BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

http://goo.gl/1YiQL evo dokumet u kojem sam spremio dump file od bluescreenviewa, molim nekog da ga analizira i pomogne mi. stalno mi komp trokira -.-

0 0 hvala 0
12 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
nOObIlO kaže...

http://goo.gl/1YiQL evo dokumet u kojem sam spremio dump file od bluescreenviewa, molim nekog da ga analizira i pomogne mi. stalno mi komp trokira -.-

1- Skeniraj HDD sa hd Tunom (duži test, ne quick) - ne smije biti bad sektora.

2- Ubaci CD od windowsa, bootaj ga i idi na opciju REPAIR.

3- Ako ništa od nabrojanog ne pomogne onda probaj ove fixeve: Klik1  Klik2

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

danas-sutra ću to napravit pa objavim kak je prošlo...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Molim vas pomoć! Često mi piše i bude plavi ekran: A problem has been detected and your computer has shut down (tako nešto). Znam da je to BSOD, zna li netko kako riješiti taj problem. Evo i jedna slika: http://i143.photobucket.com/albums/r146/carter_andrew0118/Untitled.png

UNAPRIJED HVALA!

0 0 hvala 0
12 godina
trugati512 kaže...

Molim vas pomoć! Često mi piše i bude plavi ekran: A problem has been detected and your computer has shut down (tako nešto). Znam da je to BSOD, zna li netko kako riješiti taj problem. Evo i jedna slika: http://i143.photobucket.com/albums/r146/carter_andrew0118/Untitled.png

UNAPRIJED HVALA!

Pročitaj prvi post na prvoj strani ove teme. Treba nam Minidump da bi ti mogli reći šta ti uzrokuje BSOD.

BTW rekao sam ti da ćeš dobiti karton.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 20:05 (Mile 74).
12 godina
neaktivan
trugati512 kaže...

UNAPRIJED HVALA!

Datoteka ti je(corrupted) oštečena.Probaj sa ovim fixom:

spcmdcon.sys

-štetiti mu neče,puno puta pomaže jednostavan popravak registryja zbog oštečenih datoteka,može biti i virus u tom 

obliku,ali ne vjerujem,jer je ovo legitiman microsoft file...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 22:28 (lukabo).
14 godina
lukabo kaže...
trugati512 kaže...

UNAPRIJED HVALA!

Datoteka ti je(corrupted) oštečena.Probaj sa ovim fixom:

spcmdcon.sys

Prvi post njegov,pogledaj pod boldano

PC problem!

Molim vas pomoć!!! Uvijek mi piše: A problem has been detected and your computer has shut down. Tako nešto. I bude plavi ekran i onda mi restarta laptop. Zašto? Molim vas pomozite i recite u čemu je problem. Evo jedna slika, ovako izgleda, nije moja ali isto ovako izgleda: http://i143.photobucket.com/albums/r146/carter_andrew0118/Untitled.png

Odnosno, ukratko, zove se BSOD: Blue Screen of Death.

Nemora znacit da je spcmdcon.sys krivac

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 21:37 (lmutak).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako.

Maloprije tipkam poruku ovdje na forumu i odjednom mi izbaci BSOD.

Prije mi se to dogadjalo kad bi igrao neku igricu, i znam da je to zbog temperatura i prašine u 5 godina starom laptopu, ali sad stvarno nisam ništa radio.

Bio sam u Chromeu, upaljen mi je bio forum, YouTube i Facebook. Nije se čuo ni ventilator koji obično počne jako zujat kad temperatura predje 60 °C.

Jel zna netko zašto se ovo moglo dogoditi?

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

C:/Windows:/"Minidump"

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Počelo se stalno događati. Prebacio sam laptop u Safe Mod i sada se više ne događa,ali ne mogu igrati igre,a i nemam zvuka. Molim vas ako ima neki jednostavni način da rješim ovaj problem bez rušenja Windowsa i servisa.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Safe mod ti omogučava pokretanje windowsa,da bi onda tamo uklonio problem koji je prouzročio bsod.U njemu nemaš punu funkcionalnost OS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Shvatio sam,ali kako da otkrijem taj problem?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Prvo napiši koju konfu imaš i koji OS.Bsod može prouzrokovati i hardwere i ili softwere,virusi...Ako imaš w7,stavi screenshot filea "minidump",tamo je pohranjen log file moguče greške.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 20:28 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Proletio sam kroz temu i vidjeo da ATI i NVIDIA rade probleme.

Hvala bogu da imam Intel G33 Intagred chipset grafu

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Yep, pa kad krepa, možeš bacit matičnu (ili laptop).

Well done.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz, imam problema sa random bsodovima. Počelo se dešavati otkad sam uzeo novu grafičku, malo sam gledao po netu pa mislim da je sa driverima problem. Već sam 2 puta reinstalirao win i skinuo s neta najnovije drivere ali svejedno dobivam opet bsod. 

Evo slika iz blue screen viewa http://www.pohrani.com/f/43/IG/29TsCTHu/untitled.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 18:56 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Pozz, imam problema sa random bsodovima. Počelo se dešavati otkad sam uzeo novu grafičku, malo sam gledao po netu pa mislim da je sa driverima problem. Već sam 2 puta reinstalirao win i skinuo s neta najnovije drivere ali svejedno dobivam opet bsod. 

Evo slika iz blue screen viewa http://www.pohrani.com/f/43/IG/29TsCTHu/untitled.png

Imaš dosta o tome po netu.Probaj po ovim tutovima:

klik  klik

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

sad sam reinstaliro opet win i instaliro sa cd-a drivere od grafe i od matične, samo što nisam instairao za matičnu za raid i achi jer mi je isto nešto catalyst instaliralo za to pa se ta dva možda nisu slagala, budem sad vidio kako će biti, ako bude problema probat ću nešto od toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

moželi mi neko pomoci, ne razumijem se puno oko računara( ono osnovno znam, tako da sto prostije i naj jednostavije riješenje ako bi moglo )

danas mi se desilo da mi je comp ovako izbacio ... kako to najbolje i najlakse da riješim?  i još moželi se ovaj problem riješit ovim programom ( jeli ga koristio neko? ) http://www.speedypc.com/product/product-speedypc-pro.aspx

unaprijed hvala :)

1 1
2 2
3 3
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 23:27 (hare mn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Prije par dana kupio sam laptop Hp pro book 4740 s (i5, 6 gb ram, 750 gb hard i radeon 7650 m). Instalirao sam windows 7 64 bit i instalirao drivere s HP-ove stranice (odabrao srednji laptop). Windows su se rušili u bsod. Zatim sam reinstalirao windowse i drivere instalirao preko driver max-a i opet bsod- Testirao sam hard i ram. Što znači ovo u priloženim slikama?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Prije par dana kupio sam laptop Hp pro book 4740 s (i5, 6 gb ram, 750 gb hard i radeon 7650 m). Instalirao sam windows 7 64 bit i instalirao drivere s HP-ove stranice (odabrao srednji laptop). Windows su se rušili u bsod. Zatim sam reinstalirao windowse i drivere instalirao preko driver max-a i opet bsod- Testirao sam hard i ram. Što znači ovo u priloženim slikama?

Imaš možda instal "TuneUp","Comodo fw",neki program za skidanje drivera?Deinstal to sve i probaj ponovo.A posebno "comodofirewall guard".

Za ovo "win32k",pokreni neki registry cleaner,skeniraj za errore i očisti.

Ovo "usbehci.sys",ako je to neki program za usb,izbriši ga(zamjeni sa drugim),skeniraj sve za malwere,trojan,worms,spyware...ili dobrim AV programom,takve programe obavezno skenirati AV.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 18:14 (lukabo).
15 godina
odjavljen

Poprilično općeniti errori, ne ukazuju na ništa specifično. Sa čime si testirao RAM?

Ovaj post iznad svog neću ni komentirati, takvu hrpetinu gluposti već dugo nisam vidio.

[edit] - aj objasni zašto si bateriju izvadio...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 18:19 (Sum_of_all_fears).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

cmdguard.sys

usbhci.sys -corrupted

win32k.sys-corrupted

-datoteka mu je oštečena,uzrokovana virtualnom memorijom,u čemu je problem

-pa sva tri bsoda mu uzrokuju ti driveri

-i pričekaj da kolega veli svoje što ima,pa čemo onda dalje,činjenica je da ima krivo ili corrupt instal wndwse

-možda ti slabo vidiš,ali ntfs file-caused by driver(prouzrokovan)-cmdguard.sys

-vidiš da je ipak imao "sumnjive " drivere

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 20:11 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
lukabo kaže...

Imaš možda instal "TuneUp","Comodo fw",neki program za skidanje drivera?Deinstal to sve i probaj ponovo.A posebno "comodofirewall guard".

Za ovo "win32k",pokreni neki registry cleaner,skeniraj za errore i očisti.

Ovo "usbehci.sys",ako je to neki program za usb,izbriši ga(zamjeni sa drugim),skeniraj sve za malwere,trojan,worms,spyware...ili dobrim AV programom,takve programe obavezno skenirati AV.

Windowse je dvaput installirao. Comodo se nigdje ne spominje u dumpovima (kakve veze fw ima sa ičim?), TuneUp ne dira sys fajlove.

Registy cleaneri rade samo štetu. Za provjeru sys fajlova se koristi sfc /scannow (to bi bila dobra ideja napravit) a oštećen registry se sam popravi. usbehci.sys "program" za USB? Aj molim te, ne pričaj svašta. Ako ne znaš čemu služi, ne lupaj svašta.

lukabo kaže...

cmdguard.sys

usbhci.sys 

win32k.sys

-datoteka mu je oštečena,uzrokovana virtualnom memorijom,u čemu je problem

ntfs.sys si previdio? I kako si došao do zaključka da je page file problem?

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Memoriju sam testirao priikom pokretanja (f8) i u opcijama odabrao memory test, tako i hard. Prvi put nisam imao comodo neko aviru ali isto mi se rušilo.

Molim da mi netko da stranicu ili link gdje da skinem drivere za ovaj laptop

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 19:16 (stručnjak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ml1983 kaže...

kaze mi da imam problem sa memorijom.dijagnostick tol mi je to izbacio.  

- MemTest se radi iz 'DOSa'.. (ima na svakom Hirensu, većini linux distri..)

- tema BSOD pordazumijeva postanje BSOD-koda.

- neispravan RAM ili neki problem koji se tako manifestira, npr temperatura, loše postavke u BIOSu (timing-CAS) ili overclock.. uzrok-posljedicu znaš, nema drugog odgovora. Osim testiraj na pravi način, potvrdi da je krivac RAM pa zamijeni).

hare mn kaže...

moželi mi neko pomoci, ne razumijem se puno oko računara( ono osnovno znam, tako da sto prostije i naj jednostavije riješenje ako bi moglo )

danas mi se desilo da mi je comp ovako izbacio ... kako to najbolje i najlakse da riješim?  i još moželi se ovaj problem riješit ovim programom ( jeli ga koristio neko? ) http://www.speedypc.com/product/product-speedypc-pro.aspx

-7600, očekivano.

stručnjak kaže...

-7600, očekivano.

-MS zna kako se zaštititi, servispakovi su obavezni uz ostale nadogradnje.

-razni utilsi, automatski instaleri.. = smeće. Mogući dodatni uzroci problema. Kad se koristi noramlan OS, tad se može dati normalan odgovor, za sve ostalo može problem biti u bilo kojem drugom dijelu, softwareu, driveru, virusu, loaderu... format i clean install, čistog (untouched) OSa, pa da vidimo dlai je problem i dalje tu (po receptu Hitne PC službe, ponekad se čak slažem s njima).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
ml1983 kaže...

kaze mi da imam problem sa memorijom.dijagnostick tol mi je to izbacio.  

- MemTest se radi iz 'DOSa'.. (ima na svakom Hirensu, većini linux distri..)

- tema BSOD pordazumijeva postanje BSOD-koda.

- neispravan RAM ili neki problem koji se tako manifestira, npr temperatura, loše postavke u BIOSu (timing-CAS) ili overclock.. uzrok-posljedicu znaš, nema drugog odgovora. Osim testiraj na pravi način, potvrdi da je krivac RAM pa zamijeni).

hare mn kaže...

-7600, očekivano.

stručnjak kaže...

-7600, očekivano.

-MS zna kako se zaštititi, servispakovi su obavezni uz ostale nadogradnje.

-razni utilsi, automatski instaleri.. = smeće. Mogući dodatni uzroci problema. Kad se koristi noramlan OS, tad se može dati normalan odgovor, za sve ostalo može problem biti u bilo kojem drugom dijelu, softwareu, driveru, virusu, loaderu... format i clean install, čistog (untouched) OSa, pa da vidimo dlai je problem i dalje tu (po receptu Hitne PC službe, ponekad se čak slažem s njima).

Pa gdje da skinem drivere, nikada nisam imao problema s driverima na kompu....x puta sam instalirao ali za ovaj laptop??????

Frka85
15 godina
stručnjak kaže...
..

Pa gdje da skinem drivere, nikada nisam imao problema s driverima na kompu....x puta sam instalirao ali za ovaj laptop??????

ovo je polu-offtopic, ali .. ipak:

-krati citate.

-gdje da skineš drivere? Možda na stranici proizvođača hardwarea kojeg posjeduješ? Uobičajena praksa je da uz računalo dobiješ i neki DVD medij, uobičajeno se na njemu nalazi nešto, neki software. Kod kupnje se također znaju specifikacije, kao model računala (koji za HP nije dovoljno) ali zna se koja VGA, dok npr LAN-WLAN piše odozdola ili kod baterije. Sve piše na kutiji-ambalaži..

stručnjak kaže...

-osim što mi nije jasno 'srednji laptop'? Ako si instalirao pogrešan driver očekivano.

-sedmica i osmica većinu drivera povuku sami. Potrebno je samo imati mrežu (driver za LAN ili WLAN).

-računala s predinstaliranim OSom imaju sve nakon prvog paljenja. Bez OSa bi ipak morao dobiti medij s driverima, pitaj, traži trgovca.

-drivere skineš s te stranice, ali moraš računati da HP ina neke svoje ideje.. pa sam model notebooka nije dovoljan, tj drže drivere za tu seriju, zajedno za sve modele. Skineš samo onaj koji je za tvoj OS, za točno tvoj model, npr Radeon, nVidia, intel VGA... ovisi što imaš. LAN može biti intel, Realtek, Atheros, Broadcom... pazi i pročitaj papire notebooka. Driveri su kao gorivo za automobil, dizel i benzin se ne smiju miješati.

Vrlo praktično je imati liveCD, npr ubuntua. Zbog testa i za skidanje ovakvih stvari.

Problemi koji mogu nastati koje spominjem gore, kao loader će ostati jer nemaju veze s driverom.. (7600-7601).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 19:43 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice