Najskuplji programi

poruka: 15
|
čitano: 5.717
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Zanima me koji su programi najskuplji. Kako se uopće određuje cijena ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najskuplji programi
Mislim da za komercijalni upotrebu su photoshop, autocad, i svi autodesk programi.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Najskuplji programi

A jesu li specijalizirani skuplji ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najskuplji programi
Pa sigurno jesu, ako neka velika firma plati nekome 30 tisuca i vise kuna da napravi neki program koji ce moci obavljati posao 30 i vise ljudi, pa ce ovima dat otkaz i zaradit puno puno, naravno da mu nece bit problem na pocetku dat puno za taj program.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Najskuplji programi
Fuhrer kaže...

A jesu li specijalizirani skuplji ?

Mogu biti mnogo skuplji, ovisi o namjeri i složenosti te svojom cijenom bez problema proći par mil eura.

13 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Visual Studio Ultimate i Premium su jako skupi. Ali dosta ih dobije preko BizSpark programa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Nukex kosta 5000+ Eura. 

http://www.thefoundry.co.uk/products/nuke/

Evo mislim da je ovo najskuplje (Ako ga racunas pod "programi") - http://digitalbattle.com/2012/03/16/cryengine-3-costs-1-2-million-to-license/

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 1:25 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najskuplji programi

AutoCAD kosta oko 50 000 kn (ja mislim) , solidworks 30 000 kn, a evo kako je royalhero spomenuo Visual Studio, ja sam gledao kupiti Visual Studio 2008 Professional i PlatformBuilder za Windows Compact 7 i to sve skupa kosta 20 000 kn .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najskuplji programi

-sve ispod 10.000$ nema što raditi u temi s ovakvim naslovom. Skup soft je od 10-100.000$.

PC-userska kategorija je relativna, postoji dovoljno free alternativa pa se čak ni antivirus od 200-300kn nekom čini skup (pogotovo jer je godišnja licenca), nekom je skup windows, mada skuplje igre koštaju polovicu te cijene itd..

u toj userskoj-kućnoj kategoriji, je npr MS-Office, Adobe-CS, Autodesk-ACAD, .. kao skuplji paketi. 5-20-50.000kn. Za većinu postoji i neka home-student (besplatna ili bagatelna) verzija koja je dovoljna. Profesionalci su samo oni koji moraju kupiti licencu i istu tu licencu otplate u jednom poslu, tako da ni njima nije skupo.

-alat nikad nije skup ako se na njemu zarađuje. U suprotnom je i jedna kuna bačen novac =skupo. Skupa je samo boca Dom Perignona i skupe su greške.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 18:56 (ihush).

10 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Najskuplji programi

Specijalizirani softver je daleko najskuplji. Autocad, photoshop i sl. su smijurija u tom kontekstu. Mi smo napravili sustav za hendlanje jednog dijela bankarskog posla. Cifra je 2 mil kn na više (ovisi o dodatnim zahtjevima i sl)... a taj naš sustav je u odnosu na neke druge (veće) smiješno jeftin.

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
15 godina
Najskuplji programi

Catia v6 sa svim modulima dođe oko 65k $. Vx Works dosta skup.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Specijalizirane aplikacije su jako skupe. Poznanik mi sudjeluje u razvoju jedne takve za klinicko testiranje ljekova, i mjesecno prodaju za 5-6 tih "studija", a najjeftinija je 100k$... Pa ti sad racunaj... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 10:31 (ukky).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Industrijski software je valjda specijalizirani, i da najskuplji je. 

Follow me @k1c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Najskuplji programi
Evo ja na svom kompu/lapu imam program od 80k€ godisnje, ali kao sto je ihush rekao, nije skup ako se na njemu zaraduje
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Najskuplji programi

Možemo samo zamisliti koliko bi na slobodnom tržištu koštali vojni software-i

vezani uz satelite/kartografiju... NASA-in raketni program (ruski & kineski također)..

Znam da je oksimoron strogo tajne stvari gurati u javnu sferu ili slobodno tržište

ali želim dočarati koliko bi recimo tako nešto moglo tek biti skupo kad pogledamo

koliko se u potonje ulaže.

Korisniku vulgaris je AV od 75$ na godinu skup sport,

pogotovo pored Zaljeva.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice