Potencijalni problem s grafickom

poruka: 18
|
čitano: 5.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam problem. Nakon bootanja nakon nekog vremena monitor se jednostavno ugasi. Cujem coolere kako se jos uvijek vrte ali nema slike. Probao sam umjesto monitora spojiti TV preko HDMI-a, isti problem. Imao sam dosta BSOD-ova prije toga. Stvar je da sam istestirao RAMe uzduz i popreko (14 sati svaki komad) i nijedan error, HDD mi je dao jedan problem pa moze biti i da je on ali samo sam zabrinut da ne odlaze graficka ili MBO.

Ima netko ideju?

Vi veri veniversum vivus vici
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da se možda ne pregrijava? Provjeri temperature sa speedfan-om

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Potencijalni problem s grafickom

Evo, i iako mislim da imam problem sa senzorom (ili to ili mi je netko ugradio hladjenje tekucim dusikom dok nisam gledao {#}) temperature su normalne.

Sad se vec desetak min nije ugasio sto je dobar znak. Nemam pojma sta mu je. I ne mogu prokljuvit da li je senzor otisao ili se ventilator na grafi fakat ne vrti, budem to sutra, sad sam umoran.

Edit: Evo i AIDA screenshot ako nekome pomaze da to ulovi za glavu ili rep, meni nije jasno kako Speedfan tako grijesi.

GPU-Z GPU-Z
SpeedFan SpeedFan
AIDA 64 AIDA 64
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 0:48 (Sunburn).
14 godina
neaktivan

Vent na grafi se normalno vrti. Ima netko ideju sto bi moglo biti?

Takodjer mi nakon sto se skrha zna odbijat bootat se, ne dodje ni do POSTa. Vidim da se ventovi vrte i sve diode gore ali slike nema. Sve vise i vise sumnjam na graficku. Da je nosim na servis ili?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 16:46 (Sunburn).
16 godina

Izvadi grafu i prebaci na integriranu, pa vidi dal će radit

14 godina
neaktivan

Jesam, nije dobro zavrsilo (vidi sliku)

Idem ponovno odvrtit memtest jer na RAM najvise sumnjam, pustit cu sva 4 sticka preko noci (barem 30-ak do 40-ak passeva) i vidjeti da li imam ikakav error. Nadam se da ne. Huh, Memtest mi cita 3838M Memory. WTF?!? Ram je ha?

S druge strane ako nije RAM onda su ili win totalno skrhani ili je MBO.

Edit: I'm gonna go with RAM is fu{#}d

The hell?!? Prebacih na samo jedan "keksic" i cita mi ga kao 766M umjesto 1024M. Jel ima netko iskustva sa rijesavanjem EOL warrantya? Ako sam dobro shvatio trebao bi imat dozivotnu garanciju pa me zanima da li je to vec netko radio.

Sorry na kvaliteti, slikano mobitelom Sorry na kvaliteti, slikano mobitelom
Problem? :P Ovo je preslo milijun prije nego sam ugasio :( Problem? :P Ovo je preslo milijun prije nego sam ugasio :(
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 20:32 (Sunburn).
16 godina

To pretpostavljam izbacuje error na samo jednom keksiću? Pa bit će ti ok komp i sa samo 3 gige rama, a i danas je bar RAM jeftin

14 godina
neaktivan

Da, izgleda da je jedan otisao, na 465MB mi u svim slotovima izbacuje error. Sad cu istestirat druge na "suho" (samo DVD za memtest je spojen) jedan pass pa ostavit preko noci da testira. Ako je sve ok sa druga tri i nema errora cu se posvetit disku (HDTune ili neki drugi? HDAT?) 

Pa kad sjedne nesto love mogu ubost jos malo RAMa, ili ako bude neka dobra akcija.

Hvala puno na preporukama, koliko god ocito bilo nikad se ne bi sjetio prekopcat na integriranu graficku {#}

14 godina
protjeran

Yo hajd prije nego sto bacis RAME,probaj meni za dusu restart cmos,tek toliko da ne sekiram{#}

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok, budem ali ovaj mi je dao errore na svim slotovima a sad testiram treci bez ijednog errora. Ali nije da imam sta izgubit tako da...

Rezultati uskoro {#}

EDIT: Jok, jos je error na 455.6MB

Ma necu jos bacit memoriju, ide u ladicu ako netko ima neku ideju ali mislim da je to to {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 12:45 (Sunburn).
14 godina
protjeran
Sunburn kaže...

Ok, budem ali ovaj mi je dao errore na svim slotovima a sad testiram treci bez ijednog errora. Ali nije da imam sta izgubit tako da...

Rezultati uskoro {#}

EDIT: Jok, jos je error na 455.6MB

Ma necu jos bacit memoriju, ide u ladicu ako netko ima neku ideju ali mislim da je to to {#}

Ma errori ti po vlastitom iskustvu i ne moraju znaciti nista,u svakom slucaju korisna smjernica za pocetak otklanjanja problema!

U rjesavanju problema nikada ne idem na "prvu groznu stvar",tj.mrzim rijeci,oslo u kuhac,pregorilo,treba novo....itd.

Problemi cesto nastaju iz banalnih razloga,prasina,nepravilno usjedanje necega,zavrzlama u BIOSU....

Raznorazni testovi koji nisu pro,cesto znaju grijesiti,tako da se njima bakčem tek kada vise nemam izbora!

Tvoj slucaj mi smrdi na BIOS-zato clear,nemas sta izgubiti!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
14 godina
neaktivan

Ma znam, stajat ce u ladici jos neko vrijeme i vidjet cemo kako ce ici, ali vec jesam i clearao CMOS i flashao BIOS.

Sve u svemu hvala {#}

13 godina
neaktivan

TAKAV PROBLEM SAM I JA IMAO.. SLOBODNO KUPI NOWU GRAFICKU !

Ramovic
14 godina
neaktivan

Taj problem je odavno rijesen i RAM je bio u pitanju, kad sam eliminirao osteceni i jedan dobar stick RAMa (ploca ne voli 3 popunjena slota iz nekog razloga) sve je radilo savrseno, kao i sad kad sam ukrcao jos 2x1 unutra. Graficka i dalje radi savrseno.

13 godina
neaktivan
Moze li mi neko objasniti sledece:

Moj monitor nema ULAZ za HDMI nego onaj obicni VGA ili kako vec .. i sad sam dobio neki Adapter koji mi je dosao za GRAFICKOM, zanima me dali taj adapter pomaze isto kao da na monitoru ima HDMI ulaz ? Ili ako ne pomaze, dali moze da se ugradi u monitoru HDMI ulaz, cuo sam da je mnogo bolja slika tj grafika preko tog HDMI ulaza? pls odmah odg

Ramovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Moze li mi neko objasniti sledece:
IrsanManQeen kaže...

Moj monitor nema ULAZ za HDMI nego onaj obicni VGA ili kako vec .. i sad sam dobio neki Adapter koji mi je dosao za GRAFICKOM, zanima me dali taj adapter pomaze isto kao da na monitoru ima HDMI ulaz ? Ili ako ne pomaze, dali moze da se ugradi u monitoru HDMI ulaz, cuo sam da je mnogo bolja slika tj grafika preko tog HDMI ulaza? pls odmah odg

Ne. Adapter ti je vjerojatno DVI na VGA kako bi mogao VGA monitor spojiti na grafičku. DVI i HDMI su digitalni - dakako da je slika preko njih bolja nego preko analognog VGA. Ako ti monitor nema ni DVI ni HDMI njih nikako ne možeš naknadno dodati/ugraditi.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
13 godina
neaktivan
Re: Moze li mi neko objasniti sledece:

hVALAAA DRUZEE...

Ramovic
13 godina
neaktivan
Hitnooo mi pomozite ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdravo prijatelji, zanima me jedna stvar, na maticnoj ploci imam 4 ulaza za RAM MEMORIJU, imam 3 Ram memorije znaci 2+2+1  e sad, dali je to isto kao jedna OD 4GB ili 2+2 ? i sad jel ima veze u koji ulaz sam ubacio ove memorije ili moram da ih rasporedim najbolje moguce ? ako treba poslacu vam sliku maticne ploce i vi mi recite gde je najbolje da stavim koju kako treba ! hvala

Ramovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice