Matlab - pomoć

poruka: 5
|
čitano: 3.721
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Matlab - pomoć

Evo imam problema s lin. sustavima u MatLabu. Dakle znam da se lin. sustav može riješiti kao:

A=[1 2 3;2 3 2;1 3 1];

B=[3;4;2];

x(rješenje)=linsolve(A,B) ili inv(A)*B

pa dobijem neko rješenje (napamet je jednadžba, nije važno).

A ja moram sljedeće znati:

'zadavanje linearnog sustava, rješavanje linearnog sustava, matrični zapis linearnog sustava, rješavanje 

matrične jednadžbe linearnog sustava, grafičko rješavanje linearnog sustava'

E sad koje je ovo što ja imam? Koji su ostali? I kako grafički riješiti lin. sustav? (znam da se graf. kod funkcija rješava kao plot(x,f(x),x,g(x)))

Hvala :D

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Matlab - pomoć
Molim za pomoc. Treba da se odradi u MATLABU.
ZADATAK GLASI :1. Napisati program koji će pokazati uticaj nižeg nazivnog napona na prekidnu moć prekidača višeg nazivnog napona.
2. Nacrtati grafik koji pokazuje promenu prekidne moci prekidača.

UNAPRED HVALA

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Matlab - pomoć

Tek sam poceo da koristim Matlab i imam problem sa indeksiranjem. 

Odprilike mi treba nesto ovako (to jeste ja sam zamislio da ovako rjesim problem):

Trebam napraviti "n" istih funkcija (jasno mi je da idem preko nekih od petlji), ali se problem javlja kod indeksiranja:

Imam ulaznu matricu koja bi mi trebala da prestavlja indekse varijabli (ukljucuje i brojeve i slova):

ind=[A 1; A 2; 1 2]

i sada treba da kreiram tri funkcije.

Da nebih komplikovao sa svojim formulama recimo da mi treba samo sljedeci oblik, tj. zelim da dobijem sljedece rjesenje: 

f1= x1-xA
f2=x2-xA
f3=x2-x1 

Ako mi ko moze pomoci bio bi zahvalan. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Matlab - pomoć

Ljudi, treba mi pomoc :) 

Ja nemam program i nikada nisam radila u njemu, ali imam KOD proracuna.  Da li bi neko mogao da mi to otkuca u Matlabu i slika mi rezultat? Bas bi mi znacilo! :) 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Matlab - pomoć
Anja91 kaže...

Ljudi, treba mi pomoc :) 

Ja nemam program i nikada nisam radila u njemu, ali imam KOD proracuna.  Da li bi neko mogao da mi to otkuca u Matlabu i slika mi rezultat? Bas bi mi znacilo! :) 

probaj http://lavica.fesb.hr/octave/octave-on-line.php

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice