Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.285
|
čitano: 1.726.658
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori
Floki kaže...

gledam samo kombinacije koje moram provjeriti:

npr. za dati input točaka A-Z

za pravac sa točkama AB, provjeravam da li su na njemu točke C . . .Z

kad dođem do pravca AC, ne provjeravam točku B jer sam već provjerio kombinaciju ABC, pa ne moram provjeriti kombinaciju ACB

to nije O(n^3) jer se u svakom prolazu vanjske petlje područje pretrage drugih dviju smanjuje, samo prva petlja prolazi kroz sve točke, odnosno kroz brojTocaka - 2 točke.

slabost je negdje drugdje: ako su AB i AC na istom pravcu, svejedno se vrši pretraga za pravac AC - ali to ne mogu znati provjerom preko tri točke, odnosno površine,

međutim O(n^3) definitivno nije, ako pretražim pravac AB, ne pretražujem pravac BA, ako pretražim kombinaciju ABC, ne pretražujem kombinaciju ACB.

jesi li to probo napisat i testirat, pokusao sam rijesenje nac na internetu ali nisam naso nista osim da je optimalno O(n^2) 

17 godina
srky.du kaže...
Floki kaže...

kad dođem do pravca AC, ne provjeravam točku B jer sam već provjerio kombinaciju ABC, pa ne moram provjeriti kombinaciju ACB

to nije O(n^3) jer se u svakom prolazu vanjske petlje područje pretrage drugih dviju smanjuje, samo prva petlja prolazi kroz sve točke, odnosno kroz brojTocaka - 2 točke.

slabost je negdje drugdje: ako su AB i AC na istom pravcu, svejedno se vrši pretraga za pravac AC - ali to ne mogu znati provjerom preko tri točke, odnosno površine,

međutim O(n^3) definitivno nije, ako pretražim pravac AB, ne pretražujem pravac BA, ako pretražim kombinaciju ABC, ne pretražujem kombinaciju ACB.

jesi li to probo napisat i testirat, pokusao sam rijesenje nac na internetu ali nisam naso nista osim da je optimalno O(n^2) 

pa , stavio sam ga par postova ispred, ono što sam ga testirao, radi, ne tvrdim da je optimalan, to je ono što mi je palo na pamet, ne tvrdim da bolje ne može.

15 godina
neaktivan
Floki kaže...
srky.du kaže...
Floki kaže...

pa , stavio sam ga par postova ispred, ono što sam ga testirao, radi, ne tvrdim da je optimalan, to je ono što mi je palo na pamet, ne tvrdim da bolje ne može.

moja greška, nevidjeh kod, i samo me zanimalo oce li proc u zadanom vremenu

17 godina
Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

to ne znam jel prolazi, nisam ga tamo testirao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probao sam i dosta je sporo (vjerojatno koriste masu testnih podataka), a rezultat je 9/10 - jedan netočan.

Sve u svemu - zadovoljavajuće. Da je O-notacija bolja bilo bi super no što je tu je.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 22:54 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde neka, ubuduće ćemo nastojati raditi brže stvari.{#}

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kako u c++ napisati treći korijen iz nekog broja. Znam da je korijen sqrt(a), ali kako treći..?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pow(27, 1./3);  // 3

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

ima neki laksi nacin? 

Jer nisma radio pow

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 10:37 (barilla).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lakši način ne mogu niti zamisliti. pow je vrlo jednostavan i nema tu komplikacija. Tebe možda muči drugi parametar, no za to je potrebno malo znanja matematike:

√x = x1/2

tj.

m√xn = xn/m

zato je

3√27 = 271/3

tj.

pow(27, 1./3); // točka da se izbjegne cjelobrojno dijeljenje.

13 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Lakši način ne mogu niti zamisliti. pow je vrlo jednostavan i nema tu komplikacija. Tebe možda muči drugi parametar, no za to je potrebno malo znanja matematike:

√x = x1/2

tj.

m√xn = xn/m

zato je

3√27 = 271/3

tj.

pow(27, 1./3); // točka da se izbjegne cjelobrojno dijeljenje.

hvala!

Nisam znao sto su ovi brojevi koje si upiso u zagradu,sad znam.

15 godina
neaktivan

Mozeli se i kako prebaciti kod iz c++ u c#. Kako, sta, trebali ikakve nove biblioteke ukljuciti... Nemam nikakvog znanja iz c# ali bi volio da igre x/o i manja/veca koje sam napravio u c++ kao konzolne aplikacije da prebacim na win application. Dodao bi dugmice, napravio graficko sucelje, povezao sa kodom ali neznam odaklen poceti. Kad kreiram u c# projekt i stavim da dobijem vec napravljene header i source fajlove nekontam gdje da pisem kod i povezem ga npr sa dugmicima ili poljem za unos texta... Vecinom su sve klase a ja o njima nemam pojma. Vidio sam da su slicne strukturama s kojima znam raditi. Ako moze netko tko zna da mi da neki skroz jednostavan primjer prikaza slike, unosa vrijednosti varijable... ili da postavim kod pa da ga razradi kao win aplication 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
stole91 kaže...

Mozeli se i kako prebaciti kod iz c++ u c#. Kako, sta, trebali ikakve nove biblioteke ukljuciti... Nemam nikakvog znanja iz c# ali bi volio da igre x/o i manja/veca koje sam napravio u c++ kao konzolne aplikacije da prebacim na win application. Dodao bi dugmice, napravio graficko sucelje, povezao sa kodom ali neznam odaklen poceti. Kad kreiram u c# projekt i stavim da dobijem vec napravljene header i source fajlove nekontam gdje da pisem kod i povezem ga npr sa dugmicima ili poljem za unos texta... Vecinom su sve klase a ja o njima nemam pojma. Vidio sam da su slicne strukturama s kojima znam raditi. Ako moze netko tko zna da mi da neki skroz jednostavan primjer prikaza slike, unosa vrijednosti varijable... ili da postavim kod pa da ga razradi kao win aplication 

U C# imaš WPF i Windows Forme, po meni bi bolje bilo raditi WPF.
Prvo imaš Design View, tu poredaš botune, check boxove, progress barove, input boxove,...
Onda na to dodaš Evente, tj. događaje, dvoklikneš na element sa koji hoćeš event, VS te prebaci u kod i kreira funkciju tog Eventa, tu dodaješ što hoćeš da ti se desi kada recimo, klikneš na botun, štrihiraš checkbox,...
Uglavnom puno lakše od izrade GUI-a u C++, pomoću nekih frameworka,..., neznam kako stoje sa VLC(http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Component_Library), to @Tracer zna.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina

ljudi imam jedan problem, rješavam zadatak sa školskog prošle godine i sve sam napisa,nema šanse da je greška, kad on ne radi, ugl evo komad koda 

for (int i = 1; i = 6; i++)

{

if ( i == 1 )

{

cin >> slovauredu1;

}

else if ( i == 2 )

{

cin >>slovauredu2;

}

itd... e sad necemo odugovlacit i pricat sta program radi,bitno je da se if izvršava ako je" i " određene vrijednosti.npr prvi if se izvršava ako je " i " 1, međutim kad sam upalia debugger da vidim u cemu je problem, stavia sam add watch na" i " i shvatia da on ima konstantnu vrijednost 6 ,dakle for se normalno ponavlja 6 puta ali umijesto da " i " prvo ima vrijednost 1, pa 2 , pa 3 ,pa sve do 6 , on u prvom krugu dobije vrijednost 6 i tako stoji, i onda mi naravno ništa ne radi ,WTFFFF ??

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 21:46 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

RIJEŠIA SAM PROBLEM, ugl ako se stavi ovo:  for (int i = 1; i <= 7; i++)

{  onda i ima normalne vrijednosti i sve je ok, samo mi nije jasno zašto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

ok treba sam stavit dok nije <= 6, ali u cemu je poanta, = znaci da je i 6, znaci i se ponavlja od 1 do 6 , zašto to ne radi nego treba dodat < ispred

17 godina
moderator
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

ok treba sam stavit dok nije <= 6, ali u cemu je poanta, = znaci da je i 6, znaci i se ponavlja od 1 do 6 , zašto to ne radi nego treba dodat < ispred

Džizs! Čemu služi operator = u C++-u?

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Možda bi trebao naći nekakvu knjigu o C-u i otvoriti 3. stranicu nakon uvoda, tamo ti vjerovatno ti pise odgovor na to pitanje. 

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 21:58 (drnde).
15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

jedno = sluzi spremanju vrijednosti u varijablu a == je uspoređivanje, znam to pobogu, shvacam ja sta oces rec, stavio sam da je i 6 i on stoji tako, sve mi je to jasno, ali kako to da onda prvi i moze bit oznacen s jednim znakon, tj i kreče ok 1, i to je označeno i = 1

17 godina
moderator
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...

jedno = sluzi spremanju vrijednosti u varijablu a == je uspoređivanje, znam to pobogu, shvacam ja sta oces rec, stavio sam da je i 6 i on stoji tako, sve mi je to jasno, ali kako to da onda prvi i moze bit oznacen s jednim znakon, tj i kreče ok 1, i to je označeno i = 1

Koji prvi - prvi dio u ulasku u for-petlju? DŽIZS! Zar ti napamet koristiš petlju for ili što?

To su osnove osnova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 22:26 (mbaksa).
15 godina

a vidim ja da ti ne shvačaš šta ja pitam,al nema veze, sad to znam jednom i zauvijek.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

a vidim ja da ti ne shvačaš šta ja pitam,al nema veze, sad to znam jednom i zauvijek.

Ja shvaćam da ti ne znaš koristiti naredbu for, jer da znaš ne bi postavio onakvo pitanje. A naredbu for moraš znati, jer je to osnova osnove.

for (a; b; c)

Za početak svojim riječima objasni sebi, a i nama, čemu služi a, čemu služi b, a čemu služi c.

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Ja shvaćam da ti ne znaš koristiti naredbu for, jer da znaš ne bi postavio onakvo pitanje. A naredbu for moraš znati, jer je to osnova osnove.

for (a; b; c)

Za početak svojim riječima objasni sebi, a i nama, čemu služi a, čemu služi b, a čemu služi c.

a je početni uvijet,tj broj od kojeg ponavljanje petlje kreče, b je broj koji označava do kada se petlja pojavlja, dakle ako je a 1 a b 5 petlja se ponavlja 5 puta, c označava na koji način se ponavlja,odnosno da li se smanjuje ili povečava ,happy? 

17 godina
moderator
athlon64 kaže...

a je početni uvijet,tj broj od kojeg ponavljanje petlje kreče

To se u informatičkom žargonu naziva inicijalizacija (varijable, brojača).

athlon64 kaže...

b je broj koji označava do kada se petlja pojavlja, dakle ako je a 1 a b 5 petlja se ponavlja 5 puta

I ti meni stisčeš palac dolje, a ne znaš kako se koristi petlja for. Ts, ts, ts. {#} Pročitaj linkove koje sam dao, razmisli, pokušaj shvatiti i razumjeti što znači to "b" pa pokušaj ponovno objasniti. {#}

athlon64 kaže...

c označava na koji način se ponavlja,odnosno da li se smanjuje ili povečava ,happy? 

Tako nekako. U dijelu c smanjuješ ili uvećavaš brojač(e).

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

a je početni uvijet,tj broj od kojeg ponavljanje petlje kreče

To se u informatičkom žargonu naziva inicijalizacija (varijable, brojača).

athlon64 kaže...

b je broj koji označava do kada se petlja pojavlja, dakle ako je a 1 a b 5 petlja se ponavlja 5 puta

I ti meni stisčeš palac dolje, a ne znaš kako se koristi petlja for. Ts, ts, ts. {#} Pročitaj linkove koje sam dao, razmisli, pokušaj shvatiti i razumjeti što znači to "b" pa pokušaj ponovno objasniti. {#}

athlon64 kaže...

c označava na koji način se ponavlja,odnosno da li se smanjuje ili povečava ,happy? 

Tako nekako. U dijelu c smanjuješ ili uvećavaš brojač(e).

stiščem ti palac dolje jer znam kako se koristi petlja, i nije mi jasno s čime kompliciraš,pročitat ču da shvatim princip rada,to mi vjerojatno neče bit od neke koristi al eto...

17 godina
moderator
athlon64 kaže...
stiščem ti palac dolje jer znam kako se koristi petlja, i nije mi jasno s čime kompliciraš,pročitat ču da shvatim princip rada,to mi vjerojatno neče bit od neke koristi al eto...

Tvoje pitanje i tvoje objašnjenje koraka b kaže da ne znaš. {#} Dakle, ako bi kome trebao stiskati palac dolje, trebao bi sebi. Što prije prihvatiš da ne znaš kako se koristi petlja for, odnosno što točno znači dio b, to bolje za tebe - nećeš naučiti dok sam sebi priznaš da ne znaš. Jer da znaš, znao bi si odgovoriti na ono pitanje.

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Tvoje pitanje i tvoje objašnjenje koraka b kaže da ne znaš. {#} Dakle, ako bi kome trebao stiskati palac dolje, trebao bi sebi. Što prije prihvatiš da ne znaš kako se koristi petlja for, odnosno što točno znači dio b, to bolje za tebe - nećeš naučiti dok sam sebi priznaš da ne znaš. Jer da znaš, znao bi si odgovoriti na ono pitanje.

a to da je svakodnevno višestruko koristim u programima i da nisam nikad imao problema kaže da je znam koristit, a to što neznam detaljno pojasnit čemu šta služi je nebitno jer me ne ometa u korištenju, gluposti kao ovu gore mogu naučit i napamet,ne kažem da neču ič pročitat onaj link zato što me zanima, ali apsolutno nepotrebno.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

a to da je svakodnevno višestruko koristim u programima i da nisam nikad imao problema kaže da je znam koristit, a to što neznam detaljno pojasnit čemu šta služi je nebitno jer me ne ometa u korištenju, gluposti kao ovu gore mogu naučit i napamet,ne kažem da neču ič pročitat onaj link zato što me zanima, ali apsolutno nepotrebno.

Ovakav stav ce te daleko dovest ako se misliš ikad ozbiljno baviti programiranjem ili s bilo čim drugim što se toga tiće  {#}

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
drnde kaže...
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Ovakav stav ce te daleko dovest ako se misliš ikad ozbiljno baviti programiranjem ili s bilo čim drugim što se toga tiće  {#}

ala šta komplicirate, nije nikakv stav, nisam reka da neču rado naučit na kojem principu radi ali jednostavno nije istina da neznam koristit for petlju jer je stalno koristim, neznam o čemu uopče raspravljamo ,uzimate mi vrijeme bez veze, u ovoj temi bi mi trebali pomoč oko onoga što neznam a ne upadat u rasprave.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice