Malo veći problem (iskusniji javite se)

poruka: 20
|
čitano: 2.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znači ovako problem se počeo javljati jedanput u mjesec dana a nakon toga svaki drugi dan, komp je bio jako usporen u vezi windows aero-a, igra i zahtjevnijih procesa pa i glazbe, nakon toga stavljena nova grafička GTX660, novo seasonic gold napajanje i dodano rama na 10 gb DD3,  i5 750 je  procesor, nakon toga se pojavljuje problem opet, ali rijetko, jedanput u dva tjedan, ali komp se neda ubacit u sleep mode (također se prije javljalo) , ugasi se skoro sve monitor zvučnici ali kutija ne odreagira tj kao da ne odradi zadnji proces za gašenje napajanja, ugasim ga na prekidač i nakon toga se malo više dižu windowsi ali mi se pojavi kao da je bio u sleepu.

PITANJE je dali bi bila matična ili  procesor tj cache memorija njegova bio razlog !??

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Re: Malo veći problem (iskusniji javite se)

prije postavke windowsa ... Jesi probao iz početka instalirati windowse?

11 godina
neaktivan

Ja bih na tvom mjestu napravio update BIOS-a.

Nekako mi sve smrdi na to, pa eto ako imas "hrabrosti" probaj, mozda pomogne.

Pozdrav !

14 godina

To se i meni događalo, stisnem sleep i ugasi se moitor i slušalice ali komp kao da i dalje radi tj. ventovi se vrte. Nakraju sam prčkao po biosu u power opcijama i na windowsu i to riješio, nije niša strašno i komp ti je dobro{#}

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 1
12 godina
Strm kaže...

To se i meni događalo, stisnem sleep i ugasi se moitor i slušalice ali komp kao da i dalje radi tj. ventovi se vrte. Nakraju sam prčkao po biosu u power opcijama i na windowsu i to riješio, nije niša strašno i komp ti je dobro{#}

- Rekao je ''Iskusniji javite se''. {#}

Utorak=Novi PC= Yeaa
15 godina
Strm kaže...

A da mu objasnis?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
17 godina
Reset bios postavki u failsafe defaults. Update biosa, reinstal windowsa, to sve probao?
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

znam da ima neka opcija s lan karticom zbog koje se javlja ovaj problem...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
14 godina

Frankopan89

- Problem bi mogao biti s Nvidia driverima od grafičke kartice.

- Instaliraj DriverSweeper, otiđi u safe mode (F8 kod boota-safe mode), tamo pokreni driver sweeper i obriši sadašnje

drivere za grafičku, vrati se opet na klasični desktop (izađi iz safe moda), skini drivere v314.22, instaliraj ih.

- Ako ne znaš, evo link gdje se mogu skinuti starije verzije drivera.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

1 1 hvala 0
15 godina

Najbrža i najbolja dijagnoza ispravnosti hardware-a jeste da digneš Linux Mint ili Ubuntu live disk i vidi kako će se računalo ponašati pod Linux-om. Linux ima i opciju testiranja ispravnosti hardwarea pa pokušaj i to. Ako prijavi da je sve u redu nanovo instaliraj Windows OS i pažljivo odaberi koje drivere instaliraš (možda je tu problem).

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači nakon instaliranja novih komponenta, formatiran hard novi windowsi 7 sa sp1 svi driveri updatani, pokušat ću sa updateom za bios vidio sam negdje te postavke,a šta mislite u vezi usporavanja kompa da bi idto bios mogao bit, meni smrdi cache memorija procesora, al samo 4 god je star?

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Frankopan89 kaže...

a šta mislite u vezi usporavanja kompa da bi idto bios mogao bit, meni smrdi cache memorija procesora, al samo 4 god je star?

Napravi ti to sa BIOS-om pa javi kako je proslo :)

15 godina
neaktivan

Napravljen update biosa, stavio najnoviji, ugasio se komp na slep mode, ali se automatski upali nakon 10 sekunda!?

preskočio sam jedno 4 updata, al mislim da to nebi trebo biti problem pošto je sam zadnji stavio!

11 godina
neaktivan

Udi u bios i ako imas ovakve opcije stavi ih na disable.

- wake on lan

- auto power on

- power on by PCI devices (card)

- power on by PCIE devices (card)

- power on by keyboard, mouse, RTC alarm, external modem

- remote wake up

- power on by ring

- PME event wake up

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 14:26 (Stiven).
14 godina

- Ljudi, daje čovjeku priliku da isproba neke od prijedloga, onda kad se javi, onda i kaže nešto,

onda budemo dalje.

- ps. do sada se nije udostojio javiti, možda je problem riješio ili ga možda nije ni imao.

0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kako se nije javio kad kaze da je napravio update BIOS-a i da mu sada radi sleep mode ali da mu se budi sam nakon 10 sek ???
14 godina
Stiven kaže...

Udi u bios i ako imas ovakve opcije stavi ih na disable.

- Možeš ponuditi novi prijedlog, ove postavke su sve na disable by default. {#}

- DOKAZ.

Stiven kaže...
Kako se nije javio kad kaze da je napravio update BIOS-a i da mu sada radi sleep mode ali da mu se budi sam nakon 10 sek ???

- Ispričavam se, nisam vidio, promaklo mi je. {#}

- ps. TD na postu nije moj, kao što vidiš imam ga i ja, nekima je izgleda dosadno, ne obaziri se na te. {#}

Frankopan89

- Brzi test, iskopčaj mrežni kabel iz računala, ovako mrežu (buđenje) budeš eliminirao za čas, bez puno

kemijanja, možeš probat isključiti i miša, s tipkovnicom možeš stavit računalo na sleep. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 8:11 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- ps. TD na postu nije moj, kao što vidiš imam ga i ja, nekima je izgleda dosadno, ne obaziri se na te. {#}

Ma briga mene za to, nekima je posao samo klikati TD na forumu pa nek se vesele {#}

15 godina
neaktivan

Sve je na disable, niti jedan uređaj nemože upalit, probat ću sa LAN kablom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem riješen, gamepad je palio komp iz stand by vjerovatno je kabal sjeban jer on malo radi malo ne,odspojio njega i ne pali se!

Hvala svima na odgovorima !

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice