VB 2008 pomoc

poruka: 61
|
čitano: 8.651
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: VB 2008 pomoc
nadimak888 kaže...

ma i za c++ treba vc2008 redistributable imat nstaliran, inace program ne radi.

Huh? Za C++ ne treba imati ništa, osim ako se nešto dodatno koristi (kao .NET).
16 godina
itf4n kaže...
jurluk kaže...
možda malo glupo pitanje, ali, postoji li nešto slično kao visual basic, da se isto tako mogu slagat razni oblici, mjenjati im svojstva itd, ali da za izvršavanje tog gotovog programa nije potreban net framework
Iste jednostavnosti, ili?

Preporučio bih ti C++ ali je daleko teži...
 a koji je dobar program za radit u C++
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
nadimak888 kaže...

ma i za c++ treba vc2008 redistributable imat nstaliran, inace program ne radi.

Huh? Za C++ ne treba imati ništa, osim ako se nešto dodatno koristi (kao .NET).

napravio sam neki program u vc2008. pokrenem to na drugom kompu kad ono nece. wtf. instaliram vc2008 redistributable i proradilo.
nisam koristio .net!!
17 godina
VB 2008 pomoc

Vjerojatno si uključio neki dodatni framework.

@jurluk - Visual C++ 2008, ili još bolje, neki CodeGearov IDE.

0 0 hvala 0
16 godina
itf4n kaže...

...

@jurluk - Visual C++ 2008, ili još bolje, neki CodeGearov IDE.

imam baš taj, ali express. ono što je bilo na bugu 185. i onda program koji se napravi s tim neće za svoj rad zahtijevati ni jedan net framework (1.1, 2.0, 3.5) ??
17 godina
VB 2008 pomoc

Pa sve ovisi o tebi, ako ideš raditi CLR aplikaciju (tip projekta), onda će trebati .NET.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VB 2008 pomoc

trebam napraviti jedan programcic u VB-u,

ako se moze nazvati programcic... znaci 1 button, i 1 text box...kako da klikom na button otvorim neki file???

samo vi vozite radioaktivne dizele...izazivajte neduznoj djeci rak pluca, pa cak i svojoj...DIZEL REVOLUTION!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 12:01 (Leta).

0 0 hvala 0
17 godina
VB 2008 pomoc

My.Computer.FileSystem.ReadAllText (ili tako nešto, nisam provjerio) je funkcija koja će ti vratiti sadržaj datoteke u obliku stringa

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
VB 2008 pomoc
autorov komentar

trebam pomoc...nest sam reinstaliravo vistu i nemogu instalirat VB 2008 express nezz zasto..

PROBLEM: .NET Framework 3.5

nemogu ga ni instalirat normalno bez VB-a......

jel se moze ikako zaobici instalacija .net framework 3.5? (ne koristim njegove funkcije/mogućnosti)

Jel mi dobar potpis?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sad je ovo problem
kliknom na dugme treba text da se ispise u bijelom...kako?

samo vi vozite radioaktivne dizele...izazivajte neduznoj djeci rak pluca, pa cak i svojoj...DIZEL REVOLUTION!
17 godina
VB 2008 pomoc

koji tekst?

općenito, sadržaj TextBoxa mjenjaš mjenjanjem Text propertya TextBox klase

npr. mojTextBox.Text = "abc"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...

koji tekst?

općenito, sadržaj TextBoxa mjenjaš mjenjanjem Text propertya TextBox klase

npr. mojTextBox.Text = "abc"

mislim da me nisi shvatio...radim ovo za jednu firmu, i ov dugmici predstavljaju njihove poslovnice, klikom na dugme u bijelom se ispisuju ime i prezime, spol i godina rodjenja radnika, da li si sda skontao sta mi treba?
17 godina
VB 2008 pomoc

Pa to ne mijenja situaciju, i dalje se koristiš TextBox.Text propertyem.

Možda želiš pitati kako učitati imena i ostale informacije tih ljudi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zelim da (prva slika) klikom na dugme ispise o tim ljudima(druga slika)

16 godina
neaktivan
Leta kaže...

Msdn kaže:
A TextBox control, sometimes called an edit field or edit control, displays information entered at design time, entered by the user, or assigned to the control in code at run time.

Pa kaže:
Text Property

Syntax

object.Text [= string]

Što će reći da u Private Sub Command1_Click() dodaš npr. Text1.Text ="tekst koji želiš".

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 17:40 (bed).
17 godina
Leta kaže...

Morat ćeš malo detaljnije objasniti što ne shvaćaš, jer sam ti za to što tražiš već dao objanšnjenje (vidi gore), i sad ga je bed ponovio.
16 godina
neaktivan

imate li msn ili skype, lakse nam je tako nego preko foruma...

16 godina
neaktivan

My.Computer.FileSystem.WriteAllText("C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop\WindowsApplication1\WindowsApplication1/program1.txt", TextBox1.Text)

izbacuje mi pogresku za ovaj kod!

Error 1 Overload resolution failed because no accessible 'WriteAllText' accepts this number of arguments. C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop\WindowsApplication1\WindowsApplication1\Form1.Designer.vb 111 9 WindowsApplication1

pomoc, molim vas...

17 godina
neaktivan
VB 2008 pomoc

Public Shared Sub WriteAllText(ByVal file As String, ByVal text As String, ByVal append As Boolean)

malo bolje pogledaj i vidit ces da funkcija ima 3 argumenta.

znaci:

My.Computer.FileSystem.WriteAllText ("C:\nekifajl.txt",Text1.Text, true ili false)

kad stavis append true onda ce text samo nadodat na kraj fajla, a kad je false onda obrise cjeli fajl i upiše tekst.

:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

My.Computer.FileSystem.WriteAllText("C:\program1.txt", TextBox1.Text, False)

ali nazalost nece da snimi...

znaci

prvo i trece dugme zanemarite...

save i drugo dugme rade

16 godina
neaktivan
Leta kaže...

znaci

save i drugo dugme rade

Kao prvo nisam programer da se razumijemo i radio sam u vb6.0. Mada je princip isti sve su ostalo nijanse.

Čitanje iz txt datoteke:

Dim fso
Dim fil1, ts
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set fil1 = fso.GetFile(CommonDialog1.FileName)
    Set ts = fil1.OpenAsTextStream(1)
    Do While ts.AtEndOfStream <> True

'tu puniš varijable onime što pročitaš

Loop
    ts.Close

Pisaje u txt datoteku:

Dim fso
Dim fil1, ts

CommonDialog1.DialogTitle = "Save File As"
    CommonDialog1.MaxFileSize = 16384
    CommonDialog1.FileName = ""
    CommonDialog1.Filter = "Txt (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*"
    CommonDialog1.FilterIndex = 1
    CommonDialog1.ShowSave     ' = 1
    Set ts = fso.CreateTextFile(CommonDialog1.FileName)

ts.WriteLine 'varijable koje pišeš

ts.Close

U ovom slučaju moraš na formu dodati CommonDialog kontrolu i imati ćeš klasičan win prozor open / save.
16 godina
neaktivan
bed kaže...
Leta kaže...

znaci

save i drugo dugme rade

Kao prvo nisam programer da se razumijemo i radio sam u vb6.0. Mada je princip isti sve su ostalo nijanse.

Čitanje iz txt datoteke:

Dim fso
Dim fil1, ts
      Set ts = fil1.OpenAsTextStream(1)
      Do While ts.AtEndOfStream <> True

'tu puniš varijable onime što pročitaš

Loop
      ts.Close

Pisaje u txt datoteku:

Dim fso
Dim fil1, ts

CommonDialog1.DialogTitle = "Save File As"
      CommonDialog1.MaxFileSize = 16384
      CommonDialog1.FileName = ""
      CommonDialog1.Filter = "Txt (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*"
      CommonDialog1.FilterIndex = 1
      CommonDialog1.ShowSave        ' = 1
      Set ts = fso.CreateTextFile(CommonDialog1.FileName)

ts.WriteLine 'varijable koje pišeš

ts.Close

U ovom slučaju moraš na formu dodati CommonDialog kontrolu i imati ćeš klasičan win prozor open / save.
  koliko ja vidim, da se komande iz vb 6 i 2008express dosta razlikuju...
16 godina
neaktivan

Zato sam ti rekao da sam radio u vb6.0

Ali moram priznati da te ne razumijem, u verziji 6.0 je msdn je bio zaseban program koji si mogao instalirati, a sada je to sustav pomoći online. Pa ti lijepo stisneš u visual studiu help i search a on ti otvori to šta želiš u browseru, konkretno link za tvoj file open metode je http://msdn.microsoft.com/en-us/library/b9skfh7s.aspx i čitaš.

16 godina
neaktivan

evo kod u kojem nema errora...

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
  TextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop/leta.txt")
  End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
  My.Computer.FileSystem.WriteAllText("C:\leta.txt", TextBox1.Text, False)
  End Sub
End Class

sad je problem sto kad kliknem button 2(save) i ponovo kliknem button 1(open) ponovo otvara onaj   stari sadrzaj buttona 1, a ne ovaj izmjenjeni

17 godina
neaktivan
VB 2008 pomoc

Ja koji nikad u životu nisam koristio .net platformu vidim grešku. Na prvo dugme nisi stavio zadnji argument. Odnosno boolean vrijednost. true ili false kao na drugome. Mislim da to zahtjeva. False za novo True za staro.

Nisam 100% siguran, ali mislim da je to to.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Ja koji nikad u životu nisam koristio .net platformu vidim grešku. Na prvo dugme nisi stavio zadnji argument. Odnosno boolean vrijednost. true ili false kao na drugome. Mislim da to zahtjeva. False za novo True za staro.

evo, kod izmjenjen:
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
  TextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop/leta.txt", True)
  End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
  End Sub
End Class

i izbacije gresku:
Error 1 Value of type 'Boolean' cannot be converted to 'System.Text.Encoding'. C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop\Hemofarm 1\Hemofarm 1\Form1.vb 4 114 Hemofarm 1

16 godina
neaktivan
Leta kaže...
Tux Slave kaže...

evo, kod izmjenjen:
Public Class Form1

TextBox1.Text = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop/leta.txt", True)
  End Sub

End Sub
End Class

i izbacije gresku:
Error 1 Value of type 'Boolean' cannot be converted to 'System.Text.Encoding'. C:\Documents and Settings\Xtremni\Desktop\Hemofarm 1\Hemofarm 1\Form1.vb 4 114 Hemofarm 1

Je'l ti stvarno ne razumiješ???
Msdn je online pa vidiš sve što te interesira, pa copy/paste šta ti paše.
Konkretno na http://msdn.microsoft.com/en-us/library/6ka1wd3w.aspx imaš primjer za write to text file:

Imports System
Imports System.IO
Class Test Public Shared Sub Main()
' Create an instance of StreamWriter to write text to a file. Using sw As StreamWriter = New StreamWriter("TestFile.txt")
' Add some text to the file.
sw.Write("This is the ")
sw.WriteLine("header for the file.")
sw.WriteLine("-------------------")
' Arbitrary objects can also be written to the file. sw.Write("The date is: ")
sw.WriteLine(DateTime.Now)
sw.Close()
End Using
End Sub
End Class
Da sad ne kopiram sve ima dosta toga.

Zar stvarno misliš da na forumu netko više zna od msdn-a???
Ali da ne komentiram sintaksu, prijeći ću na strukturu. Txt file nije prilagođen upisivanju više različitih podataka koje bi ti selektivno čitao, pisao i mjenjao.
Pa ako hoćeš npr. imati podatke za više ljudi (kao što si naveo) moraš te podatke unutar txt datoteke na neki način i odvojiti, pa prilikom čitanja selektirati one koje te interesiraju, a to možeš recimo s carriage return ili izmisliti svoj delimiter, ali sve u svemu to baš nije to za tvoje potrebe.
Ja bih ti preporučio radije bazu podataka npr. acess, koju možeš vrlo jednostavno i s daleko manje koda, puniti, brisati i prikazivati. A koliko se sjećam iz vb6.0, sve se da vrlo jednostavno napraviti ono s mišem skoro pa baz tastature. A kad to napraviš onda možeš jednostavno slagati izvještaje, printati, i sl. od tih podataka.
A ova tvoja naredba writealltext i readalltext bi eventualno mogla čitati i pisati cijeli sadržaj file-a, što znači da bi za svakog korisnika trebao imati posebnu txt datoteku, pa ti onda treba i neka logika koja će čitati sve *.txt pa da pronađeš korisnika koji tebi treba, a to bezveze rješenje.
16 godina
neaktivan
VB 2008 pomoc

sve ok, samo u jednom txt file-u bi bila jedna poslovnica, a u njoj svi zaposleni u toj poslovnici...

ok sluzicu se msdn-om...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
VB 2008 pomoc
autorov komentar

isse nemogu net framework 3.5 instalirat da mogu vb 2008 koristit..sad moram 2005..a dobar je...

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/426771192.png[/IMG][/URL] T-Com upload..što reći...

0 0 hvala 0
17 godina
ScorpioN60 kaže...

isse nemogu net framework 3.5 instalirat da mogu vb 2008 koristit..sad moram 2005..a dobar je...

Ne propuštaš mnogo, osim ako namjeravaš koristiti WPF, razlike su minimalne.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice