Pocetnik u C++

poruka: 14
|
čitano: 4.492
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pocetnik u C++

Ovako zanima me programiranje u c++ Novi sam u svijetu desktop programiranja do sada sam radio php i html samo na web-u.Citajuci novi Bug me zainteresiralo desktop programiranje.Moze mi tko reci sto gdje i kao da se zapocne.Znaci gdje i kko napraviti sto da krenem raditi u c++ ???

Jos nesto me zanima koliko ima posla da se napravi neka mala igrica skroz mala smao da vidim kao ide sto?

ASUS P5Q Deluxe S775/-/INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 2xSLI BFG GeForce 9800 GT OC/-/22" LCD LG G.SKILL 6GB DDR2-1066/-/HDD 500 GB,WD5000 Precision SST-PS01B BLACK/-/ATX SilverStone SST-OP1200 1200W Logitech G15 Gaming keyboard/-/Logitech G5 Laser Mouse/-/Logitech X-540 5.1 Soundsystem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pocetnik u C++

imaš već na forumu o tome i Sticky i pod Search

Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pocetnik u C++
B_O_J_A kaže...

Znaci gdje i kko napraviti sto da krenem raditi u c++ ???

Kupi knjigu (Analizu i primjenu, ili demistificirani), i vježbaj uz primjere iz knjiga. Potrajat će, ali ako imaš volje, uspjet ćeš.
B_O_J_A kaže...

Jos nesto me zanima koliko ima posla da se napravi neka mala igrica skroz mala smao da vidim kao ide sto?

Previše, čak i za nekoga tko ima puno iskustva.
17 godina
protjeran
itf4n kaže...
 Nije istina, nekom s iskustvom, igrice tipa tetris, pong, memory... dovoljno je jedan dan.
Programko http://programko.bloger.hr
17 godina
Programko kaže...
itf4n kaže...
 Nije istina, nekom s iskustvom, igrice tipa tetris, pong, memory... dovoljno je jedan dan.
 Tako je. Ljudi cesto pretjeruju s tim vremenom oko izrade softvera. Tko god se bavi profesionalno softverom zna da najvise vremena ode na krpanje bugova, dokumentiranje i nekakve sitne kozmeticke stvari, koje iritiraju krajnje korisnike ali su totalno nebitne ako je jedini krajnji korisnik programer sam. Smijeh
Isto tako, racuna se u prosjeku oko 20 linija koda dnevno. Kad pises neku svoju igricu, i nije te briga da kod dobro izgleda, da je dokumentiran, i da je bez bugova Nevinašce, onda mozes napisati daleko vise koda, mozda i 1000+ linija koda dnevno. Ako to uzmes u obzir, vidis da bi lako mogao napravit neku igru, ciji razvoj normalno  traje nekoliko godina, u par tjedana. Smijeh
Think locally, act globally...
16 godina
protjeran
Pocetnik u C++

Dajte ljudi sve je do iskustva. Neko napravi za 1 sat a nekome treba 1 dan. Sve zavisi da li si vec koristio naredbe koje ti trebaju ili trebas citati hrpe helpa usput.

0 0 hvala 0
17 godina
Programko kaže...
itf4n kaže...

Lol, ne može se za jedan dan usvojiti način rada igara i korištenje nekog APIa.
17 godina
neaktivan
Pocetnik u C++

Evo ti tutove na forumu.

Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pocetnik u C++

Moze mi tko reci o izradi igara tipa pokera ili sl. Neka igra koju mogu doraditi tako sto

Ako ima gdje uopce to?

ASUS P5Q Deluxe S775/-/INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 2xSLI BFG GeForce 9800 GT OC/-/22" LCD LG G.SKILL 6GB DDR2-1066/-/HDD 500 GB,WD5000 Precision SST-PS01B BLACK/-/ATX SilverStone SST-OP1200 1200W Logitech G15 Gaming keyboard/-/Logitech G5 Laser Mouse/-/Logitech X-540 5.1 Soundsystem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
B_O_J_A kaže...

Moze mi tko reci o izradi igara tipa pokera ili sl. Neka igra koju mogu doraditi tako sto

Ako ima gdje uopce to?

Prvo nauči programirati, onda razmišljaj o igrama. Kao što rekoh, vrlo je komplicirano.
16 godina
neaktivan
Pocetnik u C++

Znam ja da je to tesko ali da mi ej da imam svoje sto za pocetak.

Moze jos jedno pitanje jel ima tko da mi svoj neki program poslje da na njemu malo vjezbam tako sam naucio i html ako ima ko voljan??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
B_O_J_A kaže...

Znam ja da je to tesko ali da mi ej da imam svoje sto za pocetak.

Moze jos jedno pitanje jel ima tko da mi svoj neki program poslje da na njemu malo vjezbam tako sam naucio i html ako ima ko voljan??

Nemoj se ljutiti, al narodna kaže, veće oči nego želudac. HTML je prema c/c++ najmanje 100x lakši. Provedi barem 6mjeseci s command line c/c++ programima, onda se uhvati WIN32 APIja. Najmanje 6 mjeseci. E sad ako si super matematičar, posebno u kombinatorici onda razmišljaj o programiranju pokera.
To ti govorim zato da ti želja za programiranjem brzo ne prođe, tj da ti programerska karijera ne završi prije nego je započela.
Što se tiće linkova za primjere ima ih na desetke tisuća al' ako baš želiš evo ti primjer za kartašku igru.
Inaće to je jedan od mojih najdražih WIN32 API sitova.
Programko http://programko.bloger.hr
16 godina
protjeran
Pocetnik u C++

I ja sam bio u toj fazi prije ohoho godina. Kupio sam demistificirani C++, dosao do pola knjige i onda je otresao o zid. Shvatio sam da nikad od mene takvog programera. Vec sam godinama sretni i zadovoljni Visual basic programer a unazad zanjih par Visual Basic.NET. Jedino mi je zao sto se nikad nisam prebacio na C# i jednom vjerovatno hocu, iz hira. Poanta je nemoj gubiti previse novaca i vremena, ako ide super, a ako ne ide, ima itekako lakse alternative. Preporucam C# zbog brda korisnika i besplatnih alata za razvoj (tko zna sta nosi sutra) :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo

gdje možete pratiti osnove o C++-u u video obliku..slika nije baš najbolja ali ako dobro engl.  vladate neće biti neki problem.
Također na njhovoj službenoj starnici se možete prijaviti i tad je rezolucija puno bolja.Ali obrađuje se C++ na način koji mi se svidio.
Ima preko 21 video tut od buzz-ovaca.Na njihovoj stranici ima još puno korisnih video materijala.Ne radim nikakvu promociju njih već
onaj tko je željan znanja neka tamo i pogleda.

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice