Boot from USB problem

poruka: 22
|
čitano: 5.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Boot from USB problem

Pozz, imam windows 10 na ssdu a boot mi je ostao na hardu tako da mora biti hdd i ssd da bi win upalio, ugl zelim nove win staviti preko usba i nezeli mi uopce ucitati sa njega, dali ne supporta bios ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Boot from USB problem

Prvo trebaš imati bootabilni USB pa kod startanja PC u "boot order"odabrati kao prvi USB-HDD ili to postavi u BIOS-u (First/Second/Third Boot Device).

Odvoji HDD i ostavi SSD ( na prvom sata konektoru od MBO).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2018 0:14 (AF139).
10 godina
Boot from USB problem

Evo u cemu je stvar, postavio sam usb na prvo mjesto kod bootanja, i sve sto si rekao i nista, kad idem u bios komp mi prepozna usb i pise lijepo njegovo ime ali kad kliknem da boota s usba onda my baci please insert a proper boot drive itd.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Boot from USB problem

Nisi trebao mjenjat uopće boot-order, nego prilikom prvog post stisnut F12, boot-menu, kroz koji odabereš USB drive (ako si uopće dobro kreirao USB install)

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Boot from USB problem

Da ali dok odaberem usb i da boota s njega baci mi ono sranje, system failed to.boot... Izvadio hard disk i ssd i ostavio samo usb i opet isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Boot from USB problem

Na usbu imam novi windows 10 a na kompu trenutno vec imam win 10 ali ocu staviti novi win

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HolyPotato kaže...

Na usbu imam novi windows 10 a na kompu trenutno vec imam win 10 ali ocu staviti novi win

Kako si napravio USB install??

edit: sa kojih USB porta dižeš USB, ako je ova ploča iz "MOJ PC" možda si spojio u žute portove??

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2018 12:47 (Flying Dutchman).
10 godina
Boot from USB problem

Pa nije instaliran gore na usbu sano sluzi za boot, ugl na usb sam skinuo win 10 s interneta stavio ja win 10 na laptop i sve radi uredno(prije imao win 7 na laptopu), krenem na komp i pojavi se taj problem, dali ima veze sto je usb 3.0 a MB mi ima samo 2.0 ili? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Boot from USB problem

Dizem s istog porta di je mis, ne zuti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HolyPotato kaže...

Pa nije instaliran gore na usbu sano sluzi za boot, ugl na usb sam skinuo win 10 s interneta stavio ja win 10 na laptop i sve radi uredno(prije imao win 7 na laptopu), krenem na komp i pojavi se taj problem, dali ima veze sto je usb 3.0 a MB mi ima samo 2.0 ili? 

Skinuti i kreirati nisu dva ista pojma, skini MCT nek ti setup ponovo kreira ispravnu instalaciju

10 godina
Boot from USB problem

Pa ispravna je ako sam sa istim usbom instalirao prvo na laptopu i radi super, koristio sam rufus

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HolyPotato kaže...

Pa ispravna je ako sam sa istim usbom instalirao prvo na laptopu i radi super, koristio sam rufus

ili prihvati savjet ili radi po svom :)

-napravi 'pravi' install medij mctoolom (rufus nije loš-krivac, nego alat koji ima razne mogućnosti a time i potrebno predznanje za korištenje.. ili sreća).

-u bootu odaberi kroz quick/express boot meni (f-8-9-10-11-.. esc) boot medij, jer ga tad ovisno o postavkama biosa vidiš u oba moda, legacy-mbr i uefi-gpt.. itd. itd..

-ispravan medij boota, neispravan ne.. i tebi trenutno ne boota, do the math.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2018 14:13 (ihush).
10 godina
Boot from USB problem

Isao sam preko windowsa instalirat i skuzio sam 1 stvar, doslo je do 25% installing windows i u tom trenutku sam uzeo hard disk van i odma je bacilo failed a 2. Put kad bi ga ostavio jecdoslo do 100

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

poškušavaš uništiti računalo? čekić je vrlo efikasan.. ili koji razlog je 'uzeti disk van'.. u 25% installa?

12 godina
Boot from USB problem

Napravi novi bootabilni usb - isključi računalo iz zida - izvadi HDD ostavi SSD jer na njega češ instalirati OS - pokreni instalaciju s USB-a 

Kad sve završi hoću reć kad instaliraš Windowse i sve potrebna drivere isključi računalo i ponovo spoji HDD pa ga formatiraj

MISCREATED
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
nicky.sl kaže...

Napravi novi bootabilni usb - isključi računalo iz zida - izvadi HDD ostavi SSD jer na njega češ instalirati OS - pokreni instalaciju s USB-a 

Kad sve završi hoću reć kad instaliraš Windowse i sve potrebna drivere isključi računalo i ponovo spoji HDD pa ga formatiraj

Da, evo bas skinuo novi windows 10 2015 verzija s torrenta, napravio bootabilni usb, otpojio hard disk i opet onaj error, disk boot failure, stalno ista greska pa cak i kad izvadim ssd i hard a ostavim usb, stvar je u tome da on cita usb u biosu ali nece bootat, dali zvog toga sto je 3.0 a maticna mi podrzava 2.0 ili?? 

16 godina
Boot from USB problem

...novi windows 10 2015 s torrenta ?

ma bjaaaaaaaažii... 

bok te s krkanom...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

ostavi se instalacije, nije to za tebe..

10 godina
Boot from USB problem

Ti isto svasta pises, 5 put sam rekao da sam na laptop bez problema uspio instalirati bez ikakvih problema kako onda moze biti to problem, nest drugo je u pitanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prati gore navedene upute ili i dalje radi po svojoj "ja sve znam" metodi!
12 godina

Da tebe možda ne muči GPT ili MBR datotečni sustav oliti postavke u biosu. Resetiraj CMOS oliti bios

MISCREATED
10 godina
Boot from USB problem

Probat cu ovo s biosom, da sve znam nebi ovdje pitao za pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice