Poceo sam uciti programiranje za Android pomocu ove dvije knjige.
Sad me zanima...
Da li moram znati Javu da bi poceo programiranje Android app?
Ima li neko voljan pomoc (da mi objasni oko toga ko zna)?
Poceo sam uciti programiranje za Android pomocu ove dvije knjige.
Sad me zanima...
Da li moram znati Javu da bi poceo programiranje Android app?
Ima li neko voljan pomoc (da mi objasni oko toga ko zna)?
Bježi i od prve i od druge, zato što su prevedene. Imam samo grozna iskustva sa prevedenim stručnim knjigama. Uzmi neku od te dvije, ali na engleskom.
Aplikacije za Android se rade u Javi, da. Prema tome moraš je znati.
Što pomoći?, neću ti valjda i pisati aplikaciju?
Bježi i od prve i od druge, zato što su prevedene. Imam samo grozna iskustva sa prevedenim stručnim knjigama. Uzmi neku od te dvije, ali na engleskom.
Aplikacije za Android se rade u Javi, da. Prema tome moraš je znati.
Što pomoći?, neću ti valjda i pisati aplikaciju?
Imam obe knjige na engleskom i znam da nasi prevodi nista ne valjaju..
Ne mislim da mi iko pise aplikacije,nego kao pocetniku da neki savjet kako raditi sta i to?
Pa uzmi neku knjigu o Javi općenito, pa onda da kreneš na Android developement.
Pa uzmi neku knjigu o Javi općenito, pa onda da kreneš na Android developement.
Preporuka neke knjige?
Head First with Java. To je prvo što mi pada na pamet.
Da
Da
Kad ce izaci zaj C++ Builder XE3?
Obično oko rujna-listopada...
jel se može u tom c++ builderu koristit openGL?
naravno
jel mogu u radphp-u pisat aplikacije za android koristeći c++?
Koristi se php. Pričekaj c++ builder xe3 pa ćeš moći pisati c++ code.
Koristi se php. Pričekaj c++ builder xe3 pa ćeš moći pisati c++ code.
Javila mi se potreba za brzim razvojem Android aplikacije, ima li netko da je koristio RadPHP IDE? Na koji način funkcionira, prevodi li / kompajlira PHP u nativni Java kod ili nešto treće? Koja je brzina izvođenja takvih aplikacija u odnosu na nativne Java aplikacije?
we will demonstrate a simple web application written in RadPHP and deploy it to an Android emulator as a native application.
we will demonstrate a simple web application written in RadPHP and deploy it to an Android emulator as a native application.
Tnq, znači to je onda to Mislio sam da koristi web tehnologije kao top layer aplikacije koja komunicira sa Android API-jem. Prije bilo kakve kupnje, skidam Trial.
Pričekaj c++ builder xe3 pa ćeš moći pisati c++ code.
sad sam čitao o tome na službenim stranicama i nigdje ne piše da se može pisat kod za android i iOS
Istina. I ja sam se iznenadio, pogotovo jer sam vidio demo u kojemu to ima. Očito su to u zadnji tren izbacili zbog dorada. Već su negdje napisali da će se u prvom service packu pojaviti noviteti pa valjda i to...
Bolje da to naprave kako spada nego da izdaju polu-proizvod pa da se ljudi žale.
znači, izdat će neki update kako bi mogli pisat kod za android i iOS ?
Najvjerojatnije.
a to će biti kada?
Obično izdaju do 4 sp-a u godini dana. Znači, prvi bi mogao biti za cca 3 mjeseca, a do tada možeš koristiti RAD PHP za programiranje za Android i IOS.
evo,može se skinit novi c++ builder samo ne znam jel za programiranje igara i aplikacija bolji profesionalni ili utimate
ultimate bi bio najbolji
a jel se može s tim u windowsima pisat kod za iOS?
Da. Postoje FireMonkey IOS aplikacije. U samom IDE-u je moguće napraviti remote connection s nekim Mac strojem, tamo prebaciti code i compilirati ga.