Cudan problem

poruka: 14
|
čitano: 3.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cudan problem

Pozdrav svima

Evo ovako naišao sam na ovaj problem i prije, samo me prije nije toliko zivcirao. Ugl imate podatke mojeg računala na mom profilu, računalo nije staro, Kupljeno prije 10mj.

Ugl. u svima igrama sve super, igram na very high itd. ali dolazim do problema koji mi se u zadnje vrijeme jako nervira. Svaki put kad instaliram neku igru, komp mi šteka i to jako. piše mi da mi koristi oko 91% memorije za to, nekontam zašto. Procesor niti nedira, procesor je na 5% max.

Jel postoji način da se to izbjegne, da sve radi normalno? Da li je mozda do Windowsa?

hvala :D

još malo pa ban.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 22:30 (Beckz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Cudan problem

Da li inače radi normalno?

Može biti da ti nešto u pozadini još ždere memoriju.

Potpis na potpis!
16 godina
neaktivan
Cudan problem

ma inače sve radi normalno, eto prije par dana sam instalirao ovaj novi Adobe Flash program za animacije i druge stvari, te isto mi se događalo kao i kad igru instaliram. Inače ništ neradim dok igru instaliram. Samo instalacija upaljena i msn, i ništa više. Zbilja neznam zašto!

još malo pa ban.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cudan problem

Pogledaj u Task Manageru listu pokrenutih procesa, dali ima nešto čudno.

Neki virus možda? (ovo je debelo nagađanje ali ipak...)

Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Po opisu problema rekao bih da je stvar u intenzivnom korištenju hard diska pri instalaciji programa; pojava je slična kao kad je isključen DMA na IDE kanalu, pa probaj to provjeriti (ako je uopće takav peoblem moguć na W7).

KaeR
15 godina
Cudan problem

Pogledaj dal ti prepoznaje sve 4 gige RAM-a,meni se jednom desilo da mi je pokazivao 4 gb a imao sam 6 gb pa sam ih izvadio i stavio ponovo i sad je ok.

And Justice For All....... Metallica Forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cudan problem

već sam sve to provjerio i prije, prepoznaje  4Gb rama. Antivirusni program mi pregledava system svaka 3 dana. A što se tiče IDE cudno mi ovo izgleda, ali u channel 0 oba dva mi je enabled DMA. Imam samo jedan hard a on pokazuje dosta ovih channela

još malo pa ban.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 14:14 (Beckz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cudan problem

i znači nitko nema pojma o čemu se radi?Plač

još malo pa ban.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako, pogledao sam ti sada tvoje komponenete od pc-a. da, to po svemu ne bi trebalo štekati jer je konfa odlična. jedino što mi pada napamet su neki procesi koji se vrte u pozadini. pa napravi ovo, ne znam koji antivirusni program koristiš, ali probaj ga stavit na disabled, pa onda instalirja neku igricu pa vidi jel usporava ili ne.. ja imam sličnu konfu i nemam nikakvih problema.

moj savjet ti je da instaliraš MBAM http://www.malwarebytes.org/mbam.php te ga odskeniraš, i to na full scan, i vidi jel što našao.

također, napravbi defragmentaciju diska, jer ako nisi nikako to činio, toplo preporučujem.

javi, pa ćemo vidjeti dalje što činit, ako vo ne pomogne

16 godina
neaktivan
Cudan problem

jel moguće da mi samo na windows odlazi 1.4 Gb rama?

da to toliko zahtjeva? o0

sve sam napravio što ste mi rekli i dalje je isto? Mozda neki hardverski problem?

još malo pa ban.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cudan problem

Može bit virus. Skeniraj sa Malware bitesom...

Stisni Ctrl +  Alt +Del i odi pod processes,tamo pogledaj koji ti je najviše CPU zauzima i ugasi ga (System Idle Process mora zauzimati najmanje 90%,ako nije tako onda Windows nemože ispravno radit i usporava se.)

Tko rano rani,taj rano rani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Meni windows 7 isto uzima toliko rama cak i malo vise a opet sve radi normalno! Jeli ti postavljeno ACHI u biosu moglo bi biti do toga!
My Life Is A Very Serious Game...
17 godina

Meni 728 mb uz firefox.

Anarchists of the world, unite!
15 godina
Zato sto imas 2gb da imas 4gb uzeo bi ti duplo :-)
My Life Is A Very Serious Game...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 18:32 (CroVandal).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice