Found new hardware (PCI Device)

poruka: 9
|
čitano: 3.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Found new hardware (PCI Device) ?!
pitanje

Ovako stvari stoje.

MSI K8N Neo4 Platinum

AMD Athlon 64 X2 4600+

nVidia 6800GS 256 (PCIe)

Kupio ATI 4670 512MB (PCIe)

Upalio komp... izbrisao nvidia drivere (add/remove). Ugasio... Iscupao nvidiu, stavio 4670. Skinuo ATI catalyst (samo display driver) i instalirao... Sve je super osim kada se podize sustav prijavljuje mi novi hardver... Tj. nekakav PCI Device... Svi PCI slotovi su prazni osim PCIe naravno na kojem je graficka kartica.

Pokusao ponovo staviti drivere... (Catalyst), ovaj put ukljucujuci Control Center.

Nista se nije promijenilo.

Jednostavno nemam rijesenja, nije mi jasno kakav mi driver jos moze traziti.

Jedino rijesenje bi bilo disable device da mi se ne pojavljuje kod svakog podizanja sustava.

Postoji li neko drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Found new hardware (PCI Device) ?!

Ta maticna ima nVidia (nForce) chipset pa vidi da nisi mozda maknul i neke njegove drivere.

17 godina
neaktivan

Ubaci CD od matične  pa ponovo instaliraj drivere za chipset.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Probaj ponovno instalirati drivere za chipset. Ako ne pomogne, probaj onda nanovo instalirat windowse s najnovijim driverima.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Found new hardware (PCI Device)
Kapetan Price kaže...

Probaj ponovno instalirati drivere za chipset. Ako ne pomogne, probaj onda nanovo instalirat windowse s najnovijim driverima.

Šta ovo nije malo previše drastično rješenje??? Kao što je ekipa rekla, vjerojatno su driveri od matične. Kako si brisao drivere, možda sve sto je u sebi imalo nvidia, pa remove :-)
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Drivere od maticne nisam uklonio jer u tom slucaju mi ne bi radili zvuk i mrezna.

I da... imao sam izbor da uklonim sve.. ali sam oznacio samo "display driver".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda je problem što je to hdmi kartica.

Ubaci cd koji si dobio sa karticom pa pusti da automatski instalira

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Found new hardware (PCI Device)
Hopdevil kaže...

Drivere od maticne nisam uklonio jer u tom slucaju mi ne bi radili zvuk i mrezna.

I da... imao sam izbor da uklonim sve.. ali sam oznacio samo "display driver".

Ne mora značit! Ja isto na ovoj mašini imam nForce chipset, i kada ga uklonim zvuk mi i dalje radi. U Add or Remove Programs Appletu su mi odvojene aplikacije za uklanjanje drivera  chipseta (nForce) i audio kontrolera (Realtek AC97).
Ako ti je prije instalacije nove grafičke sve radilo i sve bilo uredno prepoznato u Device Manageru, onda si nešto sigurno maknuo dok si uklanjao NVidia drivere. Probaj ih ponovo istalirati (od chipseta), a ako to ne pomogne onda smo barem eliminirali ovu mogućnost.
Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina
neaktivan
RE: Found new hardware (PCI Device) ?!

Jednostavno pusti ga traži preko neta driver update, ako imaš pristup netu, a ako ne onda kako su ti već preporučili reinstliraj drivere od matične, vjerojatno chipset,

s obzirom da ti zvučna i mrežna rade.

Sya

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice