Spremanje datoteka

poruka: 5
|
čitano: 1.279
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Spremanje datoteka

Htio bih pitati kako mogu u nekom programu napravit nekakvu opciju za spremanje, npr. obradio sam neku sliku s tim programom koi sam napravio, i sad zelim tu sliku spremiti pod nekim drugim imenom, kako to mogu izvesti?

EDOT: Izvninjavam se sto nisam naveo o cemu je rijec, moja greska, radi se o C-u, ne C++ ili C#, nego samo C Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 12:46 (Amrapheus).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spremanje datoteka

Pozdrav,

sve to ovisi o programskom jeziku. Ako se radi o bilo kojem .NET jeziku ili VB6 mozes pristupiti ActiveX kontroli koja se zove Windows Common Dialog i staviti je na formu kao i gumb i sve ostalo. Ona se nece vidjeti. Ako zelis primjer za VB mogu ti ga poslati, javi mi se na pm. Za ostatak malo proguglaj  "Windows Common Dialog" i dobit ces sve potrebne informacije.

FB

Tko se zadnji smije razmislja najsporije (Msn4u)
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 14:57 (FranFran).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Spremanje datoteka
Amrapheus kaže...

Htio bih pitati kako mogu u nekom programu napravit nekakvu opciju za spremanje, npr. obradio sam neku sliku s tim programom koi sam napravio, i sad zelim tu sliku spremiti pod nekim drugim imenom, kako to mogu izvesti?

EDOT: Izvninjavam se sto nisam naveo o cemu je rijec, moja greska, radi se o C-u, ne C++ ili C#, nego samo C Smijeh

Snima se automatski čim nešto zapišeš. Npr.

FILE* f = fopen("MojaSlika.BMP", "wb");  // ...piši binarno
fwrite(...)  // zapisivanje u datoteku
fclose(f);   // zatvaranje datoteke

16 godina
neaktivan
RE: Spremanje datoteka

Mene više zanima, ako ti znaš obraditi sliku u C-u, zašto je onda ne znaš spremiti (a valjda je i to u knjizi/tutorialu bilo)?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Spremanje datoteka

Mislim da je to dao samo kao primjer što bi mogao spremiti :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice