Gigabyte GA790XTA UD4 problem sa restartom

poruka: 21
|
čitano: 1.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pozdrav
Ovako, uzeo sam ovu ploču preko oglasa na njušci!
Bila dobra prilika pa rekoh ajde... Ali!
Da ne duljim koje sam sve probleme imao sa njom u samom startu, spomenut ču samo zadnji, ili dva hehehe.
Dešava mi se slijedeće znači i dok se W7 instalirao a i poslije, kad sistem treba restartat komp se ugasi i gotova priča! Moram iščupati kabel iz napajanja i opet uštekat da bi mogo uplati komp inače ništa od toga, e sad nije uvjek tako, ali najčešće je!
Druga stvar je da kad uštekam drugi sata hard komp neče uopće da pali, hard je normalno radio sa drugom matičnom!
Evo da navedem ostali hardveraj: Phenom ll 550, 2 x 4GB Kingstone, HDD Segate 500GB, dvd/rw Writemaster sata, grafa Ati6770 i napajanje Hiper 580W modularno!
Please help...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ljudi hitno mi je pliz... Nemogu komp normalno koristit!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gigabyte GA790XTA UD4 problem sa restartom
Da možda probaš onu malu okruglu bateriju koja se nalazi na ploči izvaditi na cca 5 min te je potom ponovno staviti,naravno pri tomu ti računalo treba biti isključen iz utičnice...
13 godina
Ako je samo to u pitanju... super!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

reko bi ti da probas flashat bios al sumljam da ce ista pomoc al sta znas nista te ne kosta osim ako vec nemas zadnji ko ja i opet ti matisa pravi probleme -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Čini mi se da je zadnji gore...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Eto probao foru sa baterijom... hmmm... niš ot toga ali svejedno hvala na savjetu!

Evo promijenio sam napajanje, stavio neku kantu od 500w i za sad mi nije napravio istu grešku! Sad ču još probat spojit još jedan HDD pa da vidimo dali če se sistem dič ili če opet zezat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo još jedne novosti!

Pustio sam da komp radi preko noči, ono skeniranje windowsa, kad pogledam jutros komp se resetirao sam od sebe zbog overklo0kiranja??? A do toga nisam ni došo još!?!?!?!

Da li je to pokazatelj da je ovo napajanje koje sam stavio kao zamjenu stvarno smečarija? NEko no name je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Uf nije baš zabavno voditi monolog...
Ajde neki komentar, sugestija, savjet bi jako dobro došao!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Problem je očito u ploči.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
Očito po čemu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VidoM kaže...
Očito po čemu?

Po tome što su to sve greške koje dolaze prije dizanja OSa, dakle on je tu prvi eliminiran. Problem je vjerojatno hardverski, a moguce i BIOS bug. Napajanje sigurno ne stvara bios greške tipa overclock failed.

clock2much
13 godina
A da? Znači ako je gore zadnji bios mogu se slikat?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da probas staviti stariji pa da vidis sta ce se desavati ako ti je zadnji bios na ploci?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Ništa, na kraju otšo do Netcoma uzeo novu Asrock 870 Extreme3, možda nije bolja od ove Gigabyteove al brige me jer mi je puko film iskreno, probaj vako, probaj nako...
Čovjek koji mi ju je prodao fala Bogu je razuman pa če ju primit natrag!
Hvala svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ISTI SAM IMAO PROBLEM EVO SAD VIDIM TEMU TREBALO JE BIOS STAVIT NA TVORNICKE POSTAVKE I PROMJENITI KABEL OD HDD-A I TO JE TO BAREM JE KOD MENE TO USPJELO!!!!

16 godina
GAMERANGER kaže...

ISTI SAM IMAO PROBLEM EVO SAD VIDIM TEMU TREBALO JE BIOS STAVIT NA TVORNICKE POSTAVKE I PROMJENITI KABEL OD HDD-A I TO JE TO BAREM JE KOD MENE TO USPJELO!!!!

Jesi li mogao upaliti caps lock slucajno?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
13 godina
@GANERANGER
Šta sata kabel, jel ista ploča?
Daj mi objasni kako si sve stavio na defaultu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nije ista ploca ja imam onu pod moj pc ma meni isto je tqako restart pa zablokira i overclock error tak nes i odem u bio set optimize deulfuel(nezz kak se pise) to vratimtako tnaci puita te ti y enter i ojnta namjestis sto to treba jer on vrati sve na tvornicke postavke znaci stavis si ono sata ahcl stavi ono da ti se komp sam ugasi kod odredene temp proca ma znas vec na sta mislim..ako to ne uspije zamjeni hdd kabel...nadam se da sam pomogao lp...

13 godina

Jedno pitanjce...

Ova Asrokica 870 ima samo sata3 konektore a nemam niti jedan sata 3 drive, mogu staviti i sata2 bez problema ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozes!!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice