Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.103.748
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
ZokyCRO kaže...
Sto ste sad navalili na cnc operatere ko da su govna? :D Iskusan CNC operater moze okretat fine novce,cak i Hrvatskoj...jos ak zna barat nekim CAM softwareom tipa Mastercam...samo nebo je granica! :)

Nije isto biti cnc operater odnosno poslužioc i cnc programer. To su dva različita svijeta i velika je razlika u plaćama.

Isto tako ovisi i o firmi gdje radiš. Znam firme u svojem rodnom gradu koje takve osobe plaćaju minimalac a znam i neke firme par km dalje koje im plaaćaju soma eura.

Ali da je posao lagan i nije. Ali opet ovisi tko ti je poslodavac.

I to je zanat koji spada u strojarstvo, a ne u informatiku.

11 godina
neaktivan
Onaj Čudni kaže...

Pozdrav, ekipa.

Evo cijeli tjedan šaljem zamolbe, CVove, ...

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/posao-croger-trazi-se-desetak-programera/236738.aspx

Traze ti se embbeded developeri i za HR i za DE, tvrtka generalno raste za 10-tak programera godisnje, pa uvijek trazi nove ljude.

Probaj se javit pa mozda otvoris temu "Kako sam dobio posao u Njemackoj" :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 18:08 (DanijelX).
9 godina
neaktivan
Kako sam dobio posao u Irskoj

Bok. Dobio sam posao kao developer u Dublinu i selim za 2-3 mjeseca (ne mogu vjerovati da ovo pišem :D). Friday je nekoliko stranica ranije spomenuo da je riješio smještaj preko neta. Može li netko reći više detalja o tome? Koliko je to teško, tj. je li teško uopće? Što stanodavci traže kao dokaz da ćeš stvarno doći i držati se ugovora? Kako ide s pologom i potpisivanjem ugovora?

Inače, trenutno malo gledam malo stanove na daft.ie.

Hvala!

Edit: Ili je bolja ideja najprije naći nešto privremeno preko aribnb (ili slično) i onda tražiti stalniji smještaj jednom kad se dođe u Dublin?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 22:49 (Elisian).

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Elisian kaže...

Bok. Dobio sam posao kao developer u Dublinu i selim za 2-3 mjeseca (ne mogu vjerovati da ovo pišem :D). Friday je nekoliko stranica ranije spomenuo da je riješio smještaj preko neta. Može li netko reći više detalja o tome? Koliko je to teško, tj. je li teško uopće? Što stanodavci traže kao dokaz da ćeš stvarno doći i držati se ugovora? Kako ide s pologom i potpisivanjem ugovora?

Hvala!

Edit: Ili je bolja ideja najprije naći nešto privremeno preko aribnb (ili slično) i onda tražiti stalniji smještaj jednom kad se dođe u Dublin?

Koji programski jezik, koliko godina iskustva, koliko ti je trebalo da pronadjes posao ? 

17 godina
Elisian kaže...

Hvala!

u cijeloj irskoj je trenutno 3993 smjestaja u ponudi za rentu. 3993!

u hrvatskoj 15000 :|

u dublinu 1503, u zagrebu 4529. katajebenastrofa

smjestaj preko neta je lutrija do nemoguce, osim ako ne mislis s nekim dijelit.

sobe se mogu trazit na daftu i po grupama na facebooku.

polog je uglavnom 1 rata unaprijed.

stanodavac zeli polog, ugovor da radis, po mogucnosti reference letter od prethodnog gazde al ak imas dobru placu/firmu gledaju kroz prste.

cheer up!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
Elisian kaže...

Hvala!

Prijavi se na Facebook grupu "Idemo u Irsku" i tamo se raspituj. Isto tako i "Oglasi u Irskoj". Nasi ljudi tamo nude svoje sobe pa je ponesto lakse nego preko drugih kanala.

Daj neke detalje o poslu

I naravno - dobro nam dosao

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan

Obavezno rezervirati privremeni smjestaj (airbnb najbolje) prije dolaska.

Nemoj slucajno preko neta nekome uplacivati depozit na nevidjeno uz obecanja o super stanu i slicno, postoji hrpa scamova. 

Trajni smjestaj trazis kad dodjes i spreman si i na dodatno produzavanje airbnb-a jer pronalazak stana je lutrija.

Ovisi naravno hoces li traziti stan samo za sebe (sto bi mozda moglo biti preskupo) ili trazis samo sobu. Pronalazak sobe je vjerojatno jednostavniji. 

Ako uspijes naci kakvo sheranje s Hrvatima prije dolaska, super, ali ima nesto i u Airbnbu kod kakvog Irca. Ako su ok mogu ti pomoci i s dokazom adrese za PPS i slicno, nekakvim prvim savjetima i bit ce korisno cuti malo irski naglasak :)

9 godina
neaktivan

Wow, koliko odgovora, malo ste me zatekli (pozitivno) :D

Radi se o embedded developmentu, znači većinom C i C++ s kojima imam 3 godine iskustva. Ukupno imam 6. Jako mi je teško reći koliko mi je trebalo da nađem posao. To mi je palo na pamet još početkom godine, ali daleko od toga da sam proveo cijelo vrijeme tražeći. Bio sam stavio CV na monster i imao neke razgovore s recruiterima, ali to je više bilo onako da vidim kako to ide. Mnoge firme i pozicije mi se nisu činile zanimljive pa sam dosta toga i odbijao. Preko ljeta se uopće nisam time bavio, a i najesen slabo. Tijekom jeseni mi je uletio intervju s Amazonom (njima sam se javio izravno) i tu sam daleko dogurao, ali nije bilo ništa na kraju. Ovo sad je isto za jednu veću firmu i isto nije bilo preko recruitera :)

9 godina
neaktivan
Friday kaže... 

Prijavi se na Facebook grupu "Idemo u Irsku" i tamo se raspituj. Isto tako i "Oglasi u Irskoj". Nasi ljudi tamo nude svoje sobe pa je ponesto lakse nego preko drugih kanala.

Daj neke detalje o poslu

I naravno - dobro nam dosao

Hvala! :)

Ponešto o poslu sam rekao u prethodnom postu. Još mogu dodati i da se radi i ponešto C#-a i nekih drugih ne-embedded stvari, tako imam prostora za učenje. Vezano je za video streaming o kojem ne znam jako puno, ali očito sam ih uvjerio da ću se snaći :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2017 21:15 (Elisian).
9 godina
neaktivan

nixass, Friday i jasmin_noir, hvala za savjete oko stana. Znači ukratko najprije facebook ili airbnb, a onda tražiti nešto za stalno kad dođem. Za trajnije stanovanje bih tražio stan samo za sebe.

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko sam uspio prelistati ove stranice vidim da se govori samo o poslu u programiranju, menaderstvu i slicno, zanima me ako netko ima bilo kakvu informaciju o poslovima u usluznim djelatnostima, recimo prodavac u nekom ducanu sportske robe? 

Dal se uopce stranci traze za takve poslove i koliko su isplativi? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

isplativi.. ..isplativi su kolka je i placa, a nije veca od minimalca.

ako si solo, dovoljno za dijeljeni smjestaj, ako imas i ljepsu polovicu sa sobom sa full satnicom na minimalcu mozete i solo u stan sa minimalnom ustedom na kraju mjeseca.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan

40+ km od dublina dvoje ako radi na minimalcu, mogu placati stan (ne u sharingu) i da im ostaje 1000€ mjesecno. s tim da se ne pazi previse na potrosnju...

HAKOSUKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja neznam sta ljudi vide u toj usranoj irskoj, tu sam vec 2 godine i mogu ti toplo preporucat ako imas u HR stalan poso ostani ovdje. Po struci sam g. Tehnicar, jos dan danas nisam pronaso poso u struci, radim  knauf, radio razne baustelske poslove, po skladistima, vozio vilicar, bio u mc donaldsu, aldi...

Ono sto je interesantno da u agenciji radis kao labourer (radnik univerzalni! Znaci sta niko nece ..... a radio sam takve poslove da ovde sve napisem mnogi bi me napali i nazvali lazovom) placa 11E BRUTO,  max 40h tjedno,  skadista, vilicarista, mc donalds sve 9,15 bruto, aldi 11e ali nisam mogo preko 30h tjedno, na kraju sam radio kao knaufer u njihovom jeziku fixer, radio sam to po hrvatskoj i u njemackoj 3 godine, i citaj dalje, zovem za oglas kaze covjek startas od ponedjeljka,ok, dosao tamo vidim smije se kaze gdje ti je alat covjece, tu ti je papir vidi sto sve treba, ugl na njihov glupi sistem rada razlikuje se na veliko, pricam s njim kaze cca 1500€ za alat osnovno... 11e po satu , i sad opet taj famozni bruto. Kao self employed drzava te pocese 20% mjesecno... nabavim ti ja alat potrosim zadnji euro, radim mjesecno 220h ko lud trgam se, dobijem 1900e,  netto ,prijevoz i mob 200€ mjesecno, rentam sobu izvan centra 600e s rezijama,hrana i higijenske potrepstine 300e mjesecno, neznam koliko dugo cu jos moci izdrzati jer je to zivotarenje, gledano da sam imao  u HR 5000 net, s rezijama koje su bile 1000kn , i nemam kredit. Usporedba ovdje ostane 800e na tolike sate , a u HR 4000kn sa 170h kad se sve poplati , Irska je barem 3 put skuplja od hrv, pa racunaj sto si sve stavio na kocku za 200 300e mjeseno. Napomena ovo je moje misljenje, ne pokusavam nikog sprijecit od odlaska iz hrv niti potici na to, samo sam smatrao da ljudi koji su u irskoj , previse lazu. Doslo je vrijeme  takvo da bez diplome nema preko granice... da napomenem vecina hrvata radi ovdje za 9,15 i kaze super su zadovoljni s 40h tjedno, jebote jesi ti u stali prije zivia ako ti je tu super s tim.

EDIT: ostane mi 800e u irskoj na mjesecnoj bazi, usporedba sa najskupljim gradom u HR,  svaka rijec dalje je suvisna, pametnom dosta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 23:39 (lik1985).

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lik1985 kaže...
 Irska je barem 3 put skuplja od hrv

Po cemu osim stanarine? Ja imam peteroclanu obitelj i izuzev stanarine sve drugo nas kosta manje nego u HR. Ja ne znam u kakvoj irskoj ti zivis i kakve poslove radis...

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
Friday kaže...
lik1985 kaže...
 Irska je barem 3 put skuplja od hrv

Po cemu osim stanarine? Ja imam peteroclanu obitelj i izuzev stanarine sve drugo nas kosta manje nego u HR. Ja ne znam u kakvoj irskoj ti zivis i kakve poslove radis...

Uz duzno postovanje , uhvati si se za ono ne toliko bitno, ti si u drugij irskoj jer si koliko sam skuzio programer. 85 posto ljudi u irskoj je na takvim ili slicnim pozicijama gdje sam i ja jer sam sreto hrvate tamo, nisam imao namjeru nikog napast , niti uvrijedit samo ljudima iznijeti moje osobno iskustvo.

17 godina
odjavljen
lik1985 kaže...

Uz duzno postovanje , uhvati si se za ono ne toliko bitno

Za ne toliko bitno? Pa ja pricam o struji, plinu, mlijeku, mesu.... Ima sta bitnije od toga?

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan
lik1985 kaže...

Ja neznam sta ljudi vide u toj usranoj irskoj, tu sam vec 2 godine i mogu ti toplo preporucat ako imas u HR stalan poso ostani ovdje. Po struci sam g. Tehnicar, jos dan danas nisam pronaso poso u struci, radim  knauf, radio razne baustelske poslove, po skladistima, vozio vilicar, bio u mc donaldsu, aldi...

EDIT: ostane mi 800e u irskoj na mjesecnoj bazi, usporedba sa najskupljim gradom u HR,  svaka rijec dalje je suvisna, pametnom dosta.

Gro ljudi odlazi ne na veću plaću nego da bi dobili uopće plaću, kakav takav uredan život i šansu za bolje prekosutra. U načelu, isto je kao i prije 100-njak godina, samo su destinacije druge.

Za troškove života se slažem, jeftinije je živjeti čak i u Zagrebu nego bilo gdje na zapadu. Tko tvrdi drugačije tješi ili laže sam sebe. Čak i famozna mantra o jeftinijoj hrani ne drži vodu, a  komunalije da ne spominjem (ima izuzetaka ali u ukupno zbroju malo znače).

Ako se dokopaš u razumnom vremenu pristojnog posla onda imaš šanse ali ni to nije garancija.

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 9:26 (maximilian).
17 godina
odjavljen

Cekaj, ajde neka mi netko obrazlozi sta je to tamo toliko skuplje osim stanarine i izlazaka?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Friday kaže...

Cekaj, ajde neka mi netko obrazlozi sta je to tamo toliko skuplje osim stanarine i izlazaka?

Samo ovo dvoje je dovoljno za negativnu kalkulaciju ako radiš za minimalac u Irskoj. Sa srednjom ili nešto višom plaćom stvari izgledaju nešto bolje, naravno. Čovjek je stavio tablicu usporedbe troškova, u hrani nije tolika razlika ali drugo je tu negdje. Pretprošle godine bio sam u Edinburghu tri mjeseca, cijene u Tescu su u prosjeku 15% veće nego npr. u Kauflandu kod nas. Možda je u Irskoj nešto jeftinije ali u VB su plaće veće. Mora se uzeti u obzir da Irska nije toliko ekonomski stabilna zemlja, ciklički imaju sunovrate i cijela ta imigrantska priča može pasti u vodu dok kažeš keks. Jasno ti je da statistički nikad nećeš imati svoju nekretninu tamo, kredit možeš samo sanjati.. itd. Nisu to 70-te godine kad je gastarbajter u Njemačkoj imao 10x veću plaću nego u Jugi pa je gradio kuću u rodnom selu.

Jebena je istina da svi ti argumenti padaju u vodu kad ljudi odlaze da bi preživjeli. I to je tragedija ove zemlje.

17 godina
odjavljen
maximilian kaže...
Friday kaže...

Samo ovo dvoje je dovoljno za negativnu kalkulaciju ako radiš za minimalac u Irskoj. Sa srednjom ili nešto višom plaćom stvari izgledaju nešto bolje, naravno. Čovjek je stavio tablicu usporedbe troškova, u hrani nije tolika razlika ali drugo je tu negdje. Pretprošle godine bio sam u Edinburghu tri mjeseca, cijene u Tescu su u prosjeku 15% veće nego npr. u Kauflandu kod nas. Možda je u Irskoj nešto jeftinije ali u VB su plaće veće. Mora se uzeti u obzir da Irska nije toliko ekonomski stabilna zemlja, ciklički imaju sunovrate i cijela ta imigrantska priča može pasti u vodu dok kažeš keks. Jasno ti je da statistički nikad nećeš imati svoju nekretninu tamo, kredit možeš samo sanjati.. itd. Nisu to 70-te godine kad je gastarbajter u Njemačkoj imao 10x veću plaću nego u Jugi pa je gradio kuću u rodnom selu.

Jebena je istina da svi ti argumenti padaju u vodu kad ljudi odlaze da bi preživjeli. I to je tragedija ove zemlje.

Pazi, mi hranu kupujemo iskljucivo u lidlu i to je JEFTINIJE nego u HR. Neke sitnice su mozda nesto malo skuplje ali generalno hrana je jeftinija. Ovdje placam manje struje u duplo vecoj kuci (i puno manje brinemo o potrosnji), plin me za kucu sa 4 spavace sobe kostao oko 1000 eura za cijelu godinu (s time da trosimo enormne kolicine tople vode koja se grije na plin). 

Imam troje djece i ne izlazim bas pa me ne sekira sto je pivo 6-7 eura u pubu. 

Kolega poljak upravo kupio kucu prije koji dan. Tu je nekih 10-ak godina i znam da ju je dosta dugo trazio (sto znaci da je imao spreman depozit za kredit).

Frend iz Osijeka radi na vilicaru u tescu. Imaju cetvero djece i on jedini radi. Prije nekih 2 mjeseca je zeni kupio polovni auto za koji ga je samo osiguranje kostalo 1800 eura.

Ja razumijem da neki nemaju srece ali za veliku vecinu ljudi zivot u irskoj je jako daleko od pukog prezivljavanja. Znam za nekoliko parova koji rade za minimalac i stavljaju svaki mjesec dosta love na stranu. Kako je to moguce ako je tu bas tako lose?

Freak Show Inc.
8 godina
odjavljen

Lik dođe na ICT forum i piše kako jedva preživljava na baušteli te kako je odlazak van njesra. 

Što sve neću vidjeti ovdje u HR. 

2 8 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pa ima dosta stvari koje su skuplje u Irskoj, sto je po meni i normalno ako se gleda proporcionalno s placama. 

Razne usluge tipa frizeri, kozmeticari, automehanicari, razno razne agencije za ciscenje/dry cleaning.   Zdravstvo - posjeti GP-u, pregledi kod privatnika, zubari, lijekovi (i na recept i over the counter). Posjete kinu/kazalistu/koncertima.

To je ono sto mi sad pada na pamet, ali isto tako ima i dosta toga sto je isto ili jeftinije nego u HR (po mom iskustvu - rezije, odjeca, hrana je tu negdje).  Ali ipak bi rekla da je u globalu zivot skuplji u Irskoj. Dovoljna je samo razlika u cijeni stana da poremeti sve racunice. 

Samo sto se to sve moze saznati unaprijed - ali ljudi i dalje dolaze na blef i onda se cude. 

Pretpostavljam da je vecina koja cita ovaj forum ipak u IT-u i da nece raditi za minimalac, mislim da za sve takve ce standard ipak biti veci u Irskoj, uz normalan zivot, ne gledanje svakog eura, izlaske i restorane i putovanja.  Samo nazalost, velika vecina koja radi za minimalac ili manje place nece biti u mogucnosti zivjeti bezbrizno, u svom stanu (ne mislim na vlasnistvo, nego sharing) i onda ce se okolo pisati da je u Irskoj grozno.   Je, mozda nekima. Ali nekima je  jako dobro, samo se uglavnom ne javljaju novinarima da ispricaju svoju pricu.

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Friday kaže...
maximilian kaže...
Friday kaže...

Pazi, mi hranu kupujemo iskljucivo u lidlu i to je JEFTINIJE nego u HR. Neke sitnice su mozda nesto malo skuplje ali generalno hrana je jeftinija. Ovdje placam manje struje u duplo vecoj kuci (i puno manje brinemo o potrosnji), plin me za kucu sa 4 spavace sobe kostao oko 1000 eura za cijelu godinu (s time da trosimo enormne kolicine tople vode koja se grije na plin). 

Imam troje djece i ne izlazim bas pa me ne sekira sto je pivo 6-7 eura u pubu. 

Kolega poljak upravo kupio kucu prije koji dan. Tu je nekih 10-ak godina i znam da ju je dosta dugo trazio (sto znaci da je imao spreman depozit za kredit).

Frend iz Osijeka radi na vilicaru u tescu. Imaju cetvero djece i on jedini radi. Prije nekih 2 mjeseca je zeni kupio polovni auto za koji ga je samo osiguranje kostalo 1800 eura.

Ja razumijem da neki nemaju srece ali za veliku vecinu ljudi zivot u irskoj je jako daleko od pukog prezivljavanja. Znam za nekoliko parova koji rade za minimalac i stavljaju svaki mjesec dosta love na stranu. Kako je to moguce ako je tu bas tako lose?

Nisam u toj priči, čovjek je iznio svoju stranu. Kad sam bio vani to je bilo privremeno kad me je njemačka firma slala, najviše po par mjeseci. U Edinburghu sam bio kod kolege na stanu, gornja srednja klasa, kuća cca 400m2, tri auta, po mojoj procjeni (žena i on rade, dvoje djece) prihod im nije manji od 6000 funti mj. Tako se da živjeti.

Za kolegu kojeg spominješ teško da ima veći netto od 1300E na viličaru. Tesco je inače poznat po "teškoj ruci" na plaćama, on, žena i četvero djece..hm.. nemojmo pričat bajke o Disneylandu.

Osiguranje za auto nije kriterij, tamo kao i u VB kao mlad vozač, a pogotovo gastić plaćaš osiguranje kao da ćeš se zabit u izlog Tiffany-a prvi dan.

11 godina

Ma ljudi, ignorirajte te i takve trollove, defetiste, pesimiste i luzeri.

Svako malo se javi netko "razočaran" u inozemstvo, te njesra kako je eto u tuzemstvu ipak bolje, a sve sa naglaskom, tipa "istina, jesmo u štali, te smrdi, al' nam barem nije hladno".

Evo npr. ovakva priča.

Ljudi su jednostvno jalni, te su zbog svoje nesretne privatne priče ostali razočarni u bijelom svijetu. To kaj pišu "istine" o drugim zemljama, najbolje govori istinu o njim samima, jer su mislili da mogu svoje navike profuravati negdje drugdje.

Odnosno, nisu naučili živjeti, te su nespoboni i lijeni.

Čitao sam po netu, da su jednom našem čovjeku, krovopokrivaču, isto tako lisra, jer je na svojem FB profil napisao da je uspio u godinu dana otkako je došao u Kanadu, kupiti kuću, naravno uz kredit, al' eto naši se dežurni dušebrižnici, odmah našli njemu govoriti da to nije njegova kuća, jer eto prvo treba otplatiti kredit.

Čovjek je radišan, nije ga sramota raditi fizički posao, te uspio dobiti kredit, što u HR sa ovakvim odnosim prema radu i radnicima, nikada ne bi mogao.

Čovjek jednostavno u HR nije bio plaćen za svoj rad.

Al' uvijek papci nađu neke stvari koje su kod nas "bolje", "besplatno zdrastvo"(teže se razboli, pa buš vidio kaj je besplatono....)....

Neke stvari su istina drugačije vani, i nije samo tako otići i ovdje ostaviti sve, al' ljudi ne idu samo za boljim životom, nego i radi toga kaj ovdje vlada nemoral, kriza morala, opća depresija, frustiranost, crnilo, nikakva budućnost itd.

Vani ipak, možeš živjeti od svojega rada, a u HR samo preživljatiti. Dakako, ovisno od slučaja do slučaj, al' generalno je ovako kako sam napisao.

Svatko neka odluči za sebe kaj mu je najbolje. Nikoga ne treba osuđivati zbog njegove odluke.

Osobno mislim da ljudi kaj su otišli da su junaci.

Mada, sam pročitao da je jedan naš emigrant izjavio, da nije problem otići, nego da treba imati damu, da se ostane.

Čini mi se da je to najbliže istini.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
2 3 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, kako doći do PPS broja? 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
maximilian kaže...

Za kolegu kojeg spominješ teško da ima veći netto od 1300E na viličaru. Tesco je inače poznat po "teškoj ruci" na plaćama, on, žena i četvero djece..hm.. nemojmo pričat bajke o Disneylandu.

LOL, sad ispada da lazem. Moze lock, zapravo nisam ni otisao u irsku...

BTW, tvoje nepoznavanje situacije je na granici loseg trolanja.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 12:33 (Friday).
17 godina
Kuro_Okami kaže...

Lik dođe na ICT forum i piše kako jedva preživljava na baušteli te kako je odlazak van njesra. 

Ne znaci ako je ovo ICT forum da smo svi u toj struci, ima i puno ljudi iz drugih zanimanja na ovom forumu pa tako i zanimanja za razne poslove u Irskoj. Valjda je cilj da si pomognemo medusobno?

17 godina
odjavljen
One-Million kaže...

Pozdrav svima, kako doći do PPS broja? 

Moras online dogovoriti appointent

walentkane kaže...
Kuro_Okami kaže...

Ne znaci ako je ovo ICT forum da smo svi u toj struci, ima i puno ljudi iz drugih zanimanja na ovom forumu pa tako i zanimanja za razne poslove u Irskoj. Valjda je cilj da si pomognemo medusobno?

Naravno, sviima cemo pomoci koliko mozemo. Izuzev samog posla - sve drugo nam je isto.

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan

Ne znam tko laže, ali netko ima dugi nos i priča bajke.

Tesco Employer salary  To je za UK, Irska barem 20% niže.

Hvala lijepa, ugodan boravak u Irskoj

*Izražena je brutto plaća za neupućene

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 12:41 (maximilian).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice