Monitor LG L194WT se ne pali

poruka: 6
|
čitano: 2.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pomoć!, dežurni elektorničari.

Imam taj navedeni monitor i prije 2 tjedna je počeo zezati na način da nekad se ne bi htio upaliti.

Onda bi ja tako pokušavao pa bi se iz x puta upalio.

Iz dana u dan se sve manje palio haha; jučer sam ga pola dana pokušavao upaliti i onda se napokon upalio.

I to kad se upali, onda ga ja mogu gasiti i paliti i onda sve normalno. Ali ako je duže vremena ugašen ili isključen iz struje nikako.

E i to kad neće da se upali, kad ja njega ukopčam u struju onda njemu lampica zablinka na milisekundu i to je sve od njegovog života.

Nisan primjetio nikakvu pravilnost u smislu da ja nešto moram napraviti ili neki vremenski razmak pa da on proradi.

Ugl, ja sam njega otvorio i na prvi pogled sam mislio da je otišao osigurač jer je bio kao ono bijeli, kao kad pukne.

Ali da je on otišao onda se ne bi nikako mogao upaliti pa je to očito onaj keramički osigurač a ne stakleni.

I drugo što sam primjetio čudno su 2 kondenzatora:

Jedan je malo napuhnut i kao neka crvena boja mu na vrhu (mislim da je 420µF 25V) a drugi nije napuhnut ali ima tu crvenu boju.

Ovi ostali, valjda normalni, imaju gore samo označenu kontrolu zelenim markerom.

Tako da mi glavna sumnja pada na ta 2 kondenzatora.

Što vi mislite?

Ako bude potrebno mogu poslati slike i snimku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 10:58 (Janer).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Monitor LG L194WT se ne pali

Promjeni sve kondenzatore, njih 5-6 jer nikad ne mjenjas samo 1 ili 2...To te izidje kojih 30kn sve skupa..I radit ce!

14 godina

Znači moglo bi biti do njih, ne neka druga komponenta?

Da, mislim da ih je ukupno 5 ili 6.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

100% su oni nemas brige...

13 godina
neaktivan

oprosti, jesi li uspio slozit navedeni monitor, posto i meni se isto dogadja ali bas isto. unaprijed ti hvala

Rudi
14 godina

Imao (imam) sam 2 ta monitora i na jednome se to događalo. Kolega je savjetovao da promjenim kondenzatore što sam i učinio i odmah je proradio.

Zamjenio sam nekih 5 kondenzatora, jer nisam znao do kojeg je točno i proradio je.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice