Na jednom kompjuteru, ASUS P5S800-VM imam problemčić. Naime, nema nikako zvuka. Odmutirao sam sve i pojačao, zvučnici su uredu, driveri također, mixer radi. Zvučni izlaz ima na matičnoj, integriran. Neće ni sistemski tonovi ni pjesme. Imate prijedloga?!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na jednom kompjuteru, ASUS P5S800-VM imam problemčić. Naime, nema nikako zvuka. Odmutirao sam sve i pojačao, zvučnici su uredu, driveri također, mixer radi. Zvučni izlaz ima na matičnoj, integriran. Neće ni sistemski tonovi ni pjesme. Imate prijedloga?!
Mixer je Realtek AC '97. Uredno piše da radi... I u dxdiag-u.
Budući da nisi napisao o kojem je OS-u riječ na računalu, pretpostavit ću da je riječ o Windowsima XP? SP2? SP3?
A glede problema..
Budući da bi prema tvojoj specifikaciji ploča ima Realtek ALC655 zvuk,
imaš još jednu moguću opciju koja ti se nameće .. pod uvjetom da ti je sve ispravno instalirano,
postoji još jedna nezgodna stvar sa nekim karticama pod SP3 verzijom XP-a,
da ne prepoznaje drivere dobro ili čak ne da instalirati drivere za zvuk jer joj fali Microsofov UAA High Definition Audio driver.
Možda će pomognu Realtekovi driveri (umjesto Asusovih)
i već navedeni Microsoftov audio driver za tvoju zvučnu karticu.. nije ih teško naći, ali je bitna zvučna kartica
Nadam se da će ti info pomoći..
Pozdrav.
EDIT:
P.S. Jesi možda premještao jumpere za zvuk na matičnoj? Neke ploče imaju jumpere za namještanje front/rear panel opcija.. pa tko zna.. još nešto o čemu možeš razmislit?
Imam SP2, nije niko dirao u jumpere, mislim, samo ih ja smjem dirati. A nisam. Probao sam i s njihovim driverima... No luck. Čini mi se da ode 50kn na novu zvučnu...
Pokušaj deinstalirati daj driver pa ponovo instalirati!!
Ako si već to radio a nisi dobio zvuk, onda ti je vjerovatno crko port na matičnoj!!
Kakve si zvučnike spajao??????
Ma obične zvučnike... Poludit ću s njima... Pokušao sam i s fresh instalacijom XPa, nije pomoglo! Ipak da se zaletim i kuim novu zvučnu?!
Ma obične zvučnike... Poludit ću s njima... Pokušao sam i s fresh instalacijom XPa, nije pomoglo! Ipak da se zaletim i kuim novu zvučnu?!
Pa mislim da ti je zvučna integrirana na matičnu... sad mislim da ti je najvjerovatnije crko port od zvuka... pogledaj imas li još jedan port za zvučnike(na prednjoj strani računala ili sa strane) probaj u njega spojiti, ali pogledaj dali je on spojen ikako ( pogledaj upustvo ako si dobio sa matičnom... ili pronađi negdje na netu sliku od matične gdje piše objašnjenje koji se jumper spaja na taj port)
Meni je se to isto desilo i tako sam spojio na prednji port i proradilo je!!
NADAM SE DA TI JE DRAJVER KOJI SI INSTALIRO SOUND MAX HD AUDIO!!!!!!!!!!
Da li si pogledao šta ti je namješteno za "sound playback" u control panel>sound and audio devices>audio ... ?
Evo svakog sam poslušao. Sve sam drivere isprobao i postavke iskušao. Još mi to, da je otišao port od matične... Večeras kupim novu zvučnu. Šteta PCI utora...
Ej prije nego što kupiš novi port ili zvučnu( AKO VEĆ NISI) isprobaj ovo Start>>>> Run>>>> dxdiag pa pogledaj pod tabom sound
šta ti tamo veli... tj. prikazuje li drajver... ako ne prikazuje nista onda je riječ o nekompatibilnosti drajvera!!!!!!
A AKO PRIKAZUJE SVE UREDNO ONDA JE RIJEČ O PORTU ILI ZVUČNOJ
Rekoh da u dxdiagu u kartici sound je sve ok. Kupio novu zvučnu. Ode 40kn.