Problem s ramima i matičnom

poruka: 3
|
čitano: 1.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Danas mi se kompjuter počeo resetirati nakon čega je prestao u potpunosti raditi. Prvo sam mislio da je matična skroz otišla, ali je ispalo da radi s tim da ima jako čudne problemeIznenađen . Imao sam tri ddr pločice rama unutra po 512 mb. Dvije su u potpunosti jednake (Apacer), treća je od drugog proizvođača (Kingston), ali uglavnom to je tako radilo dvije, dvije i pol godine. Kada stavim ram (Kingston) u treći ili četvrti utor sve radi kako spada, ali kada je u prvom ili drugom monitor se neće upalit. Kada stavim bilo koji od Apacer rama u bilo koji utor monitor se upali, ali se ili sve smrzne sekundu prije pojavljivanja loga windowsa ili jednostavno prikaže crnu pozadinu s podacima računala, ali izmijeni slova (uglavnom radi neka čuda). Pokušao sam ući u bios, ali i tamo u nekim riječima promijeni redoslijed slova i smrzne se. Imao sam i jedne rame viška koji nisu htjeli radit zajedno s ove tri pločice i oni rade normalno, ali samo ako su u skroz desnom utoru. Inače se windowsi počnu loadat ili se normalno pokrenu, ali onda opet dođe "BSoD" i kompjuter se resetira. 

Jel zna možda netko zbog čeg je to? Kako to popraviti ako se može uopće?

Ovako sam ostao na 512 mb, ne isplati mi se kupovat 1gb ddr ram-a kad ne mogu biti siguran da bi to radilo, a i glupo mi kupovat novu matičnu, procesor, rame zbog takve gluposti Mršti se

Znam da je duži post, ali teško mi objasnit. Svašta sam vidio, ali ovako nešto još nikad Iznenađen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s ramima i matičnom
Trebao bi staviti više podataka koja je matična ploča? koji procesor? i slično, a najbolje je da popuniš u svom profilu polje Moj PC tako da ne moraš stalno pisati koji PC imaš.

Imo sam slične probleme sa starijim PC-jem.
Kod DDR memorija je stvar ta da neke memorije nisu jednostavno kompatibilne sa starijim matičnim pločama...
Rješenje bi bilo eksperimentirati sa nekim starim DDR memorijama... ali trebalo bi ih kupiti, probaj vidjeti u oglasnicima, a i pitanuje je da li su ti kompatibilne sa pločom ...
Mislim da bi bilo povoljnije razmisliti o zamjeni matične ploče.
15 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio, ram pločice su dobro radile, a kada si zamijenio slotove u kojima se nalaze pločice određenog proizvođača više ne rade.

Da jednostavno vratiš kako je bilo?

Možda si OC-ao procesor, a zajedno s njim i RAM pa zato ne radi?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 4:55 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice