Problem s matičnom pločom

poruka: 19
|
čitano: 5.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav, imam sljedeči problem. Komp mi je uredno radio sve bez problema i ja ga naveče ugasim i drugo jutro a upalim resetiran mi je BIOS, ja bios ponovno sve podesim

i probam izvaditi kabal od napajanja i ponovno ga uštekam i opet je BIOS resetiran. I tak svaki put dok ga ugasim i ponovno upalim on je resetiran. Promijenio sam bateriju na matičnoj nova je, i opet se to događa ali mi nije jasno zašt!? Sad me zanima zašt se to dešava, i dali ima kakav program da vidim dali je baterija uredu. Inače imam matičnu Gigabyte GA-965P-DQ6. Unaprijed se zahvaljujem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hwmonitor {#} ovo VBAT je napon baterije kod mene

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/HWMonitor.shtml

Kada je učenik spreman, učitelj se sam pojavi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kod mene isto vidi baterija. Ali mi nije jasno zašt se onda BIOS blesira i restarta ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

prema ovoj slikici komp ti je u idle, pa mi nisu neke stvari jasne...

ovo okruženo koji je ventilator, da nije na kućištu ?

temperature proc i ventilator koji ga hladi je OK.

ali temperatura grafičke kartice je joj joj visoko.

što se tiče biosa postoji mogućnost da ga neki program tipa EasyTune ili slični drži u nedoumici tj. krivo je postavljeno pa se diže sa defolt ( safe ) postavkama u biosu.

kako ti se ponaša vrijeme tj. sat na kompu, da li se i on resetira nakon što je isključeno iz struje na minut, dva ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 17:08 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da i sat i datum se resetiraju

a ovo je vent na kučištu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

onda mi se čini da ili je problem oko matične pa se FSB i taktovi memorije pokolju i onda učita "rezervni bios" koji je na defoltu ili je memorija počela puštati dušu pa kod procesa post-a komp odredi da je to jedino sigurno za pokretanje...

ja bi za početak isprobao RAM i neki test sa njime napravio ili isprobao jedan po jedan da je uštekan i restart kompa da vidim da li se bios resetira.

za nešto više trebaš znati bolje o tome, a to sorry nisam ja {#}

sretno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ali mi se je znalo dešavati dok upali komp da je crni ekran! i onda izvadim jednu pločicu rama i natrag vratim upalim komp i sve je ok ali je BIOS resetiran i to mi se u zadnje vrijeme dešava, ali sam mislio da je do baterije ali izgleda da nije nego do RAM-a a jel imaš kakav program za testati rame ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s matičnom pločom
ERROR1911 kaže...

ali mi se je znalo dešavati dok upali komp da je crni ekran! i onda izvadim jednu pločicu rama i natrag vratim upalim komp i sve je ok ali je BIOS resetiran i to mi se u zadnje vrijeme dešava, ali sam mislio da je do baterije ali izgleda da nije nego do RAM-a a jel imaš kakav program za testati rame ?

Testiranje za ram je Memtest.

Nenad
14 godina
neaktivan

Uradi Flash( update biosa ) na kojem drugom pc-u ako ne mozes na svom racunaru.

Ako ne znsa flashati imas u MANUALU od matince( knjigi od maticne) ili na ovom linku lijepo napravljeno:
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx

0 0 hvala 0
15 godina

Flasho sam BIOS. Ali opet isto. Testirao sam RAM i našo je 5 Errora.

0 0 hvala 0
15 godina

Šta sad jel da mijenjam ram ???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Šta sad jel da mijenjam ram ???

A normalno...pa nećeš zamijeniti monitor {#}

15 godina

Ma znam to {#}

A jel vrijdi ovo šta http://www.protis.hr/products/details/ocz-memory-gold-2x2gb-value-memory-kit-1333mhz99920165v/37785

I jel može na moju ploču Gigabyte GA-965P-DQ6 ?

0 0 hvala 0
15 godina

Ovak promijeni sam RAM promijenio sam bateriju na ploči i promijenio sam grafičku sad šta je ostalo to je procesor i matična staro.

A slučaj je sljedeči ugasim računalo kako treba i nakon 1-2 min opet ga upalim i sve normalno radi. Ugasim računalo po drugi put i upalim ga nakon sat dva i onda se neče podignuti BIOS a sve ostalo se čuje kako radi, i još se recimo dešava dok upalim komp i dok se počne okretati ventilator na procesoru onda se komp restarta i ne diže se ništa ni BIOS nema ničega i onda ga moam ugasit na kučištu ištekati iz struje i ponovo uštekati i sve radi. E sad jel bi bilo dobro promijeniti pastu na hladnjaku od procesora ? Ili matična baš zeza ?? Molim vas za pomoč!

0 0 hvala 0
15 godina
ERROR1911 kaže...

Ovak promijeni sam RAM promijenio sam bateriju na ploči i promijenio sam grafičku sad šta je ostalo to je procesor i matična staro.

A slučaj je sljedeči ugasim računalo kako treba i nakon 1-2 min opet ga upalim i sve normalno radi. Ugasim računalo po drugi put i upalim ga nakon sat dva i onda se neče podignuti BIOS a sve ostalo se čuje kako radi, i još se recimo dešava dok upalim komp i dok se počne okretati ventilator na procesoru onda se komp restarta i ne diže se ništa ni BIOS nema ničega i onda ga moam ugasit na kučištu ištekati iz struje i ponovo uštekati i sve radi. E sad jel bi bilo dobro promijeniti pastu na hladnjaku od procesora ? Ili matična baš zeza ?? Molim vas za pomoč!

Molim vas ljudi hitno je !!!

sry na spamu

15 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

sry na spamu

Ja mislim da je u pitanju napajanje. Možda je preslab da bi išta pokrenuo. Ako se kod uključenja ne pojave natpis biosa to je znak da napajanje odlazi u vječna lovišta. Probaj stavit drugi napajanje pa testiraš i ako je ok onda je prvotni napajanje našao si kvar.

Nenad
15 godina
Nello kaže...
ERROR1911 kaže...

sry na spamu

Ja mislim da je u pitanju napajanje. Možda je preslab da bi išta pokrenuo. Ako se kod uključenja ne pojave natpis biosa to je znak da napajanje odlazi u vječna lovišta. Probaj stavit drugi napajanje pa testiraš i ako je ok onda je prvotni napajanje našao si kvar.

Napajanje je 500W

probao sam od sestre isto 500w opet ista stvar učemu je problem ječe napajanje možda treba ? ? ?

hitno mi je

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 9:11 (ERROR1911).
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Kod kvarova mijenjaj komponente jednu po jednu, a ne odjednom 3 komada. Sad se nameće još 100 pitanja samo po sebi što ne valja. Trebao si prvo staviti drugu bateriju, pa isprobati, pa staviti RAM, pa pustiti da radi koji dan, pa tek onda mjenjat graficku. Tko ce ovako napamet znat sto se sad opet dogadja.....

15 godina

Promijenio sam RAM i radilo je 4 tjedna bez greške sve ok, i juče ja upalim komp i opet isti slučaj neče se podiči. RAM je bio u dual chanelu znači jedan ram na žutom i drugi isto na žutom. I ja maknem iz dual chanela i upalim i komp i sve šljaka. Vratim natrag u dual i opet neče zašto ? RAM sam provjerio u drugom kompu u dual chanelu i radi. E da i probao sam stavit na crveno i opet neče 2GB rade a 2GB ne rade. A u drugome kompu rade sve 4GB u dual chanelu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice