Pokvareni ram ili ne?

poruka: 21
|
čitano: 5.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pokvareni ram ili ne?
Danas nisam nikako mogao upaliti računalo, jednostavno su svjetlile obje lampice (crvena i zelena) i ništa se nije događalo. Budući da se ovo nije prvi put, probao sam restart i isključenje iz struje, no ništa nije pomagalo. Problem sam riješio kada sam izvadio jedan ram od 512mb. Logički je da je taj ram pokvaren, i to se i prije desilo, i bio sam odnio taj ram u servis, no oni su samo rekli da je modul ispravan. Sada, u ćemu je problem, da li da vratim ponovno ram i probam se igrati da jednog stavim u prvi, i tako (imam 3- 512-512-1gb) bilo što? Ima tko kakav savjet?
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pokvareni ram ili ne?

Pomoglo bi kad bi nam rekao kakvu matičnu ploči i procesor imaš. Možda takva kombinacija RAM modula ne odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 19:01 (de_jean_7777).
17 godina

Matična: ALiveSATA2-GLAN

Procesor: AMD x2 6000+

Memorija: TakeMS 2x512mb i 1x1gb (svi 667mhz)

16 godina
neaktivan
Pokvareni ram ili ne?

http://www.memtest86.com/download.html

el znas przit ISO?

napravi bootabilni CD sa tom slikom i onda bootaj sa tog CD-a.

on ce ti testirat tu memoriju, stavi samo nju u komp.

Koliko toliko ces znati vise....

1 0 hvala 0
17 godina

Hmm, bi li morao u Neru odabrati nešto kao DVD-ROM (boot) prilikom rađenja, kako bi uopće to pokrenuo, tj bootao, ima li nešto jednostavno i lagano što se može pokrenuti za test u windowsima?

16 godina
Ag008 kaže...

Hmm, bi li morao u Neru odabrati nešto kao DVD-ROM (boot) prilikom rađenja, kako bi uopće to pokrenuo, tj bootao, ima li nešto jednostavno i lagano što se može pokrenuti za test u windowsima?

Skini si OVU verziju, otvori PowerISO. Burn—>Staviš točkicu na Image file i klikneš na "..."—>Izabereš ISO file koji si skinuo te namjestiš postavke (brzina, upisivač)—>Burn.

Takav CD će ti bit bootabilan. Probaj samo staviti u CD prije nego se bootaju winsi, možda se boota. Ako ne želi, uđi u bios i stavi first boot device tvoj CD/DVD rom te restartaj komp s cd-om i onda mora bootat.

17 godina

Mogu li ja ostaviti cd prilikom gašenja i onda nek se sam učita prilikom paljenja, jer se prema tekstu stavi za vrijeme paljenja.

Treba li odabirati kakve mogućnosti prilikom tog testa, ovo nisam radio ni jednom, a bežićna tipkovnica mi ne radi u biosu, trebam li onda zamjeniti tipkovnicu prilikom testa?

16 godina
Ag008 kaže...

Mogu li ja ostaviti cd prilikom gašenja i onda nek se sam učita prilikom paljenja, jer se prema tekstu stavi za vrijeme paljenja.

Treba li odabirati kakve mogućnosti prilikom tog testa, ovo nisam radio ni jednom, a bežićna tipkovnica mi ne radi u biosu, trebam li onda zamjeniti tipkovnicu prilikom testa?

Da, slobodno ostavi cd. To šta treba kad se boota ja nemam pojma..nisam nikad pokretao...bežićnu tipkovnicu zamijeni onom sa PS/2 sučeljem, jer ti ova s usbom najvjerojatnije neće radit. Ako ti nitko ne odgovori do sutra, budem ja skinuo program pa ću vidit šta točno trebaš napraviti za test memorije.

17 godina

Ma meni nije bitno danas ili sutra, (sada znam do pokretanja tog programa) nego mi se ne pali svaki put, pa je svaki put strah da se neće upaliti.

Je li tko probao program, kako ga pokrenuti prilikom paljenja, kako startati, to mi je nejasno.  Također, ja imam problem da mi se svaki put prilikom paljenja piše Invalid boot.ini Booting c:/windows, to neće stvarati problem?

16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Ma meni nije bitno danas ili sutra, (sada znam do pokretanja tog programa) nego mi se ne pali svaki put, pa je svaki put strah da se neće upaliti.

Je li tko probao program, kako ga pokrenuti prilikom paljenja, kako startati, to mi je nejasno.  Također, ja imam problem da mi se svaki put prilikom paljenja piše Invalid boot.ini Booting c:/windows, to neće stvarati problem?

Ja sam ga probao. Ne trebaš ništa pritisnuti da započneš test - početi će automatski i ponavljati se dok ne pritisneš Esc. Kada završi prvo testiranje, pisati će ti da kreće drugo.

Drugo pitanje - neće. Memtest se pokreće neovisno o operativnom sustavu.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 23:37 (andy0101).
17 godina

Znači, ako sam dobro shvatio, samo to stavim na dvd, ugasim komp, upalim i on će sam pokrenuti memtest i početi?

Btw, kada stisnem Esc i izađem, dali će se onda učitati windowsi i sve će biti normalno?

16 godina
Ag008 kaže...

Neznam dali će to stvarati problem (očito neće), a moguće je da to stvara i glavni problem (ili ne), pa to popravi OVAKO (ali svejedno popravi), kolega Whalter vT je tu sve lijepo objasnio (ako imaš XP Professional) 

Ovo da ti je nejasno budem ti ja sutra pojasnio (ako me neko ne pretekne), ne da mi se sad..

EDIT: Hehe...već me preteko...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 23:46 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

1. Znači, ako sam dobro shvatio, samo to stavim na dvd, ugasim komp, upalim i on će sam pokrenuti memtest i početi?

2. Btw, kada stisnem Esc i izađem, dali će se onda učitati windowsi i sve će biti normalno?

1. Zašto DVD? CD je sasvim dovoljan. Bitno je da se CD nalazi u ladici dok uključuješ komp - dakle, najbolje da ga isključiš dok je CD unutra.

2. Nisam siguran. Ili će se bootati Windowsi, ili će se ugasiti komp. Vjerojatno će se bootati.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
17 godina

Trebam li odabirati kakve mogućnosti prilikom tog testa, hoću li moći nekako spremiti izvještaj, hoće li se sve samo pokrenuti, a  dobro nije bitno, staviti ću na cd

16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
Danas nisam nikako mogao upaliti računalo, jednostavno su svjetlile obje lampice (crvena i zelena) i ništa se nije događalo. Budući da se ovo nije prvi put, probao sam restart i isključenje iz struje, no ništa nije pomagalo. Problem sam riješio kada sam izvadio jedan ram od 512mb. Logički je da je taj ram pokvaren, i to se i prije desilo, i bio sam odnio taj ram u servis, no oni su samo rekli da je modul ispravan. Sada, u ćemu je problem, da li da vratim ponovno ram i probam se igrati da jednog stavim u prvi, i tako (imam 3- 512-512-1gb) bilo što? Ima tko kakav savjet?

A jel ti možda palo na pamet da je taj utor na matični neispravan?

Jesi probao drugi keks stavit u isti taj utor?

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina

Hmmm, nije a baš i imaš pravo, taj drugi utor iz kojeg sam slučajno izvadio je možda zeznut, jer ja sam nosio baš jedan ram tako prije, (kada sam taj izvadio radilo je) i lijepo u sevisu rekli da je taj ispravan, ali stavio sam u taj drugi utor ovaj od 1gb i radi normalno, no mogu reći da mi je komp čak nekako brži s 1.5gb rama nego 2gb, ili mi se samo čini, ne znam, nekako vidi se na kompu da ima 4g.

16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Hmmm, nije a baš i imaš pravo, taj drugi utor iz kojeg sam slučajno izvadio je možda zeznut, jer ja sam nosio baš jedan ram tako prije, (kada sam taj izvadio radilo je) i lijepo u sevisu rekli da je taj ispravan, ali stavio sam u taj drugi utor ovaj od 1gb i radi normalno, no mogu reći da mi je komp čak nekako brži s 1.5gb rama nego 2gb, ili mi se samo čini, ne znam, nekako vidi se na kompu da ima 4g.

U neko prijašnje doba moj ti bi savijet bio(pod uvijetom da je taj utor neispravan) da kupiš dva keksa od 1Gb i riješiš se svih muka.

No danas kada je DDR2 bezobrazno skup taj savijet nije tak dobar.No opet je jeftinija alternativa od kupovanja matične ploče.

Možeš ostavit tak kak je i radit sa 1,5Gb RAM-a,a ako imaš još garanciju na matičnu onda je nosi u servis i neka je pogledaju.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 15:06 (microman).
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

...pa brzinu rama odnosno čitanja i upisivanja podataka možeš provjeriti sa Everestom...Cool

...kaos...
17 godina

Imam Everest, ali ne znam kako vidjeti tu brzinu, tj kojom mogućnošću

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 15:19 (Ag008).
16 godina
neaktivan
Pokvareni ram ili ne?

...ja imam prastari Everest ali i u novom je opcija na samom dnu...Cool

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobijem ovakav izvještaj

memorija memorija
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice