Razvoj u virtuali

poruka: 7
|
čitano: 1.370
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Razvoj u virtuali

Dakle, kako i sam naslov kaže, zanima me koliko vas razvoj radi unutar virtualnih mašina, ako itko uopće? - Neki od kolega počeli su koristiti isključivo virtualne mašine kao razvojne platforme umjesto instalacije softvera na sama računala.

Pretpostavljam koje su prednosti: uvijek svježe okruženje za svaki projekt ili stadij projekta, jednostavnija manipulacija, backup i transfer cjelokupnog razvojnog okruženja, veća kontrola nad uvjetima, manje problema s hardverom...

Radi li tko od ovdašnjih BUG Forum programera na taj način i kakva su vam iskustva?

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Razvoj u virtuali

Moram priznati da se u mom slučaju virtualizacija nije baš pokazala kao najbolje rješenje. Koristio sam virtualni XP XP3 na VMWare-u. Sve to podignuto na Ubuntu-u 8.10.

Prvenstveno sam onu kombinaciju koristio za razvoj web projekata (PHP-MySQL -> par alata koje koristim nema adekvatnu soluciju za linux), no kako sam već rekao, sve je to dosta kašljucalo. Usporen rad, sićušni problemi kod shareanja datoteka su bili glavni razlog da se vratim na čistu instalaciju potrebnog softwarea.

Pretpostavljam dakle da je za ugodan virualni rad potreban poprilično jak stroj. Stroj koji može odvrtit sve bez da se to imalo osjeti u radu. Nažalost, kod mene to nije bio slučaj tako da je virtualizacija kao riješenje otpala.

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10 I ja ću si kao i naxeem stavit neku sexy tetu na avatar. Aha!
17 godina
protjeran
Razvoj u virtuali

KDevelop, Kylix, Gambas, gcc... sve u Linuxu preko virtualne mašine. Iako, najčešće Kylix kada istu GUI aplikaciju želim compilirati i za win i linux.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razvoj u virtuali

Ja trenutno razvijam samo za Winse. Radio sam nešto u Linuxu na MPI-u i to je bez beda radilo u virtualnoj mašini, tj. više njih.

Ali, ovi veći projekti jednostavno su preglomazni i previše toga trebam da kad se dogodi nešto mašini, nastane sranje koje je jako teško popraviti, a opet, host mašina nije samo VS pa da je tek tako obrisati ju i reinstalirati...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Razvoj u virtuali

kao što je netko spomenu... treba jaki stroj, a moj trenutno ima problema i sa jednim virtualcem, a kamoli da unutra jos i razvijam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Razvoj u virtuali

Većinom za testiranje. Budući da dosta radim na .NET domeni onda imam uvijek jedne "čiste" virtualne windows-e, gdje onda isprobavam što sve treba da se instalira da radi i kako radi...

Neko vrijeme (kad sam bio u procesu nabavka nove server mašine), vrtio sam Windows server 2003, postgre i SVN na virtualnoj mašini. Radilo je dosta dobro. Imam samo dobre riječi o virtualnim mašinama...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razvoj u virtuali

Više RAM-a, ja npr. imam VirtulaBox na Visti i u njemu Ubuntu i WinXP i stavil sam da imaju ~850 MB i rade više manje bez problema i ne šteka skoro ništ.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice