PC se ne zeli bootati nakon blue screena

poruka: 6
|
čitano: 882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Znaci... Kaze majka da je jucer izaso "neki plavi ekran" (BSOD I guess) i od tada se mašina ne pali. Kako sam danas tek došao doma nisam vidio šta je izbacilo. Ugl Kod paljenja, ventilatori od grafe i proca se počinju vrtit i cijelo vrijeme se vrte, ali nema ništa na ekranu niti uobičajenog "bipa". Znači samo se ventovi vrte i to je to. Probao sam testirati sa jednim ram-om, čistio prašinu, mijenjao pastu na procu, provjerio dali su svi kablovi od napajanja spojeni kako trebaju biti i sve je na svojem mjestu. PC se nije otvarao dok me nije bilo tako da ne vjerujem da nešto nije spojeno kako treba biti (jer PC radi najnormalnije zadnje 3-4 godine). Kako čitam po netu vjerojatno je napajanje otišlo. Zanima me dali je netko imao sličnih iskustva ili može preporučiti neki dobar način za dijganosticirati do kojeg kvara je došlo. Znači ventovi se vrte, ali na monitoru nema ništa, ne može se ući u biose niti dolazi POST poruka. CPU: AMD Phenome 555 BE, MBO: Asus m4a77td pro, grafa: nvidida gt240. Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 19:11 (Ravenclaw92).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC se ne zeli bootati nakon blue screena

-predpostavka, crklo je napajanje (ako nije tad MBO...)

-quicktest, ako nemaš drugo napajanje, odspojiš sve, izvadiš RAM, VGA.. probaš upaliti, mora beepati (alarm), ako ne beepa tad jeodgovor u prvoj crtici.

.. ako beepa, tad je neka druga komponenta, najvjerojatnije VGA, možda RAM itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 19:19 (ihush).
15 godina
Ravenclaw92 kaže...

Zanima me dali je netko imao sličnih iskustva ili može preporučiti neki dobar način za dijganosticirati do kojeg kvara je došlo.

Posudiš drugo napajanje i probaš, ako neće, onda posudiš ploču pa opet probaš,

dio po dio mijenjaš i isprobavaš dok ne proradi, nema druge.

Dao bi se kladiti da je prdnula matična ploča, ne napajanje.

15 godina
neaktivan

Da malo je problem posuditi djelove, jer nemam stvarno od kog. Zato i pitam za neki način provjere bez zamjene. Koliko cepaju u servisima za dijagnozu?

17 godina

Probaj s drugim napajanjem, ali, kako kolega kaže, mislim da ti je ploča otišla u vječna lovišta...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja se kladim da je u kvaru  VGA . Isti simptomi kao kod mene dok nisam napravio update BIOS-a :  Crni ekran, ventalatori se vrte, ne može se u BIOS . Bez VGA ploča beep-a , a sa VGA ne . Za provjeru treba druga grafička. Kod prijateljice je  jedna pregorila jer je hladnjak bio pun prašine i nije se dobro hladila.  Naravno da ovdje update BIOS-a ne pomaže

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice