Pozdrav ljudi!
Evo otvaramo firmu... hehe....
Možete li mi molim vas reći sve o programiranju za iPhone tj. razvoju aplikacija za iPhone?
Unaprijed vam hvala!
Pozdrav ljudi!
Evo otvaramo firmu... hehe....
Možete li mi molim vas reći sve o programiranju za iPhone tj. razvoju aplikacija za iPhone?
Unaprijed vam hvala!
morate kupiti apple racunalo, najjeftinije je uzeti neki laptop.
uz to morate se registrirati kod apple-a da bi koristili njihov SDK i to se plaća.
morate naučiti Objective C (programski jezik) i nakon toga detaljno proučiti SDK koji skinete sa Apple-a.
naravno, bilo bi ok da imate neki iPhone i iPad za "stvarna" testiranja, jer bez testiranja nema dobrog proizvoda.
i da, košta to puno, jer trebate minimalno 6 mjeseci da napravite aplikaciju ( i to u slučaju kada znate šta radite). s obzirom d ane znate ništa proći će godinu dana dok to ne napravite, morate plaćati režije, troškove firme, a duuggooo nećete imati šta prodavati.
e da, kada napravite aplikaciju tek onda šaljete u apple na testiranje i ako zadovolji njihove uistinu opasne zahtjeve onda ide u apple store i tek onda možete očekivati da će vam netko ksinuti i platiti aplikaciju AKO je zanimljiva i dobra.
samo, aplikacija ima beskrajno puno pa dobro razmislite šta idete raditi.
zašto odmah otvarate firmu?
morate kupiti apple racunalo, najjeftinije je uzeti neki laptop.
uz to morate se registrirati kod apple-a da bi koristili njihov SDK i to se plaća.
morate naučiti Objective C (programski jezik) i nakon toga detaljno proučiti SDK koji skinete sa Apple-a.
naravno, bilo bi ok da imate neki iPhone i iPad za "stvarna" testiranja, jer bez testiranja nema dobrog proizvoda.
i da, košta to puno, jer trebate minimalno 6 mjeseci da napravite aplikaciju ( i to u slučaju kada znate šta radite). s obzirom d ane znate ništa proći će godinu dana dok to ne napravite, morate plaćati režije, troškove firme, a duuggooo nećete imati šta prodavati.
e da, kada napravite aplikaciju tek onda šaljete u apple na testiranje i ako zadovolji njihove uistinu opasne zahtjeve onda ide u apple store i tek onda možete očekivati da će vam netko ksinuti i platiti aplikaciju AKO je zanimljiva i dobra.
samo, aplikacija ima beskrajno puno pa dobro razmislite šta idete raditi.
zašto odmah otvarate firmu?
To je bio sarkrazam.. :D
I iPhone već imamo.... pomaže li to?
Svaka čast na entuzijazmu ali... živi bila pa vidili
A gdje kupiti Apple računalo u Hrvatskoj?
ok, ond amogu koristiti i hibridne aplikacije da ne rade u objective C-u.
samo opet treba platiti framework neki OK.
uglavnom nije jeftino kako to svi misle.
dečko je 97 godište,oladi malo,naravno da neće on otvorit firmu...LOL
Uf što se je ovo sa firmama u zadnje vrijeme zahuktalo..poznam mali milijun takvih...otvore firmu, nadobudni, zaposle ljude, ne plačaju poreze, prihode radnicima...i onda nastanu problemi.I onda se čudimo u kakvom nam je stanju država.Problem je u tome da svi vide veliku zaradu, posao ide...tekuči problemi se ne riješavaju, u posao se ne ulaže.Ima dosta poslodavaca koji funkcioniraju na način: Ah neću sad platiti porez državi, stignem. kupiti ću si novi Audi,(ipak sam ja direktor), i onda dok za par mjeseci stigne ovrha i blokada na 500.000 kn, onda udri u plač.A "direktora" kakvih sam se u svom kratkom radnom stažu nagledao, oprosti bože, večina još uvijek nije odmakla od 24 sata i facebooka.
Wow....
Vidim da se ipak dobio interes za čitanje teme...
Apple računalo imamo....
iPhone imamo...
I ne, ja ne otvaram firmu već ću samo programirati....
:D
I hvala puno na odgovorima (stižu HVALA gumbići)
Ima li još tko nešto za reći, pomoći?
Ili na WP7 mozda? Slobodno ti kreni u Android, market je kod nas u povojima, tako je i u hrpi ostalih zemalja, slozenije aplikacije moras prilagodavati hrpi mobitela (nema svaki mob istu rezoluciju(!), procesor i kolicinu memorije, o samoj verziji Androida da i ne govorim).. samo naprijed.
sasa sve dobro rekao, samo bi nadodao da trebas cekati barem 3-5mjeseci da bi postao certificirani apple developer. Tako je bilo prije godinu, dvije kod mene u firmi. Mozda se u meduvremenu nesto ubrzalo.
Da programirati nije onako jednostavno kako ti se čini, i da je upitno nakon koliko vremena češ biti profitabilan.I osim što treba imati dobru ideju treba je znati pretočiti u program, a ukoliko si bez "programerskog" iskustva to bi ti mogao biti problem.Najbitnije je da si upoznat sa osnovama i "metodologijom" programiranja.Dobro prouči OOP.Inače samo naprijed.
Da programirati nije onako jednostavno kako ti se čini, i da je upitno nakon koliko vremena češ biti profitabilan.I osim što treba imati dobru ideju treba je znati pretočiti u program, a ukoliko si bez "programerskog" iskustva to bi ti mogao biti problem.Najbitnije je da si upoznat sa osnovama i "metodologijom" programiranja.Dobro prouči OOP.Inače samo naprijed.
Uglavnom znam programirati u C/C++u
pomaže li to?
pomaže li to?
C i C++ nije jedno te isto.Uglavnom je jako neodređen odgovor.Pomaže, no ovisi koliko dobro znaš "programirati"...
pomaže li to?
C i C++ nije jedno te isto.Uglavnom je jako neodređen odgovor.Pomaže, no ovisi koliko dobro znaš "programirati"...
A koji je IDE za objective c?
Nisam u objective c-u, vjerojatno postoji plugin za eclipse, no definitivo najbolje riješenje ti je XCODE na MAC OS-u jer ima emulator za iPad i iPhone.