Sta raditi??

poruka: 2
|
čitano: 1.079
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
sta raditi??

pozz...jel mi neko moze reci kako da razvijam "real programe" u c++ tipa photoshopa, painta, winampa etc. jos sam pocetnik...znaci nezz bas puno o tome..procitao sam demificirani c++ i koristim Dev C++..i kad pisem kod uvijek mi ga otvori u DOS-u... i jos nesto...sta moram znati da bi poceo igrice praviti???

P.S. ne igrice koje hrpa programera pravi, neg igrice kao tetris, pacman itd...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 20:47 (dzen0.).

0 0 hvala 0
17 godina
Sta raditi??

Photoshop, igre... dobro da nisi preambiciozan :P

Iako mi je nekako čudno da netko tko je pročitao Demistificirani zna toliko malo, evo odgovora.

Ono o čemu pričaš se zovu GUI. GUI sustav obično pruža sam operativni sustav. U Windowsima, kroz C++, najjednostavnije je koristiti WinAPI i MFC. Također, .NET kroz modificirani CLRovski C++.

Što se tiće igara, ima stvarno mnogo tema, a forum posjeduje pretraživač pa neću opširno prepisivati ono što kolege i ja pišemo već mjesecima. Treba ti grafički API - e.g. DirectX, OpenGL, XNA, SDL, Allegro itd.

Osim tog APIa trebat će ti i API za druge stvari, poput zvuka i inputa (neki od navedenih imaju i to).

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice