Small Basic problem

poruka: 8
|
čitano: 4.485
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Small Basic problem

Ovako..poceo sam izrađivati jednu igricu u small basicu..i sve je gotovo ali na kraju kad sam probao imam jednu grsku..i porbao sam ju ispaviti ali nejde..jeli mi moze netko pomoci..bio bi jako zahvalan

gresku sam podebljao

code:

GraphicsWindow.BackgroundColor="DarkBlue"
paddle = Shapes.AddRectangle(120, 12)
ball = Shapes.AddEllipse(16, 16)
GraphicsWindow.MouseMove = OnMouseMove
x = 0
y = 0
deltaX = 1
deltaY = 1
RunLoop:
x = x + deltaX
y = y + deltaY
gw = GraphicsWindow.Width
gh = GraphicsWindow.Height
If(x>=gw - 16 Or x<=0) Then
  deltaX = -deltaX
EndIf
If (y<=0)Then
  deltaY = -deltaY
EndIf
padX = Shapes.GetLeft (paddle)
If(y = gh -  28 And x>=padX And x<=padX + 120)Then
  deltaY = -deltaY
EndIf
Shapes.Move(ball, x, y)
Program.Delay(5)
If (y <gh) Then
  Goto RunLoop
EndIf
GraphicsWindow.ShowMessage("You Lose", "Paddle")
Sub OnMouseMove
  paddleX = GraphicsWindow.MouseX
  Shapes.Move(paddle, paddleX -60, GraphicsWindow.Height - 10)
EndSub

0 0 hvala 0
17 godina
Small Basic problem

Koju grešku dobivaš?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Small Basic problem

Sorry, we found some erros

4,15:Cannot find propefty "MouseMove" in "GraphicsWindow".

Za taj kod javlja Za taj kod javlja
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 12:21 (start).
17 godina
Small Basic problem

Evo sad sam provjerio, sve je u redu s kôdom. Probaj reinstalirati SmallBasic.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Malo nevezano za tvoje pitanje ali.... Ostavi se tog small basica. Ako već učiš programirati, imaš QBASIC da naučiš osnove. Kad njega svladaš, prijeđi na nešto složenije (VisualBasic ili C++). Ne isplati se gubiti vrijeme u small basicu - nećeš skoro ništa naučiti. Bolje odma prijeđi na Visual Basic (imaš besplatnu express verziju na MSovim stranicama) ili ako imaš već dosta znanja, uhvati se C. Ja sam počeo u qbasicu (u školi), pa sam uzeo small basic i odustao. Lakše je raditi u VB-u a usput se pripremaš za C.... Tako barem ja radim.

Stick to the shadows....
16 godina

do sada sam radio u qbasicu..i malo sam poceo sa vb..ali sam naisao na small basic pa sam ga htio isprobati... itf4n probao sam na drugom kompu i radi..hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 13:20 (start).
15 godina
neaktivan
Small Basic problem

Evo ija sam poceo programirati sa Small Basic-om,i stigao sma do if,then,else.Program je prelagan,neznam sad jel mnogo dobar ali za mene kao pocetnika je bas OK program.Jedna me stvar plasi kod Small Basic-a,zasto je "kod" kod npr: Pong igre jako zamrsen,meni izgleda bas necitljivo,mozda mi se cini jer nisam nikada radi sa ovakvim programima.

Jel mi mozete iskreno odgovoriti na jedno pitanje,OK.

Jesam li dobro postupio sto sma poceo uciti Small Basic,jel za mene kao pocetnika dovoljno da krenem sa ovim programskim jeziko (iako ne izgleda kao programski jezik).Jel program moguce nauciti za oko 3 mjeseca al bas ono pravo,jel sigurno uciti dalje ovaj jadni program ili da krenem sa necim boljim.Jel moguce napraviti makar pacman igru sa small basicom.Molim vas nemoj te sada poceti onu vasu foru (Svadzu) oko programa,OK.

Chatanje Na Sonyjev Način.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Game_Fan kaže...

Evo ija sam poceo programirati sa Small Basic-om,i stigao sma do if,then,else.Program je prelagan,neznam sad jel mnogo dobar ali za mene kao pocetnika je bas OK program.Jedna me stvar plasi kod Small Basic-a,zasto je "kod" kod npr: Pong igre jako zamrsen,meni izgleda bas necitljivo,mozda mi se cini jer nisam nikada radi sa ovakvim programima.

Jel mi mozete iskreno odgovoriti na jedno pitanje,OK.

Jesam li dobro postupio sto sma poceo uciti Small Basic,jel za mene kao pocetnika dovoljno da krenem sa ovim programskim jeziko (iako ne izgleda kao programski jezik).Jel program moguce nauciti za oko 3 mjeseca al bas ono pravo,jel sigurno uciti dalje ovaj jadni program ili da krenem sa necim boljim.Jel moguce napraviti makar pacman igru sa small basicom.Molim vas nemoj te sada poceti onu vasu foru (Svadzu) oko programa,OK.

Small Basic je apsolutno najgora varijanta Basica ikad, toliko idiotska da je upravo žalosno kako ga neki smatraju povoljnim jezikom za učenje.

Da, veoma je završen - i ostat će takav dugo vremena, jer će SB tjera da koristiš OOP bez da znaš što je. Pa učiš napamet. Štoviše, i naučiš napamet - i to jednostavno - ali nisi zapravo ništa naučio jer si učio "sintaksu OOPa", a ne njega samog.

Imajući to na umu - odgovorit ću ti na pitanje. Da, moguće je napraviti Pacman u njemu.

Moj prijedlog je da prekineš istog trena, i kreneš na QBasic. No o tome postoji druga tema - odnosno više njih. Python vs Basic će ti dati uvid u razmišljanja većine, gdje se dobar dio nas slaže kako je QB odličan alat za početak.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice