Bat ili vbs skritpa

poruka: 12
|
čitano: 4.645
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bat ili vbs skritpa
pitanje

Pozdrav društvo :)

Evo novi sam u ovom kodiranju i programiranju, bavim se php-om i htmlom :)

Uglovanom da objasnim sto treba :) Trebam jednu bat ili vbs skriptu koja bi radila slijedeće:

1) Otvaratai drugu bat skriptu pri startanju na računalo

2) Pošto su sva računala umrežena u uredu ona bi trebala kopirat neki fajl na svako računalo, dakle svakog usera posebno :)

Nadam se da sam bar malo docarao ako ne :) ? ;D Javite mozda se vise potrudim :)

LP Mario

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat ili vbs skritpa

U bat-u znam za stranje program start gta_sa.exe ali za kopiranje sam isto znao samo se nemrem sjetit znači za startanje programa start tvoj program.ekstenzija i ond pause evo primjera

@echo off

start gta_sa.exe

echo bug online forum

color 2

pause

ove dvije predzadnje rečenice nemoraš pista

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 20:12 (X-edd).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bat ili vbs skritpa
autorov komentar

dobro fala mislim ja i dalje trazim cijelu skriptu :D pa ko moze pomoc da to nekako sklepamo :D

17 godina
Bat ili vbs skritpa

naredba copy je za kopiranje (vidi copy /? za sintaksu)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat ili vbs skritpa
autorov komentar

hm..... Da to znam za copy ali onda valjda treba unet putanju tog fajla za kupirat i di to treba kopirat i tako za svakog korisnika :) ... I da meni treba da se ta skripta (druga bat) starata pri porektanju računala :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

predpostavljam da si admin u toj firmi?,

to kopiranje mozes napraviti kroz server ako ga imas i ako imas domenu dignutu,

Why make something easy way, when there is hard way
16 godina
neaktivan
Bat ili vbs skritpa

Šta pričaš ti? Kako ćeš kopirati na sve usere,ako im je komp ugašen?! Ono što trebi treba je .bat skripta koju postaviš u polazne programe na korisničkim računalima i ćaos!

@ECHO OFF
CLS
ECHO.
ECHO.
ECHO   ****************************************
ECHO. 
ECHO               Kopiranje s servera
ECHO               
ECHO.
ECHO.
ECHO   -  Start -
ECHO.     
XCOPY \\IP adresa servera\folder na serveru\*.* C:\korisniči folder\podfolder
ECHO.
ECHO.
ECHO.
ECHO   ** URAĐENO! **
ECHO.
ECHO.
CLS

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat ili vbs skritpa

možda sa NET SHARE pod windowsima

ili rsync pod linuxom (u nekoj rc skripti), makar je jednostavije NFS pa nema kopiranja...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Šta pričaš ti? Kako ćeš kopirati na sve usere,ako im je komp ugašen?! Ono što trebi treba je .bat skripta koju postaviš u polazne programe na korisničkim računalima i ćaos!

@ECHO OFF
CLS
ECHO.
ECHO.
ECHO. 
ECHO               Kopiranje s servera
ECHO               
ECHO.
ECHO.
ECHO   -  Start -
ECHO.     
XCOPY \\IP adresa servera\folder na serveru\*.* C:\korisniči folder\podfolder
ECHO.
ECHO.
ECHO.
ECHO   ** URAĐENO! **
ECHO.
ECHO.
CLS

da, recimo ako imas 150 kompova ispod svog servera onda je vrlo pozeljno ici od kompa do kompa i kopirati jednu bat skriptu, jel?
 - sta ce ti ovoliki echo-i - ovo treba biti korisno a ne lijepo
16 godina
neaktivan
jura131 kaže...
Smooth Operator kaže...

da, recimo ako imas 150 kompova ispod svog servera onda je vrlo pozeljno ici od kompa do kompa i kopirati jednu bat skriptu, jel?
 - sta ce ti ovoliki echo-i - ovo treba biti korisno a ne lijepo
 Evo ti kaži kako ćeš to uraditi da se diže skripta na startu? Evo, daj rješenje. U mom rješenju je dano dizanje skripte na startu i kopiranje s nekog računala. Ako se može bolje (a i ljepše) izvesti, demonstriraj nam. Kako bi ti domenom dizao skriptu na startu, za kopirao file?
Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...
17 godina
neaktivan

npr. ako imas domenu onda imas i server, a ako imas server onda imas i gp, i kroz gp guras bilo što, i to se pokrece prije bilo cega lokalnog sa kompa.

ako te to tako jako zanima procitaj: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc781361.aspx

ako te jos zanima reci pa cu ti poslati jos linkova;

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice