Monitor pištanje

poruka: 11
|
čitano: 1.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Monitor pištanje
pitanje

Pozdrav, evo imam jedan "sitni" problemčić, ako ga tako možemo nazvati

Uglavnom, radi se o monitoru LG W2242T  http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010359
Sve radi ok, ali primjetio sam jednu stvar :

Svaki put kad ga ukljucim nakon par sati nerada (recimo svako jutro kad se probudim) prvih pet ili šest minuta radia čujem iz njega blago pištanje. Nakon toga prestane, znači to je uvjek kad duze ne radi pa ga upalim.

Monitor je kako vidite LCD Widescreen. Instalirao sam njegove drivere i podesio rezoluciju na nativnu 1680 x 1050, boje 32 bita. Refresh rate je maximalni 60herza.

Mene zanima jeli to normalno? Čuo sam da je moguce da se treba "zavojnica" malo ugrijati pa eto proizvodi takav zvuk kad je duze vremena(npr. preko noci) ugasen.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor pištanje

Pogledaj u manualu dali sta ima, ali ne vjerujem.

Možda se nešto zagrijava....

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Monitor pištanje
ReiKo kaže...

Pozdrav, evo imam jedan "sitni" problemčić, ako ga tako možemo nazvati

Uglavnom, radi se o monitoru LG W2242T  http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010359
Sve radi ok, ali primjetio sam jednu stvar :

Svaki put kad ga ukljucim nakon par sati nerada (recimo svako jutro kad se probudim) prvih pet ili šest minuta radia čujem iz njega blago pištanje. Nakon toga prestane, znači to je uvjek kad duze ne radi pa ga upalim.

Monitor je kako vidite LCD Widescreen. Instalirao sam njegove drivere i podesio rezoluciju na nativnu 1680 x 1050, boje 32 bita. Refresh rate je maximalni 60herza.

Mene zanima jeli to normalno? Čuo sam da je moguce da se treba "zavojnica" malo ugrijati pa eto proizvodi takav zvuk kad je duze vremena(npr. preko noci) ugasen.

Hvala

gle....mozda je neki sklop izgorijo,mozda ti je u postavkama nekaj,
mada nevjerujem....kolko je star ?a to da se zavojnica treba ugrijat ....nije to monitor ko televizori prije40god dok hoces gledat trebas ga upalit 3sata prije da se zagrije......
17 godina
neaktivan
Monitor pištanje
autorov komentar

Star je mozda 3 tjedna max.

Inace se radi o full blagom pištanju ( inače "drukcije" pištanje se dogodi kad smanjim brightness ispod 100 ali sam cuo da je to boljka vecine LCD-a).

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 21:45 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ReiKo kaže...

Star je mozda 3 tjedna max.

jbg......pricekaj jos malo pa ces vidjet....jer da ga odneses u servis rekli bi ti da mu nije nist da je to ok........

tak je meni s laptopom bilo...pocet s vremenom jace i duze pistat......

mozda se nece htjet ni upalit moj frend imao takav slucaj.......uglavnom probaj odnesti u servis pa ces cut....
16 godina
protjeran

nije mu ništa ostavi ga par sati pa ga ponovno upali i sve će biti ok..na servisu ti neće pomoći tako je bilo i meni dođem na servis i monitor radi..

16 godina
protjeran
njofra_platužička kaže...

nije mu ništa ostavi ga par sati pa ga ponovno upali i sve će biti ok..na servisu ti neće pomoći tako je bilo i meni dođem na servis i monitor radi..

ali ako mu se to stalno desava.......kur...mu nije nista.....uostalom reko sam mu i ja da ce ga odj....na servisu
17 godina
neaktivan
Monitor pištanje
autorov komentar

Kako sam naveo... događa se samo kad ga recimo ujutro upalim (znaci kako preko noci ne radi) i full je slabo to zujanje i traje mozda kojih prvih 5 minuta. Ali ipak je tu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ReiKo kaže...

Kako sam naveo... događa se samo kad ga recimo ujutro upalim (znaci kako preko noci ne radi) i full je slabo to zujanje i traje mozda kojih prvih 5 minuta. Ali ipak je tu :)

jbg........sve pocinje polako,pa sve jace i jace.....
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Da je tako, zar se to nebi trebalo manifestirati svaki put kad ga recimo ugasim/upalim ili po random izboru...
16 godina
protjeran
ReiKo kaže...
Da je tako, zar se to nebi trebalo manifestirati svaki put kad ga recimo ugasim/upalim ili po random izboru...
 ako je sjebano polako...biti ce..sa vremenom nemoze odjednom
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice