Podesavanje rama?

poruka: 28
|
čitano: 13.970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ram!

Zdravo, potreban mi je vas savjet za podesavanje Ram memorije. U pitanju je Kingston 2x2gb ddr3 1600mhz, CL9!

Ne mogu nikako da nastimam memoriju da radi na 1600mhz, nego mi radi na 1333mhz, jer mi je amd procesor ii x4 945 zbog njegovog kontrolera, koji dere(tako da se izrazim) do 1333mhz!

Onda sam ja kloknuo ram na 1600mhz(kada sam kloknuo, nisu mi vise latence bile CL9 nego CL11 :S, pa sam ih sredio na CL9)  sa naponom 1.5 i posle 5min na prime95 pojavio se BSOD, pa sam podigao napon na 1.65 i o5 isto, pa sam podigao napon na 1.7 i o5 isto! :SS

I sada ne znam kako da nastimam da mi radi normalno, na 1600mhz, znam da je bolje da smanjim latence, ali ja hocu da imam memoriju koju sam platio i mocnije zvuci .:D

Pa da li da podignem jos napon?? Ili sta drugo da radim. A one latence sam ovako nastimo 9-9-9-27(da li treba da stavim 24 umesto 27??).

p.s. izvinite ako me ne razumete dobro posto zivim u Rep.Srpskoj!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ram!

Postoji jedan trik, a to je program Speccy i tamo pod RAM i sve tamo kako piše i ja sam tako podesio u Biosu i tako da računalo savršeno radi ni manje ni više. Link za Speccy .

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...

Postoji jedan trik, a to je program Speccy i tamo pod RAM i sve tamo kako piše i ja sam tako podesio u Biosu i tako da računalo savršeno radi ni manje ni više. Link za Speccy .

Heheh, hvala pokusacu to, a ako ne bude moglo, eto mene o5 ;)

14 godina
neaktivan
Nello kaže...

Gdje si to pronasao, nema nigdje??=??

p.s. ako je neko upucen neka pomogne radi se o ovoj memoriji:http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-4gb-%282x2gb%29-1600mhz-ddr3-hyperx/comp_comp_ram/71/1115

16 godina
neaktivan
saleee94 kaže...

p.s. ako je neko upucen neka pomogne radi se o ovoj memoriji:http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-4gb-%282x2gb%29-1600mhz-ddr3-hyperx/comp_comp_ram/71/1115

Prvo instaliraj program Speccy i kad završi otvori program i pod RAM tam di piše i ovdje postaj Screnshot. Tako da vidim koja je latencija u memoriji.I polazat ču ti na koju latenciju postaviš. Koliko kužim da želiš da komp radit na memoriji na taktu 1600mhz, jel da? Ako je da memorija radi na dvije takte i u Bosu trebat postavit na 800mhz u pravilu komp će radi na oba takta dakle 1600mhz.

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
saleee94 kaže...

Prvo instaliraj program Speccy i kad završi otvori program i pod RAM tam di piše i ovdje postaj Screnshot. Tako da vidim koja je latencija u memoriji.I polazat ču ti na koju latenciju postaviš. Koliko kužim da želiš da komp radit na memoriji na taktu 1600mhz, jel da? Ako je da memorija radi na dvije takte i u Bosu trebat postavit na 800mhz u pravilu komp će radi na oba takta dakle 1600mhz.

Latence su mi 9-9-9-24, sada radi na 1333mhz, napon 1.5!

Evo dole slika!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 16:36 (saleee94).
16 godina
neaktivan
saleee94 kaže...
Nello kaže...
saleee94 kaže...

Latence su mi 9-9-9-24, sada radi na 1333mhz, napon 1.5!

Evo dole slika!

Malo još niže ak ti piše 800mhz? I tu u Biosu podesit. Vidim da imaš 2 keksa i jesu ti iste model?  Pogledaj kako je moja memorija pravilno postavljena.

Moja memorija Moja memorija
Nenad
17 godina
neaktivan
saleee94 kaže...

Zdravo, potreban mi je vas savjet za podesavanje Ram memorije. U pitanju je Kingston 2x2gb ddr3 1600mhz, CL9!

Ne mogu nikako da nastimam memoriju da radi na 1600mhz, nego mi radi na 1333mhz, jer mi je amd procesor ii x4 945 zbog njegovog kontrolera, koji dere(tako da se izrazim) do 1333mhz!

Onda sam ja kloknuo ram na 1600mhz(kada sam kloknuo, nisu mi vise latence bile CL9 nego CL11 :S, pa sam ih sredio na CL9)  sa naponom 1.5 i posle 5min na prime95 pojavio se BSOD, pa sam podigao napon na 1.65 i o5 isto, pa sam podigao napon na 1.7 i o5 isto! :SS

I sada ne znam kako da nastimam da mi radi normalno, na 1600mhz, znam da je bolje da smanjim latence, ali ja hocu da imam memoriju koju sam platio i mocnije zvuci .:D

Pa da li da podignem jos napon?? Ili sta drugo da radim. A one latence sam ovako nastimo 9-9-9-27(da li treba da stavim 24 umesto 27??).

To sto zivis u RS nije opravdanje da budes nepismen. Drugo to sto ti zelis da imas memoriju koja mocnije zvuci i koju si platio nema veze sa time da nemas kontroler koji radi na 1600 MHz. Do tebe je.

Nello kaže...
saleee94 kaže...

OMFG. Ti si nepismen na kvadrat.

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Molim bez vrijeđanja.

Nenad
17 godina
neaktivan

Nije vrijedjanje nego cinjenica.

14 godina
neaktivan
logic kaže...
saleee94 kaže...

To sto zivis u RS nije opravdanje da budes nepismen. Drugo to sto ti zelis da imas memoriju koja mocnije zvuci i koju si platio nema veze sa time da nemas kontroler koji radi na 1600 MHz. Do tebe je.

Nello kaže...
saleee94 kaže...

Pa hajde reci gdje sam pogresio sa pravopisom???

17 godina
neaktivan

Kad sam ja tebi rekao da si pogrijesio? Ti si pogrijesio sto si kupio memoriju koju tvoja platforma ne podrzava i sad ti neko drugi kriv.

14 godina
neaktivan

1. Reci mi gdje sam pogresio sa pravopisom, u gore navedenom tekstu??

2. Ako kazes "Kada sam ja tebi rekao" Sta ceti "ja" ne moze niko osim tebe reci!

3.Nisam rekao da je neko kriv, i ne izvlaci pogresno iz konteksta!

p.s. da li mi moze ko pomoci ili ne?? {#}

17 godina
neaktivan

1. Jesam li ja tvoj lektor?

2. NISAM TEBI REKAO DA SI POGRIJESIO. Ako nemas osnovna znanja o citiranju postova na forumu nauci se. 

3. Ja ti necu pomoci a i ostali se ne potrgase da ti pomognu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 17:14 (logic).
14 godina
neaktivan
Podesavanje rama?

Ne znam sta sam uradio da mi niko ne zeli pomoci.{#}

p.s. Da li neko hoce ili gubim vrijeme na forumu.

0 0 hvala 0
15 godina
Podesavanje rama?
mozda pokupim karton ali jbg.
LOGIC PRESTANI JEB*NO S*AT i spamat
boli em briga kako je napiso kuzim sta je napiso ali mu nemogu pomoc oko toga jer se ni ja ne kuzim bas u memorije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Podesavanje rama?

Naravno da se razumijete kad govorite i pisete istim jezikom ;)

Ajd djeco igrajte se a ja odoh ;)

14 godina
protjeran
Podesavanje rama?

saleee jesil ti  s sharecash

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Podesavanje rama?

Slušaj prijatelju.

Ti si kupio sjeno, da bi nahranio perad.A to ne ide.

Ako ploča može 1333 onda je to to.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne. {#}

14 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Slušaj prijatelju.

Ti si kupio sjeno, da bi nahranio perad.A to ne ide.

Ako ploča može 1333 onda je to to.

Jbg, skupo to sjeno od 62€{#}

Sve ja napravim ali nikako voltazu!

14 godina
neaktivan
Podesavanje rama?

Jos neko, da li jos neko ima iskustva sa ovim problemom?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Podesavanje rama?

Molim za pomoc, kad ubacim ram memoriju upali se kompjuter i pise pritisni F1 da spasim i samo jos pokaze hp gdje da se ide da bota gdje se ulazi u bios i treba da dalje krene on nece da pokaze sliku sta tu treba uraditi samo pocne nesto da pisti kompjuter :D

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Podesavanje rama?

ja ovdje nist ne razumijem tocnu problematiku, probaj ponovo izvaditi i staviti memoriju unutra, dal je dobro sjela, dal su čisti slotovi. koji su beepovi, tj kako točno pišti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Podesavanje rama?

On pisti pi pi al jedino hoce da upali kad mu izvadim batreriju jedno pet minuta vratim je onda upali ili kad ga dugo ne upalim onda hoce upaliti i pokaze mi neki tek koji pise sto ste odvajali memoriju opd maticen ploce i ja tu idem F! eda spasim i treba dalje da ide pokaze jos ono pise hp i pise ono dole F9 F10 F12 i kad treba dalje da ide nema slike ne pokazuje

12 godina
Podesavanje rama?

Može neka točka, zarez, uskličnik, nešto?

Jerbo ovo je totalno nečitljivo i opće neznam kakav problem imaš i što želiš?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Podesavanje rama?
pozzz
situacija je sljedeca...kupljena nova maticna i ram-i....i sad po postavkama maticne pise mi da maksimalno idu do 2000Mhz (OC)...a ram memorija mi je 2133 mhz...e sad kako da mi pise da ih stavim na bar 2000 jer sada mi prikazuje da mi rade na 1600...bar mislim da tako pise :) postavit cu sliku pa vidite i javite...hvala :) p.s. konfiguracija racunala mi je na profilu pa pogledajte ako vas zanima koja maticna i sve ostalo
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice