Programiranje za iPhone

poruka: 19
|
čitano: 10.144
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Programiranje za iPhone

Pozdrav ljudi!

Evo otvaramo firmu... hehe....

Možete li mi molim vas reći sve o programiranju za iPhone tj. razvoju aplikacija za iPhone?

Unaprijed vam hvala!

{#}

Slobodno klikni HVALA! Besplatno je...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 19:57 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Programiranje za iPhone

morate kupiti apple racunalo, najjeftinije je uzeti neki laptop.

uz to morate se registrirati kod apple-a da bi koristili njihov SDK i to se plaća.

morate naučiti Objective C (programski jezik) i nakon toga detaljno proučiti SDK koji skinete sa Apple-a.

naravno, bilo bi ok da imate neki iPhone i iPad za "stvarna" testiranja, jer bez testiranja nema dobrog proizvoda.

i da, košta to puno, jer trebate minimalno 6 mjeseci da napravite aplikaciju ( i to u slučaju kada znate šta radite). s obzirom d ane znate ništa proći će godinu dana dok to ne napravite, morate plaćati režije, troškove firme, a duuggooo nećete imati šta prodavati.

e da, kada napravite aplikaciju tek onda šaljete u apple na testiranje i ako zadovolji njihove uistinu opasne zahtjeve onda ide u apple store i tek onda možete očekivati da će vam netko ksinuti i platiti aplikaciju AKO je zanimljiva i dobra.

samo, aplikacija ima beskrajno puno pa dobro razmislite šta idete raditi.

zašto odmah otvarate firmu?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
RE: Programiranje za iPhone
sasa kaže...

morate kupiti apple racunalo, najjeftinije je uzeti neki laptop.

uz to morate se registrirati kod apple-a da bi koristili njihov SDK i to se plaća.

morate naučiti Objective C (programski jezik) i nakon toga detaljno proučiti SDK koji skinete sa Apple-a.

naravno, bilo bi ok da imate neki iPhone i iPad za "stvarna" testiranja, jer bez testiranja nema dobrog proizvoda.

i da, košta to puno, jer trebate minimalno 6 mjeseci da napravite aplikaciju ( i to u slučaju kada znate šta radite). s obzirom d ane znate ništa proći će godinu dana dok to ne napravite, morate plaćati režije, troškove firme, a duuggooo nećete imati šta prodavati.

e da, kada napravite aplikaciju tek onda šaljete u apple na testiranje i ako zadovolji njihove uistinu opasne zahtjeve onda ide u apple store i tek onda možete očekivati da će vam netko ksinuti i platiti aplikaciju AKO je zanimljiva i dobra.

samo, aplikacija ima beskrajno puno pa dobro razmislite šta idete raditi.

zašto odmah otvarate firmu?

To je bio sarkrazam.. :D

I iPhone već imamo.... pomaže li to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 20:01 (beno101).
15 godina
Programiranje za iPhone

Svaka čast na entuzijazmu ali...{#} živi bila pa vidili

Prodajem N95 8gb- http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-n95-8gb-oglas-1931860
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Programiranje za iPhone

A gdje kupiti Apple računalo u Hrvatskoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
beno101 kaže...

A gdje kupiti Apple računalo u Hrvatskoj?

evo

17 godina
neaktivan
Zasto kupovati apple računalo???

Korištenje modificiranog leopard diska i mozes ga rabiti i na PC-u... (normalno uvijet je da kupiš originalni software za inspekciju)...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Zasto kupovati apple računalo???

Korištenje modificiranog leopard diska i mozes ga rabiti i na PC-u... (normalno uvijet je da kupiš originalni software za inspekciju)...

ok, ond amogu koristiti i hibridne aplikacije da ne rade u objective C-u.

samo opet treba platiti framework neki OK.

uglavnom nije jeftino kako to svi misle.

17 godina
neaktivan
Normalno da nije jeftino...

Plus dečko ako otvarate firmu trebaš ovako:

20 000 kn za temeljni kapital

1200 - 2800 kn (zavisno od grada) za troškove trgovačkog suda i bilježnika...

nakon toga... prijavljivanje zaposlenika na minimalac (najmanje) + zdravstveno + mirovinsko + porez + prirez...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Normalno da nije jeftino...

Plus dečko ako otvarate firmu trebaš ovako:

20 000 kn za temeljni kapital

1200 - 2800 kn (zavisno od grada) za troškove trgovačkog suda i bilježnika...

nakon toga... prijavljivanje zaposlenika na minimalac (najmanje) + zdravstveno + mirovinsko + porez + prirez...

dečko je 97 godište,oladi malo,naravno da neće on otvorit firmu...LOL

Prodajem N95 8gb- http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-n95-8gb-oglas-1931860
16 godina
neaktivan
Prodaj iPhone, kupi neki Android mobitel i razvijaj aplikacije za Android. Ne moras imat OSX, mozes radit i na Windowsu i na Linuxu, razvojni alati su besplatni, a placas samo prijavu na Market (kao developer aplikacija), ali i to mozes "rijesit"... :)
[=XII=] {_.:BRUNO:._}
15 godina
odjavljen
Programiranje za iPhone

Uf što se je ovo sa firmama u zadnje vrijeme zahuktalo..poznam mali milijun takvih...otvore firmu, nadobudni, zaposle ljude, ne plačaju poreze, prihode radnicima...i onda nastanu problemi.I onda se čudimo u kakvom nam je stanju država.Problem je u tome da svi vide veliku zaradu, posao ide...tekuči problemi se ne riješavaju, u posao se ne ulaže.Ima dosta poslodavaca koji funkcioniraju na način: Ah neću sad platiti porez državi, stignem. kupiti ću si novi Audi,(ipak sam ja direktor), i onda dok za par mjeseci stigne ovrha i blokada na 500.000 kn, onda udri u plač.A "direktora" kakvih sam se u svom kratkom radnom stažu nagledao, oprosti bože, večina još uvijek nije odmakla od 24 sata i facebooka.

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Programiranje za iPhone

Wow....

Vidim da se ipak dobio interes za čitanje teme...

Apple računalo imamo....

iPhone imamo...

I ne, ja ne otvaram firmu već ću samo programirati....

:D

I hvala puno na odgovorima (stižu HVALA gumbići)

Ima li još tko nešto za reći, pomoći?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Prodaj iPhone, kupi neki Android mobitel i razvijaj aplikacije za Android. Ne moras imat OSX, mozes radit i na Windowsu i na Linuxu, razvojni alati su besplatni, a placas samo prijavu na Market (kao developer aplikacija), ali i to mozes "rijesit"... :)

Ili na WP7 mozda? Slobodno ti kreni u Android, market je kod nas u povojima, tako je i u hrpi ostalih zemalja, slozenije aplikacije moras prilagodavati hrpi mobitela (nema svaki mob istu rezoluciju(!), procesor i kolicinu memorije, o samoj verziji Androida da i ne govorim).. samo naprijed.{#}

sasa sve dobro rekao, samo bi nadodao da trebas cekati barem 3-5mjeseci da bi postao certificirani apple developer. Tako je bilo prije godinu, dvije kod mene u firmi. Mozda se u meduvremenu nesto ubrzalo.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
15 godina
odjavljen
beno101 kaže...

Da programirati nije onako jednostavno kako ti se čini, i da je upitno nakon koliko vremena češ biti profitabilan.I osim što treba imati dobru ideju treba je znati pretočiti u program, a ukoliko si bez "programerskog" iskustva to bi ti mogao biti problem.Najbitnije je da si upoznat sa osnovama i "metodologijom" programiranja.Dobro prouči OOP.Inače samo naprijed.

15 godina
protjeran
alankish kaže...
beno101 kaže...

Da programirati nije onako jednostavno kako ti se čini, i da je upitno nakon koliko vremena češ biti profitabilan.I osim što treba imati dobru ideju treba je znati pretočiti u program, a ukoliko si bez "programerskog" iskustva to bi ti mogao biti problem.Najbitnije je da si upoznat sa osnovama i "metodologijom" programiranja.Dobro prouči OOP.Inače samo naprijed.

Uglavnom znam programirati u C/C++u

pomaže li to?

15 godina
odjavljen
beno101 kaže...
alankish kaže...
beno101 kaže...

pomaže li to?

C i C++ nije jedno te isto.Uglavnom je jako neodređen odgovor.Pomaže, no ovisi koliko dobro znaš "programirati"...

15 godina
protjeran
alankish kaže...
beno101 kaže...
alankish kaže...
beno101 kaže...

pomaže li to?

C i C++ nije jedno te isto.Uglavnom je jako neodređen odgovor.Pomaže, no ovisi koliko dobro znaš "programirati"...

A koji je IDE za objective c?

15 godina
odjavljen

Nisam u objective c-u, vjerojatno postoji plugin za eclipse, no definitivo najbolje riješenje ti je XCODE na MAC OS-u jer ima emulator za iPad i iPhone.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice