Bok,imam problem,instalirao sam novi sustav Windows 7 Ultimate 32x bitni na HP Probook 4530s,i kada sam sve ucinio sve valja sve super,ali kada sam pogledao u Systemu pise da mi je ram iskoristen samo 2.94 gb od mogucih 4 gb koji su bili svi iskoristeni na proslom sustavu (Windows 7 Proffesional x64 bitni),dakle nasao sam na internetu da se moze promjeti pomocu "msconfig" onda da se ode Boot-Advanced options-Maksimum memory i da tu stavim svu mogucu memoriju koja mi je moguca,dakle to sam i ucinio stavio sam 4 gb odnosno 4096 mb i kada sam otisao "Apply" te zatim "Ok" i "Restart", sve sam ucinio ali opet kada se PC restartirao u Systemu mi pokazuje 2.94 gb usable memory,probao sam i vise puta ali nece..
Neiskoristenos RAM Memorije
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.748
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na 4GB RAM-a ide 64-bit Windows.
Sad ispad da opet moram rusit sustav i stavljat x64 bitni,jel tako?
Normalno da nece 32bitni winsi nemogu vise ni adresirat.
Instaliraj 64bitne winse i imaces na raspolaganju svu instaliranu memoriju

Tako je.
Hvala puno,valja se sad bacit na posao hehe
Uspio sam,hvala puno :D
Nema na čemu
Bok,imam problem,instalirao sam novi sustav Windows 7 Ultimate 32x bitni na HP Probook 4530s,i kada sam sve ucinio sve valja sve super,ali kada sam pogledao u Systemu pise da mi je ram iskoristen samo 2.94 gb od mogucih 4 gb koji su bili svi iskoristeni na proslom sustavu (Windows 7 Proffesional x64 bitni),dakle nasao sam na internetu da se moze promjeti pomocu "msconfig" onda da se ode Boot-Advanced options-Maksimum memory i da tu stavim svu mogucu memoriju koja mi je moguca,dakle to sam i ucinio stavio sam 4 gb odnosno 4096 mb i kada sam otisao "Apply" te zatim "Ok" i "Restart", sve sam ucinio ali opet kada se PC restartirao u Systemu mi pokazuje 2.94 gb usable memory,probao sam i vise puta ali nece..
Moram nešto primjetiti, imao sam istu situaciju na svom laptopu dok sam nadograđivao RAM...
Daj mi reci kakvu i koju grafiku imaš na laptopu? Ili link s točnim specifikacijama.
32 bit Windowsi mogu adresirat do 4 gb rama! Meni se čini da ti imaš integriranu grafiku kojoj je dodjeljen taj 1 gb koji ti nedostaje
Pozdrav,
na laptopu mi je instalirano 4 GB memorije, međutim komp mi samo koristi 2 GB. Komp je inače win7 64 bit, a memoriju nisam niti dodavao, već sam tako kupio sa 4 GB. Dakle, kako "natjerati" da koristi svu memoriju? Tražio sam na internetu, ali to što sam pokušao nije dalo nikakvog učinka (između ostaloga i ono preko msconfiga pa maximum memory), pa tako i dalje stoji da je samo 2 (točnije 1,99) GB iskoristivo.
Da, probao sam i tako upisati 4096, a probao sam i maknuti, tj. ostaviti neoznačeno... ni jedno ni drugo nije dalo učinka