Pitanje oko ryzena i win 7

poruka: 5
|
čitano: 639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
Pitanje oko ryzena i win 7

Znaci kupio sam komp ploca asrock a320m dvs ryzen 3 2200g gtx 1050ti i 8gb ram na 3200mhz jedino naisan kupio hdd. Planiran stavit stari hdd dje mi je brda igrica i svega ali problem je što je na njemu windows 7 i pitanje je dal ce mi se win bootat na ryzen 3 posto san cuo da su zabranili. Recite mi svoje misljenje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pitanje oko ryzena i win 7

-možda.. tj znat ćeš tek kad spojiš i probaš.. ako radi ok, ako ne radi i dalje imaš istu situaciju kao sad tj dok to ne znaš.. i tad znaš da ćeš morati novi clean install + sve appse-igre...

.. šansa, cca 2% vjerojatno neće. Sasvim nešto drugo je možeš li instalirati željeni os npr win7 ili win10..

-win10 je nov, čist, imaš support-drivere, skineš-instaliraš.. i ako si zadovoljan igraš se, realno za nula kuna tj ako želiš aktiviraš, može i w7key itd. ili za par dolara s ebaya a ne mora.

-za w7 imaš svašta, situacije da bios ne dozvoljava, da installer ne dozvoljava pa da treba patchirati installer-usb npr asrock.. no sve to je nepotrebno mučenje i prvo provjeri imaš li drivere za w7, ako nemaš, tad je logičnije w10 ili neki linux nrp ubuntu-mint.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2019 18:35 (ihush).
10 godina
offline
Re: Pitanje oko ryzena i win 7

Pošto imaš taj Rayzen cpu tada ćeš morat ići na win10 : " Raven Ridge CPU supports Microsoft® Windows® 10 64-bit only"

Probao bi rješit problem ...

1- napraviti beckup na neki vanjski disk.

2- pokreniti system sa tim starim diskom i win7

3- Ako digne system ubaciti stik sa instalacijom za win10 i pokreniti "UPGRADE"  ( ne update ) već da zadržiš sve svoje postavke i instalirane igre...samo antivirus ako stigneš prije na staroj mašini uninstaliraj.

6 godina
neaktivan
offline
Re: Pitanje oko ryzena i win 7

Ovo što si reko da pokrenem disk sa starim win 7. Logicno ako cu moc ostat cu na win7 samo cu update drivere na najnovije. I onako mi je sve jedno imo li win7 ili win10, komp koristim samo za igrice. 

10 godina
offline
Re: Pitanje oko ryzena i win 7

Nećeš moći dignut drajver za ryzen CPU , pa lijepo crvenim slovima ti piše ono što sam gore kopirao sa stranice tvoje MBO...ali je moguće da bude radio sa smanjenim mogućnostima što bi bilo dovoljno da se pokrene upgrade.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice