Grafika C++

poruka: 3
|
čitano: 1.581
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Grafika C++

Dobar dan :)

Imam problem sa grafikom u C++ jeziku, tačnije imam problem s njom u razvojnim okruženjima. Učim iz jedne knjige koja sadrži masu primjera u kojima se koristi winbgim.h zaglavlje. Pokušao sam sva poznata okruženja (prvo Visual Studio koji primarno koristim, Code::blocks, Dev-C++ (u njemu su rađeni primjeri u knjizi) i nijedno ne sadrži winbgim.h - ok. Proguglam i vidim ima sajt gdje mogu skinuti to i naknadno ubaciti, probam i to. Masa errora. Čak postoji i greška u izvornom kodu tog zaglavlja (potvrđena greška od strane drugih na googlu), ispravim to, idalje ništa ... 

Jel ima neko savjet i rješenje šta da radim jer mi baš izgleda fora ova grafika, a ne mogu je izvoditi ;/ 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Grafika C++

Dvije godine kasnije odgovaram, ali posto niko nije odgovorio... 

Koliko znam Visual Studio bi trebao imati sve biblioteke i moguce da ti je problem sa tim  .h (jer to ".h" sluzi za stare sisteme ili sta vec, uglavnom u tom smislu, nisam bas upamtio taj dio za sta je vezano, ali uglavnom biblioteke sa .h su se koristili u proslosti), pa treba samo upisati #include<winbgim>  ; ako grijesim, neka me neko ispravi... 

8 godina
neaktivan
Re: Grafika C++

.h ti je header file, jesi li došao do klasa i objekata, kad njih učiš onda se spominje i header file

Trust nobody, become the best !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice