Treba izračunati determinantu kvadratne matrice. Matricu treba svesti na trokutastu. Profesor je rekao da ne koristimo pokazivače (**).
Nismo koristili ni one naredbe tipa cin i cout (iako skraćuju postupak) već samo standardno printf i scanf.
Uglavnom, imam program za prikaz matrice, program koji prikazuje dijagonalu matrice (A[1][1], A[2][2]...), za računanje maximalne vrijednosti i-og reda, 1. og stupca (taj program ima grešku jer ako upišem nulu onda ju prepoznaje kao max vrijednost). U program za računanje max vrijednosti treba ubaciti funkciju abs, ali što god napravim ispadnu samo neke velike vrijednosti.
Program za mijenjanje redaka mi uopće ne radi, iako ga je profesor napisao na komadu papiru. Čini mi se da ne radi zbog toga što ne znam pravilno ubaciti u int main(). Sve sam potprograme rascjepkala kako bih mogla provjeriti točnost svakog posebno. Zatim bi ih ubacila u jedan, glavni program, ali to će biti problem.
Možete li pomoći nekako, pa čak i nekom dobrom skriptom? Svašta sam skinula s interneta, ali sve je to puno nekih podataka koji mi ne pomažu puno. O.o
Želim to naučiti, ali imam malo vremena pa bih bila jako zahvalna ako mi netko pomogne. :)
Taj program imam kao uvjet za polaganje ispita i početnik sam u svemu tome pa bi svaka pomoć dobro došla.