Pozdrav drustvo,
Inace novi sam na forumu kao sto mozete primjetiti.. :)
Javio sam se ovdje,jer sam duze vrijeme kupovao BUG casopise i znam da je ovo pravo mjesto da se obratim za moj problem,koji me slatko nervira... :)
Da predjem na stvar,imam ovu konfiguraciju racunara...
MB: ASUSTeK P5B
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz
RAM: DDR2 6400 800MHz 3 GB (2GB + 1 GB)
HDD: Jedan od: 500GB WD Drugi od: 1T Hitachi
Graficka: Nvidia GeForce 9400 GT
Zvucna : SB live Sound Blaster3
Napojna : 500W
E sad u cemu je stos...Racunar je kupljen nov nekad 2007 god. i poceo je zezati prije pola godine kada mi se desi da sistem je jednostavno stao,nece da se digne,onda sam cackao,nesto radio,i uglavnom popravim,ali bez novog dizanja sistema...(da napomenem da sam tada nekad ubacio RAM Mem od 1 GB ali sam tek nedavno skontao da nisu iste,ova je bila 6400 necega,a ova druga 4200 necega...
i tako je radio jedno 2-3 mjeseca dok nije skroz crkao...i onda sam morao da uradim reinstalaciju windowsa...i nakon te reinstalacije,ne prodje mjesec dana,sistem opet u problemu,iz Sistem 32 mi kao falilo nekih fajlova,pa ja uzimao sa lap topa te fajlove pa krpio,i kako god dodam onaj fajl koji fali,on mi trazi neki drugi poslije tog dodatog,aj da ne duzim,opet naravno sistem reinstalacija...:(
E sad,sta me muci...muci me stvar sto racunar jednostavno zakoci...nema odredjeno vrijeme da ce zakociti,i to hinjski zakoci.
Primjetio sam da evo,npr citav dan ok radi,i odjednom navece stane,ili ujutru,samo stane neki folder koji otvaras ili mozilla,i ne mozes nista,mis mozda nekad radi,ali i on za kratko vrijeme stane i mozes se slikati... sacekas nekad 5-10 min pritisces ctrl+alt+del i aj on ti izbaci taskmenager,ali opet nece da otvori procese,ili da vidis performanse...tek kad izgasis npr mozilu jer mi najcesce zablokira kad je ona pokrenuta onda proradi nekih 5 min ok i opet stane...
i tako ako proradi dobro je ako ne proradi,pojavi se plavi ekran za sekundu i restartuje se komp...
- Danas sam bas bio u prilici vidjeti i slikati procese i postavicu slike,dakle,pokrenuo sam neki film u mozilli,i komp je stao...
pritiskao sam alt+ctrl+del da mi izbaci task,i jedva nekako odem da ukinem mozilu i proradi mi ali opet stane pa proradi,itd.....
i nekako odem u procese kad tamo neki plugin-container na 50 % CPU-a...
i da njega izgasim komp se restartova,i pojavi se na sekundu plav ekran...
E sad mene interesuje do cega bi to moglo biti,jer tu moze biti milion nekih faktora...ako moze neko da mi objasni sta da radim...
ja tipujem sad na procesor,pa na ram,pa na maticnu,a i nesto mi HDD sumljiv... :/ Graficka nije jer sam drugu stavio bas danas,i nije do nje...
evo slicica procesa i procesora kako je radio dok je stajao,ledio.zakucavao.....
Slika 1: Kada sam izgasio mozillu i pokrenuo paint jedva
Slika 2: Pogaseno sve u procesima,ali i dalje CPU na 52%
Slika 3: CPU Usage history,posmatrao rad procesora...
Slika 4: plugin-container o kom sam vam govorio uzima 51% (gdje sam ga pokusao ukinuti,i racunar je zakocio i pojavio se na sekundu plavi ekran i racunar se restartovao)
Slika 5: nakon plavog ekrana i samog restartovanja
Slika 6: Pokrenuta Mozilla Plugin-container na 1%
Slika 7: Izgasena mozilla i plugin container i CPU je na 0%
Slika 8: Pkrenuta mozilla i film koji sam pokrenuo prije kada mi je stao komp,tj zaledio i zakucao Mozete vidjeti CPU se popeo na 61% Plugin-container je na 55%
Jesam dosta napisao,ako ko ima volje da mi pomogne neka pita,stvarno ovaj problem me ubija u mozak... :(
Hvala Vam unaprijed drustvo...
Pozz