Problem sa strujom

poruka: 11
|
čitano: 7.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa strujom

Jučer ujutro mi je nestalo struje u kući.Izbačena sklopka.Došel je električar i ustanovil da se to događa samo prilikom ukopčavanja kompjutera u utičnicu u zidu.Kaže da je negdje kompjuter 'u šlusu'.Sad me interesira kaj bi to bilo,koje komponente ili komponenta bi uzrokovale izbacivanje sklopke.Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem sa strujom
Napajanje (Power Supply)
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Napajanje (Power Supply)
 Slazem se sa Bestiom nema ti sta drugo bit.
Kevin Mitnick RULZZZZ
17 godina
moderator
Problem sa strujom

Probaj prvo kabl od napajanja, da ne kupujes novo napajanje zbog neispravnog kabla. Ako i s drugim kablom bude isto, probaj onda s drugim napajanjem :)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Probaj prvo kabl od napajanja, da ne kupujes novo napajanje zbog neispravnog kabla. Ako i s drugim kablom bude isto, probaj onda s drugim napajanjem :)

Cisto sumljam, DrNasty al nek proba, samo je pitanje sto se jos sprzilo na kompu...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Problem sa strujom

Čini se da ti napajanje povuče previše struje i izbaci sklopku. Mijenjaj odmah prije nego što ti sprži druge komponente u kompu.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
bestia kaže...
 Cisto sumljam, DrNasty al nek proba, samo je pitanje sto se jos sprzilo na kompu...
 Ma ni meni ne mirise na dobro, ocigledno ima spoj negdje u napajanju pa mu sklopka izbacuje, al opet postoji mogucnost da je nagnjecio kabl pa se vodovi diraju (mada sam i ja skeptican u vezi toga).
Ovo sam naveo jer sam imao slicnih slucajeva.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...
bestia kaže...
 Ma ni meni ne mirise na dobro, ocigledno ima spoj negdje u napajanju pa mu sklopka izbacuje, al opet postoji mogucnost da je nagnjecio kabl pa se vodovi diraju (mada sam i ja skeptican u vezi toga).
Ovo sam naveo jer sam imao slicnih slucajeva.
 Razumljivo, imao sam istih poteskoca...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Pretpostavljam da izbacuje Zaštitna (FID) sklopka, to znači da probija faza prema zemlji.
Znaci moze biti da je probilo napajanje, da je kabel u kvaru ili da je u uticnici zamjenjena nula i zemlja.

Probaj komp ustekat u drugu uticnicu :)
17 godina
Bugy kaže...

Jučer ujutro mi je nestalo struje u kući.Izbačena sklopka.Došel je električar i ustanovil da se to događa samo prilikom ukopčavanja kompjutera u utičnicu u zidu.Kaže da je negdje kompjuter 'u šlusu'.Sad me interesira kaj bi to bilo,koje komponente ili komponenta bi uzrokovale izbacivanje sklopke.Hvala.

Ako je u cijeloj kuci nestalo struje, pretpostavljam da je otisla zastitna sklopka, tzv. fidovka.
Tu moze biti vise problema: od napajanja do lose izvedene instalacije. Sto je tocno nemoguce je ovako reci. Probaj spojiti PC bez uzemljenja.
17 godina
neaktivan
Problem sa strujom

Bilo je napajanje,hvala svima na prijedlozima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice