Radim jedan program za pristup računalu preko neta, ali ne mogu proći kroz portove jer su zatvoreni.
Može li se napraviti da preko UPnP-a ili nečega mogu otvoriti portove na računalu ili "zaobići" router i firewall?
BTW, nemojte mi davati odgovore tipa "zašto da to ne napravim sâm preko routera" i sl. zato što taj program šaljem prijatelju koji nema otvorene portove, pa želim da ih ovaj program automatski otvori.
Portovi su 33123, 43123 i 53123.
VB6 i port forwarding
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.463
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hehe. Nije, nego sam komp posudio prijatelju, pa hoću vidjeti što radi on na njemu. Nema otvorene portove, a spaja se preko svog routera. Mislim da to nije protuzakonito :D.
Eh.. o tome si trebao misliti prije :) Idealno bi bilo napraviti servisnu Win32 aplikaciju koja u sebi sadrži TCP server pa se ti onda svojom klijent aplikacijom spajaš na to računalo i radiš s njime što te volja.. počevši od slanja logovoa, screen-shotova, upravljanja aplikacijama, hardware-om itd itd..
Svejedno bi trebali portovi biti otvoreni. Aplikacija ima TCP server i telnet client (da mi javi IP adresu na moj telnet server), ali još samo trebam otvoriti portove. Sutra mi ovaj vraća komp, ali svejedno mi ih treba otvoriti. (imam namjeru app koristiti i za druge svrhe ubuduce :D; ništa ilegalno, bez brige)