Molim vas pomagajte zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Molim vas pomagajte

Nakon što sam otvorio ovu temu:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/pomoc-gtx670-load-0/218404.aspx?page=0&jumpto=4447534&sort=asc&view=flat

Odnio sam svoj računar u servis gdje sam kupio računar i nakon par dana rekli su da je problem do grafičke kartice. Nakon 20 dana pozvali su me da dođem i računar je bio "popravljen", a umjesto stare GPU dobio sam novu GTX 780 Gigabyte.

Međutim, problem se i dalje javlja.. uprkos novoj grafičkoj. Očito da je problem do PSU-a, pa me zanima kako provjeriti stanje PSU-a(u pitanju je Chieftec Nitro II Series 650 W) i šta se MOŽE desiti kao posljedica čestog restartovanja računara(nemojte reći eksplozija.. xd).

Šta da radim ? Nemam nekog prijatelja sa jakim računarom koji ima jače napajanje... planiram kupiti neko napajanje od 850 - 1000 W. Šta Vi predlažete od brendova.. Seasonic, Thermaltake, Fortron, Cooler Master.

Lp i pomagajte !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Molim vas pomagajte

Kad si već otvorio temu, a nisi riješio problem, nastavi i pisati tamo

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/pomoc-gtx670-load-0/218404.aspx

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Molim vas pomagajte

Vidim imaš istu matičnu kao i ja. Reci mi da li imaš Windows 8.1 ili 7? Da li si instalirao sve driver-e za matičnu ploču (managment engine interface, itd)? Da li imaš instaliran ASUS AISuite II? Ja sam imao određenih problema iz razloga što Asus čini se nije AISuite prilagodio Windows-ima 8.1 pa zato taj software i ne koristim. Dovoljno je podesiti sve kako želiš u UEFI-ju i nema problema. Također napravi update UEFI-ja na zadnju verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice