka nije instalirana) isao sam pokrenuti onaj test u Visti koji daje ocjenu komp. i dok je on to tako testirao dio po dio dok je dosao do memorije opet se smrznuo.

Ne vidim na grafickoj nikakvo dodano mjesto za napajanje...

Znaci da je ili memorija ili ploca problem, kako si gore napisao?

Vidim sad da mi za ovaj mem86 programcic treba floppy, to bi jos mogao uzeti sa starog komp (iako ne znam da li radi), ali je problem sto nemam nikakvu disketu :).

Jesu ti gornje informacije dovoljne za zakljucak da je ili memorija ili ploca pokvarena? Da ne nosim bzvz na reklamaciju jer su komponente kupljene u razlicitim ducanima, ali i memorija i ploca su iz vemila pa cu tamo onda nosit :)

17 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Mem86 možeš zapržiti na cd-rw i pokrenuti PC sa tim cd-om u optičkom uređaju. ipak da sam na tvom mjestu ne bi se toliko patio. Odnesi kantu u ve-mil i reklamiraj. Čini mi se da imaju OK servisere i oni će ti najbolje znati reći da li je do memorije, matične ili možda samog napajanja. Vrag bi ga znao. Ono što je sigurno je da Vista ima daleko bolju kontrolu memorije od XP-a i vrlo je osjetljiva na neispravni RAM. Međutim, moj ti je savjet da odeš na servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK, necu onda dalje trazit, zahvaljujem na savjetima, javit cu u cemu je bio problem, mozda nekom u buducnosti pomogne....

Pozdrav i sretan Bozic svima!

16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Evo ja ima slični problem kao i naveden samo malo drugčiji ja kad palim komp sve ured nekad upali nakad ne kad ne upali izjavi neku grešku da nisu pronađeni neki podatki,a kad uspijem upaliti kad želim instalirat neku igru jednostvano mi se komp smrzne ali u normalnom radu sve je ok, i kad želim instlirat windowse onda mi izjavi onaj plavi ekran,nisam ništa probao s memorijom ali sad ču,i ne smrzava mi se sam od sebe !

konfiguracija je ista samo su neki djelovi drugačiji pa ako nije probelm dal bi mogli reč šta su vama na servisu rekli koji je problem jer moje komponente su stare tek 5 dana

konfiguracija je slijedeca:

Intel Core 2 Duo E8400

Gigabyte EP45-DS3L

Gigabyte nVIDIA 9800GT/1GB

4GB DDR2 Kingmax 800MHz dvije pločice po 2GB

Codegen (500W)

Hvala unprijed !

Gigabyte GA-EP45-DS3L,Intel Core 2 Dou E8400,4gb ram,Gigabyte 9800g GT

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Riješio sam problem !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bilo bi lijepo da napises kak si rijesio da ipak tema ima nekakvu smisao!
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

I mene bi zanimalo rjesenje problema, hvala.

Ja kod sebe jos uvijek nisam rijesio - nosio komp na servis prije par dana, ali mi rekli da imaju guzvu i da ga mogu ostavit ako zelim, ali ga u slijedecih tjedan dana nece stici pogledati. Nisam ga ostavio, malo sam jos doma isprobavao, ali nista nisam nasao, samo sam prilicno siguran da je maticna jer sam probao mijenjat memoriju (istina, svaka je bila od Kingmaxa ali nisam mogao nabavit drugog proizvodjaca), graficku i hard disk. Za napajanje ne vjerujem da je problem.

Sad cu odnijet u ponedjeljak pa cu vidjet sto ce reci.

EDIT: E, da, everestom sam malo pogledao i vidio da mi je napon na procesoru 1.09V. Probao sam nesto sitno dici u biosu, onda everest pokazao 1.26V, ali nista nisam rijesio. Ne znam da li to ima kakve veze....

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2009 16:55 (perica999).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp
I ja sam imao sličan problem ali sve stoi u onom adapteru barem kod mene

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
perica999 kaže...

I mene bi zanimalo rjesenje problema, hvala.

Ja kod sebe jos uvijek nisam rijesio - nosio komp na servis prije par dana, ali mi rekli da imaju guzvu i da ga mogu ostavit ako zelim, ali ga u slijedecih tjedan dana nece stici pogledati. Nisam ga ostavio, malo sam jos doma isprobavao, ali nista nisam nasao, samo sam prilicno siguran da je maticna jer sam probao mijenjat memoriju (istina, svaka je bila od Kingmaxa ali nisam mogao nabavit drugog proizvodjaca), graficku i hard disk. Za napajanje ne vjerujem da je problem.

Sad cu odnijet u ponedjeljak pa cu vidjet sto ce reci.

EDIT: E, da, everestom sam malo pogledao i vidio da mi je napon na procesoru 1.09V. Probao sam nesto sitno dici u biosu, onda everest pokazao 1.26V, ali nista nisam rijesio. Ne znam da li to ima kakve veze....

to ti je majvjerojatnije problem jel proc rade od 1,5V-2V izgleda da maticna nedaje dost velki napon procesoru probaaj u biosu jos dic malo bar do 1,5V da dignes
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Eto, ne znam jel prerano za reci, ali mozda sam rijesio problem.

Napravio sam slijedece:

- stavio sam memoriju u slotove 1 i 2 (single channel)

- promijenio sam u BIOS-u CPU Vcore sa Auto (1.25000V) na 1.26750V
- promijenio sam u BIOS-u MCH Core sa Auto (1.100V) to 1.050V

Onda sam pustio memtest86 oko sat i pol i sve uredno radilo. Probao pokrenuti windows, stavio par igara, malo igrao, surfao, instalirao programcice i slicno i zasad jos uvijek radi, proslo je 6 sati od gornjih izmjena, komp nisam gasio u medjuvremenu.

Eto mozda nekome pomogne ako ima slican problem, a sad ako netko zna kako natjerat da radi sa Dual Channel, bio bi zahvalana na informaciji :)

LP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrzavanje komp

Kod mene je bio problem u Demon toolsu on je smrznu komp !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
perica999 kaže...

Eto, ne znam jel prerano za reci, ali mozda sam rijesio problem.

Napravio sam slijedece:

- stavio sam memoriju u slotove 1 i 2 (single channel)

- promijenio sam u BIOS-u CPU Vcore sa Auto (1.25000V) na 1.26750V
- promijenio sam u BIOS-u MCH Core sa Auto (1.100V) to 1.050V

Onda sam pustio memtest86 oko sat i pol i sve uredno radilo. Probao pokrenuti windows, stavio par igara, malo igrao, surfao, instalirao programcice i slicno i zasad jos uvijek radi, proslo je 6 sati od gornjih izmjena, komp nisam gasio u medjuvremenu.

Eto mozda nekome pomogne ako ima slican problem, a sad ako netko zna kako natjerat da radi sa Dual Channel, bio bi zahvalana na informaciji :)

LP

DUAL CHANNEL MOD TI RADI AKO U U 2 SLOTA IMAS RECIMO 2X1GB ram-A ONDA TI ON AUTOMATSKI PREBACI U DUAL CHANNEL
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice