Ovako... PC mi se ugasio jucer dok sam igrao NBA 2K12, i kad sam isao palit PC, upalio se, i nakon min pokazao BSOD ''MEMORY_DUMP''
Danas sam igrao minecraft, i opet se ugasio, ali ovaj puta bez BSOD-a.
Ovako... PC mi se ugasio jucer dok sam igrao NBA 2K12, i kad sam isao palit PC, upalio se, i nakon min pokazao BSOD ''MEMORY_DUMP''
Danas sam igrao minecraft, i opet se ugasio, ali ovaj puta bez BSOD-a.
Pogledaj temperature i navedi nam cijelu konfiguraciju,ne samo djelomično (vidim u Moj PC).
Procesor: AMD Phenom X4 9500 2.2GHz
Memorija: 4GB DDR2
Matična ploča: Gigabyte GA-M61PME-S2
Grafička kartica: HD 4650
HDD: 320GB, SATAII, 7200rpm
Kućište: ComTrade MidiTower (neko CoolerMaster kuciste valjda, sa njihovom naljepnicom, jer sam kupio slozen PC od ComTrade-a)
Napajanje: 420W CoolerMaster
---
To je to...
---
edit - temperature kad surfam netom
Provjeri temperature pa nam napiši...
Provjeri temperature pa nam napiši...
Jesam, čitaj edit.
Procesor: AMD Phenom X4 9500 2.2GHz
Memorija: 4GB DDR2
Matična ploča: Gigabyte GA-M61PME-S2
Grafička kartica: HD 4650
HDD: 320GB, SATAII, 7200rpm
Kućište: ComTrade MidiTower (neko CoolerMaster kuciste valjda, sa njihovom naljepnicom, jer sam kupio slozen PC od ComTrade-a)
Napajanje: 420W CoolerMaster
---
To je to...
---
edit - temperature kad surfam netom
Po ovome sto si objavio sve je uredu odvrdi memtest moguce da je do RAM Memorije...
Skini Hirens Boot CD i testiraj.
U njemu imaš i Windows XP mini i puno alata za testiranje,poput Memtesta i sličnih programa,čak i za test cijelog sustava pa provrti to.
Ne znam dal je do napajanja, posto je staro kao i komp (sve su komponente original, a komp je star oko 2 godine)
A ovaj BSOD ''MEMORY_DUMP'' isto... Sto je to :S
---
EDIT - Sad sam igrao NBA 2K12 i gledajte temperature
Jel to opasno??
Isuse,koje ti to temperature imaš :O
Daj otvori kućište i pogledaj jel ti hladnjak dobro sjedi na procesoru i ima li prašine.
Ako ima prašine,očisti to hitno,što prije - to bolje.
Promijeni i termalnu pastu.
Naravno da ti se gasi komp kad su ti temperature previsoke i ima zaštitu od pregrijavanja te se automatski gasi.
Zasto sto prije to bolje?
Hoce li se nesto dogoditi ako ne ocistim sto prije? :S
Da, gasit će se svaki put pri većem opterećenju. Ispuhati, promjeniti pastu, staviti cooler natrag na svoje mjesto, mora čvrsto sjesti, bez klimanja i pomicanja.
Zasto sto prije to bolje?
Hoce li se nesto dogoditi ako ne ocistim sto prije? :S
Zato sto su te temperature debelo iznad granica normale.
Samo ti to ocisti/ispusi i zamijeni pastu.
Da, gasit će se svaki put pri većem opterećenju. Ispuhati, promjeniti pastu, staviti cooler natrag na svoje mjesto, mora čvrsto sjesti, bez klimanja i pomicanja.
Jel moze nesto crknuti?
Ili ce se samo gasevati?
Naravno da može, rad na temperaturi iznad preporučene skraćiva vijek trajanja komponenti. Što prije riješi to.
lol pravi roštilj imaš, defnitivno totalno čišćenje moraš obaviti, što prije!
btw gasit će ti se sve češće i češće pošto će i dalje usisavati prašinu i biti sve više zaštopan.
gasit će ti se sve češće i može ti nešto riknut zbog pregrijavanja - matična ploča prva.
Lijepo sve očisti od prašine,promijeni termalne paste i sredi si ventilaciju u kućištu pa će sve bit u redu.
Što više čekaš - više riskiraš ispravnost komponenti.
A bojim se otvorit :S
onda odnesi nekome ko se ne boji i zna što radi il u servis, to moraš pod obavezno rješit.
Al nemaš se čega bojat, ne trebaš mijenjati pastu na hladnjaku ako se bojiš, al možeš barem otvoriti bočnu stranicu i usisati svu prašinu što vidiš, to bi dosta pomoglo
Ma Ok, probat' cu =SSS
Nazalost iz zagreba saam :(
Da li ti je hardware cist, ocisti ga od prasine, ventilator i sve lijepo.
U mog frenda se tako gasio non stop, odem ja kod njeg kad ono ventilator se nikako ine korece, prasine ima previse .
Ocistio sam. Temp su i dalje ~100C
Komp ti samo što nije izgorio,jesi promjenio pastu?
Možeš li poslikat da vidimo kako izgleda, posebno slikaj hladnjak od procesora.
Možeš li poslikat da vidimo kako izgleda, posebno slikaj hladnjak od procesora.
Da,možda mu se cooler malo odvojio
Možda si stavio previše paste ili nisi dobro očistio hladnjak/procesor od ostataka stare paste.
Probaj to sve očistit alkoholom i vidi jel ti donja strana coolera ravna jer ako nije ravna potpuno,neće prijanjat na procesor kako treba i neće ga hladit.
Ako je stock cooler,probaj kupit novi,makar i sa stock coolerom ne bi smio imat temp oko 100 stupnjeva.
Ljudi pa pogledajte temp. ploče u idle-u!
Airflow ti je u banani. Di držiš kučište? Pokraj radiatora? :D