Externi disk kao bootabilni uređaj

poruka: 9
|
čitano: 1.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
pozz svima pala mi je na pamet jedna ideja pa me zanima je li izvodiva i ako da kako, naime htio bi napraviti na externom hardu particiju sa koje bih bootao sisteme win7, 8, etc sad da li je to moguce dakle da ga umjesto stavljanja na usb pa instaliranja na komp ja bootam direktno sa hdda i krenem u instalaciju na kompove

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Externi disk kao bootabilni uređaj

Nisam siguran da sam točno shvatio što tražiš - tražiš li možda ovo?

13 godina
neaktivan

imam externi hdd na kojem bi napravio particiju tipa 30 gb koja bi mi sluzila za bootanje sistema znaci isto ovo sta si mi linkao samo sa hdd particije a ne sa usb stika kao sto je ovdje neznam da li sam sad dobro objasnio jer mi je tlaka stekat stikove na 10 kompova dnevnno ovako bi mi bilo jednostavnije

14 godina
neaktivan

Tražiš kako instalirati windows na externi HDD kao kad instaliraš klasičnim putem, da moguće je, ima jedna tema na koj sam već objasnio postušak a ne da mi se ponovo pisati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

trazim u biti da mi ta particija glumi usb dakle ajmo rec nemam usb a zelim dignut sistem i sad bi slozio tu parzticiju od tipa 30 gb na koju bi stavio iso i dignuo sistem

14 godina
neaktivan
max012 kaže...

trazim u biti da mi ta particija glumi usb dakle ajmo rec nemam usb a zelim dignut sistem i sad bi slozio tu parzticiju od tipa 30 gb na koju bi stavio iso i dignuo sistem

mislim da nije moguće napraviti jednu bootabilnu particiju(barem kraćim putem) osim ako tu jednu  particiju napraviš kao primarnu, jer npr ako ti pokrećeš instalaciju sistema sa kojeg hdd je to moguće ali ne i sa koje particije 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 1:30 (jigsaw5063).
13 godina
neaktivan

a tako nesto sam i mislio thanks anyway

14 godina
neaktivan
max012 kaže...

a tako nesto sam i mislio thanks anyway

Ko sam siguran želio si na više particija drugu verziju windowsa do ti je najjedostavije onom metodom kao što je naveo mbaksa, sada je to sve pojednostavljeno i imaš gotovih programa koji su automatizovani upravu za takvu ili sličnu svrhu pa tako da ne bi imao toliko zezancije oko izrade 

16 godina
max012 kaže...

-može, čak i istim alatima kojima kreiraš usb.. ili kuckanjem u CMDu, tj svaki medij može biti bootabilan, install ili sys..

-ali ne može na način kako si to ljudi zamisle, svaki install-iso-OS butaš za sebe, ne jedan boot za sve, butaš u konkretan OS-installer i za to se korsite multiboot alati koji kreiraju odgovarajuću strukturu. .. Nepotrebno kemijanje koje svaki počtnik poželi.. i nakon tjedan dana zaboravi što je želio jer je nepraktično, nefunkcionalno na raznom HWu i i sl.

-kraće, sve što može usb medij, naravno da može i dirketno IDE (pata/sata) kontroler-disk.

-nekad su bili popularni AIO dvd s desetak installera.. zamrli upravo širenjem usb-stikića kao nepotrebni i često beskorisni.

-hdd ne mora ništa glumiti, on je bootabilan, obrnuto je išla povijest i usb glumi (emulira) hdd..

-može se, lako je, .. no treba malo potražiti :) i naučiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice