Nema beepa prilikom paljenja računala

poruka: 2
|
čitano: 848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Nema beepa prilikom paljenja računala

Pozdrav društvo. Tražio sam malo po forumu rješenje za ovaj problem, ali ga nažalost nisam našao. Naime, kao što sam naziv teme govori, prilikom paljenja računala nema nikakvog beep zvuka. Probao sam sa vađenjem grafičke kartice i to nije riješilo problem. Također sam probao odspojiti hard disk, no i dalje nisam imao nikakav beep zvuk. Probao sam izvaditi jedan od dva keksa RAM memorije, i kada sam izvadio jedan od ta dva keksa, računalo se uspješno upalilo. Nakon toga sam računalo ponovo restartao bez toga "neispravnog" keksa RAM memorije, no onda se opet nije htjelo upaliti. Imam osjećaj da se ovo računalo podiže "samo od sebe". Za sada mislim da su ispravne komponente HDD i procesor, kao i ovaj jedan keks radne memorije. Kolika je vjerojatnost da je matična ploča otišla? Naime, prilikom podizanja sustava nikako ne mogu dobiti onaj ASRock znak i opciju za ući u BIOS. Postoji li mogućnost da je CMOS baterija neispravna? Svaki savjet je dobrodošao. Računalo je pod moj PC. Ako netko treba neke dodatne informacije, neka se javi..Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nema beepa prilikom paljenja računala

bip može biti opcija u BIOSu ili nemaš pc speaker (zvučnik..) tako da ne mora ništa značiti..

ako si otkrio kvar (ram) može biti i MBO, utor za ram.. chipset.

cmos baterija nema veze s tim, možeš i bez nje (ona služi tome da pamti postavke i datum-vrijeme, nakon paljenja je nepotrebna..). Najjednostavnija eliminacija makneš ju ili vidiš da je svaki put resetiran datum-vrijeme (tad ne radi baterija).. ali to nema bitne veze s npr beepanjem.

naravno, može biti povezano, ovisno o defaultnim postavkama biosa.. tj kad resetoraš bios ili izvadiš bateriju ili baterije nema.. zapravo je ista stvar, bios učita defaultne postavke koje mogu biti pogrešne za tvoju konfiguraciju. .. no ipak bi se palilo, kao što se do sad palilo. Tako da moraš posumnjati na kvar MBO (ili napajanje, vga.. sve po malo)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice