C++ na Symbianu

poruka: 11
|
čitano: 1.731
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C++ na Symbianu
pitanje

Zanima me, može li se ikako napraviti program u C++-u, da radi na Symbianu (s60v3, Nokia N95 8GB)... Ništa komplicirano, ništa sa sučeljem, samo male konzolne aplikacije (tipa raspored sati i sl. gluparije)... To sam si sve ja napravio, na kompu rade odlično... Samo me zanima mogu li se kako pretvoriti u .sis fileove i vrtjeti na mobu?

Molim Vas, pomozite ako možete...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: C++ na Symbianu

Ovdje bi mogao naci sto te zanima. And remember, Google is your friend ;). 

Sa štovanjem, brahle!
16 godina
neaktivan
C++ na Symbianu
autorov komentar

Ma guglo sam, našo sam sdk al je 300+mb, a pošto sam ograničen prometom (3GB mjesečno) previše mi je to za skidat ak ne radi... Mislio sam, možda je neko pokušavo nešto pa ima neka iskustva...

Al dobro, izgleda da ću morat skinut taj sdk...

Za taj članak piše da je outdated i da se ne odnosi na s60v3...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ak te interesira razvoj za S60moja preporuka ti je da pogledas na forum.nokia.com
Tam ti je sve kaj ti treba za programiranje za nokia S60. Samo budi svjestan da C++ i SymbianC++ nisu potpuno isti...

Posto velis da ne  mislis radit nis prekomplicirano moja preporuka ti je da ak znas koristis javu ME.

Druga opcija koja mi se cini da bude dosta dobra je Qt - nedavno kupljen od strane nokie i trenutno rade na pojednostavljenju razvoja za Symbian S60.

Za sad je samo izasel Technology preview "Garden" pa pogledaj to malo...

U svakom slucaju trebal budes skinut odredjene stavri pa ti preporucam da to napravis kod nekog ko ima flat...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 16:28 (jul).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
jul kaže...

Ak te interesira razvoj za S60moja preporuka ti je da pogledas na forum.nokia.com
Tam ti je sve kaj ti treba za programiranje za nokia S60. Samo budi svjestan da C++ i SymbianC++ nisu potpuno isti...

Posto velis da ne  mislis radit nis prekomplicirano moja preporuka ti je da ak znas koristis javu ME.

Druga opcija koja mi se cini da bude dosta dobra je Qt - nedavno kupljen od strane nokie i trenutno rade na pojednostavljenju razvoja za Symbian S60.

Za sad je samo izasel Technology preview "Garden" pa pogledaj to malo...

U svakom slucaju trebal budes skinut odredjene stavri pa ti preporucam da to napravis kod nekog ko ima flat...

Javu neznam...
A C++ znam kolko tolko, tak da mislim da ne bi bio problem sve to nekak prebacit u SymbianC++... Nisu to nikakvi neznam koliki programi, možda 50-ak redova najveći...

Skinuo budem pa probam, javim iskustva... 

EDIT: jedno pitanje: To bi sve bile čiste konzolne aplikacije (koje se vrte u DOS Promptu na PC-u...) Može li to na mobitel ili bi baš morao razvijati i sučelje? 
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 17:01 (Sused).
17 godina
neaktivan
Nisam bas siguran da bude ti to tak radilo... :)
16 godina
neaktivan
autorov komentar
jul kaže...
Nisam bas siguran da bude ti to tak radilo... :)
  A zato pitam, možda je neko probo pa zna iz prve ruke...
Al očito nije, tak da ću ja morat, čim skinem taj sdk... 
16 godina
neaktivan
C++ na Symbianu

Ne znam mogu li se te aplikacije pretvoriti u .sis, ali postoji drugi nacin za pokretanje na symbianu.

Instaliras DOSBox na mob i trebalo bi raditi.

Mozes cak i win 95 instalirat.

Ovdje imas tutorial kako se to radi na tvom mobu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 7:57 (dandrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
dandrija kaže...

Ne znam mogu li se te aplikacije pretvoriti u .sis, ali postoji drugi nacin za pokretanje na symbianu.

Instaliras DOSBox na mob i trebalo bi raditi.

Mozes cak i win 95 instalirat.

Ovdje imas tutorial kako se to radi na tvom mobu.

Odmah idem probat, pa javim...

EDIT: Ne radi DL link... 
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 8:49 (Sused).
16 godina
neaktivan
C++ na Symbianu

Nisam probao downloadat vec sam taj program pronasao na www.dotsis.com, al tu moras biti registriran.

Probaj pronaci negdje drugo. Googlaj malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C++ na Symbianu
autorov komentar

Ma našo sam davno to i instalirao sam taj DOS prompt, al je presitan, ne vidi ne pročitat niš + mogu pisat sam brojeve...

Neam baš vremena sad se s tim mučit, navačer ću ako stignem...

Hvala ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice