Bat skripta

poruka: 22
|
čitano: 4.597
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bat skripta !

Bok dobri ljudi.

Imam jednu želju,dali mi može neko objasniti kako napisati bat skriptu da program izreže(cut-paste) neku stavku ili aplikaciju u startup.

recimo da taj program šaljem mail-om ,u mapi s tom aplikacijom.

recimo ovo ne radi:  @echo on
                                copy /Y c:\igre\tetris\*.* C:\Documents and Settings\vuki\Start Menu\Programs\Startup\

znam da ovo nije skripta za kopiranje iz e-mail-a ,ali želim reći da ne radi(zašto),a bilo bi bolje da se izreže a ne kopira.

Neke odgovore već znam npr. ući programiranje ,a ne da pitaš gluposti itd..

Ali ovo mi treba jer imam jednu aplikaciju gdje se na jedan jako ljepi način pojavi text s porukom "sretan ti božić ljubavi"te počinju svirati lijepe božične pjesme,pa bi to htio poslati curi u Njemačku ,htio bi da to bude iznenađenje na takav način da se to porkeče s podizanjem windowsa kao recimo messenger.

To je samo pojašnjenje ,zašto mi ne treba ućiti programiranje.

Hvala Vam unaprijed !

Sretne blagdane !

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 11:59 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
17 godina
Bat skripta !

Hehe, romantik :)

Ne radi ti jer imaš razmake u drugoj adresi. Nju stavi u navodnike, pa će to ovako izgledati:

copy /Y c:\igre\tetris\*.* "C:\Documents and Settings\vuki\Start Menu\Programs\Startup\"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bat skripta !

Hvala ti majstore !

Ali znaš li možda kako da se  neka aplikacija izreže iz mail-a ,a ne kopira ?

jel ovo dobro i za mail ?

copy /Y c:\igre\tetris\*.* "C:\Documents and Settings\vuki\Start Menu\Programs\Startup\"

17 godina
Bat skripta !

Nisam siguran gdje taj e-mail klijent pohranjuje datoteke. Ako pohranjuje u mapu, onda će raditi.

Za "rezanje" dodaj:

cd \

cd c:\igre\tetris

del /q *.*

Pod pretpostavkom da je c:\igre\tetris direktorij u kojem se nalaze datoteke iz maila.

Eh sad, ako mail klijent ne pohranjuje automatski attachmente u neku mapu (c:\igre\tetris), preporučam ti da napraviš samo-raspakiravajuću arhivu u koju ćeš staviti aplikaciju. Neka mapa u koju će se odpakirati bude startup mapa.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ej čekaj malo ovo je već previše za mene,polako !

1.napiši mi ako ti nije teško sad cijelu skriptu s izrezivanjem(kako misliš da bu dobro pa ću isprobavat)

2.napraviš samo-raspakiravajuću arhivu u koju ćeš staviti aplikaciju. Neka mapa u koju će se odpakirati bude startup mapa. ---kako se to radi ?

evo neću te puno gnjavit ,obečajem!

17 godina
Bat skripta !

cijela skripta:

cd \

cd c:\igre\tetris

del /q *.*

Za arhivu, skini program TUGZip.

Napravi novu arhivu, u koju ćeš spremiti samo tu aplikaciju. Nakon toga, u TUGzipu, pod Tools odaberi Self-Extractor. U prvo polje upiši adresu arhive na disku, gdje si je već spremio. Klikni na next. U prvo polje ćeš morati upisati lokaciju startup foldera na njenom disku. To ovisi o verziji Windowsa koju ona koristi i o nazivu njenog korisničkog računa, probaj nekako saznati. Ostala polja ostavi kakva su bila i klikni na finish.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bat skripta !

Pozdrav,

nemora imati arhiver, iako ga vjerojatno ima. Samo mali trik:

Start -> Run -> IEXPRESS.EXE

FB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala ITF !

package purpouse --odaberem ????

"extract files and run an instalation comand "    ili ?

Probat ću sad nešto ,pa Vam javim dal sam uspio u svom naumu !

Hvala za sad .

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 22:57 (CROIMANI).
16 godina
neaktivan

Upisuješ u Run prozor. Ako imaš Windows XP to ti je direktno kad pritisneš start pa vidiš run, ako imaš vistu, onda upišeš run u search i pritisneš enter, sakečaš nekoliko sekundi i taj prozor ti se pojavi.

16 godina
neaktivan
Uh ! Sad sam tek skužio što si napisao !
Pa da ,ja nemogu znati njezin korisnički račun bez da je pitam ! Pa tako neznam ni točnu putanju do startup folder-a.Sr...e !
Znaci morati ću odustati ?!
a nemože se nikako napraviti da kreiram neki folder na HD-u do kojeg ću znati putanju ,recimo ;(C:\WINDOWS\nova mapa),pa onda nekako naknadno(za par sati,dana,da se sam pokrene.
Može li se to napraviti ??
17 godina
Bat skripta !

Malo sam razmišljao, ne treba  ti korisničko ime.

Ali morat ćeš saznati koji OS koristi.

Windows 95, 98, ME:  "C:\Windows\Start Menu\Programs\Startup"

Windos XP:  "C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup"

Windows Vista: "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat skripta !

A ako otac te cure ima korisnički račun na istom compu? Smijeh

Al će se iznenadit Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ma ja bi joj virus poslo i onda bi moro doc do nje da joj to popravim :P
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
jocik kaže...

A ako otac te cure ima korisnički račun na istom compu? Smijeh

Al će se iznenadit Belji se

A da samo pošalješ sliku di si ko od majke rođen?! :-)
Jer znanje treba da bude besplatno.
16 godina
neaktivan
Bat skripta !

Evo ja sve  napravim u IEXPRESS.EXE  ali jednostavno kad se stvori samoraspakiravajuća datoteka kliknem na nju i on me traži putanju.

Gdje griješim ?

Može li neko napisati što moram napisati u program po koracima ?

Probao par puta ali nikako.

Dal se možda da napisati bat skripta koja u registry bazi ubaci ključ ,pa da se dotični program,na taj način pokrene kod podizanja windowsa ?

Onda bi recimo znali putanju ,pa bi se mogao napisati program recimo:

-uđi ili kopiraj ili izreži u c:\program files\nova mapa

-ubaci kljuć u registry (putanja programa koji želimo pokrenuti iz podizanja sustava(startup-a ili sl)

Može li se to možda ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

korisničke račune mozes izlistati ovako:

net user

ili u file:

net user > nekifile.txt

FB

16 godina
neaktivan
Bat skripta

Da bi kopirao file-ove u startup folder dotične djevojke, probaj ovo:

@echo off

copy /Y "c:\igre\tetris\*.*" "%USERPROFILE%\Start Menu\Programs\Startup"

%USERPROFILE% - to je zapravo skraćeni oblik od "C:\Documents and Settings\{username}", i to za trenutnog korisnika, naravno

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Bat skripta
jocik kaže...

Da bi kopirao file-ove u startup folder dotične djevojke, probaj ovo:

@echo off

copy /Y "c:\igre\tetris\*.*" "%USERPROFILE%\Start Menu\Programs\Startup"

%USERPROFILE% - to je zapravo skraćeni oblik od "C:\Documents and Settings\{username}", i to za trenutnog korisnika, naravno

Mda, a što ako ona nema XP?
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 13:38 (itf4n).
17 godina
neaktivan

nekuzim zasto zelis da se prilikom svakog dizanja sustava to njoj pokrece pa zena ce poludit dost da joj jedamput kad klikne otvori se to a ne 100 puta pa i meni bi islo na k da mi se prilikom winsa dize to?

pogledaj si ovo za batch programe http://ubizec.net46.net/forum/viewforum.php?f=7&st=0&sk=t&sd=d&start=0

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 14:51 (UBIZEC cORPORATION).
16 godina
neaktivan
Bat skripta

Hvala Vam najljepša svima,puno ste mi pomogli, mada nije ispalo kako sam htio ali ću sad jednostavno poslati na Vaš način.

Vidim da se mnogi pitaju zašto mi je važno iz STARTUP-A da se pokreće. Pa htio sam program koji bi samo kopirao moju aplikaciju u STARTUP folder,a aplikacija da se pokrene drugom prilikom paljenja.Zašto ?! Pa iz razloga što sam htio dobiti da njoj nebi bilo nikako jasno odakle njoj to na komp-u i kako mi je to uspijelo. No ako mi se aplikacija odmah pokrene, kao što će vjerojatno i biti,onda se odmah zna kako sam to napravio i nije tako cool !

Zato sam htio samo neki program koji bi kopirao tu aplikaciju u startup ili nekako preko reg baze da se pokrene.

Ipak Vam najljepša hvala i sretne blagdane ljudi,pomogli ste svi od reda.

Hvala !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat skripta

Sve za ljubav , svaka cast, ;)))

Freedom for everyone!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav, ono sto pretpostavljam da ti treba je inf file. No u tom slucaju osoba ce morati stisnuti install.

edit:( primjer ipak poslan na pm)

FB

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 21:21 (FranFran).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice