XFX nVidia nForce 790i ULTRA - MBO

poruka: 17
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kupio bi si neku malo jaču matičnu ploču koja bi bila dobra podloga za gaming i multimediu... znači za jaka opterečenja i na njoj bi bio CPU Q9450. Matična koju sam odabrao je ova u naslovu.

Neznam ima li ova matična ikakvih mana ?

Zanimaju me vaša mišljenja o ovoj matičnoj ploči ?

Ako imate nešto što je po vašem mišljenju bolje navedite u postu.

25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2008 18:31 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema mana samo kaj kosta

1900 kn

ali ak ti nije problem moja najbolja preporukaSmijeh

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako mozes dat toliko novca za maticnu moja preporukaCoolmislim da trenutno nema nista boljeNamigiva

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Odlicna stvar... samo, kako su vec i ovi rekli, cijena, al ko si moze priustit, slobodno... samo naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

matična je zvijer-samo kupuj

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kupuj kupuj sreco moja :D zezan se...maticna je presuper , ako mozes raspolagat slobodno kupi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ono trenutno šljakam preko ljeta pa mislio da ce sve otici na lude provode kad ono vidim da mi komp malo ima problema s matičnom pa rekoh aj necu sve na provod s jednim dijelom cu kupiti neš s čim neću imati problema i dugo će trajati

25.12 sam DJED MRAZ a preostale dane sam ALKOHOLIČAR i pijem zbog uzaludno potrošene većeri 25.12

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XFX nVidia nForce 790i ULTRA - MBO
Lion King kaže...

Ako mozes dat toliko novca za maticnu moja preporukaCoolmislim da trenutno nema nista boljeNamigiva

Ne bi se složio. Ploča je drek, kao i večina envidia ploča. Odličan review powered by Razer - Link
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
Lion King kaže...

Ne bi se složio. Ploča je drek, kao i večina envidia ploča. Odličan review powered by Razer - Link
 Pa ako je drek sto ti onda preporucujes? ... na netu je dobila odlicne ocjene koliko sam vidio
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...
Gilbert kaže...
Lion King kaže...

Pa ako je drek sto ti onda preporucujes? ... na netu je dobila odlicne ocjene koliko sam vidio
 Uzmi neku matičnu s P45 čipsetom. Jeftine, a dobre.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

Znao sam da s prethodnim čipovima ima dosta grešaka, ali nisam znao da i ova matična ima greške koje ipak nisu zanemarive a još je i gore s obzirom na takve greške da je ploča skupa.... znači odlučio sam da niš od nvidia čipova... premda ploča prebolesno izgleda i ima u opisu dobre stvari ali kad sam vidio review ne isplati se za te pare....

Sad onda nova stvar. Koju mi ploču preporučate od intelovih čipova ali da je ful jaka i bez clockanja ... dajte i za DDR2 i DDR3 memoriju jer još si razmišljam što bi od tog dvoje bilo bolje.... navodno je bolje uzeti DDR2 jer koliko sam čuo DDR3 memorija nije bolja od DDR2 a jako je skupa.... navodno ista stvar što je bilo kad je došao DDR2... ili ako imate neku ploču koja podržava i jedno i drugo... bio bih zahvan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da imam para ja bih ovu:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2831&ProductName=GA-EP45-DQ6

Dođe 1577 kn i mislim da se isplati.

Ostane ti 323 kn pa uzemeš i Q9550.

A da je 790i loš chipset ne bih se s tim složil jer Alienware najjaču konfiguraciju slaže upravo s EVGA-inom 790i pločom.

E da, podržava ti DDR 1200 pa eto uživaj.

DDR3 zbog latencija se ne isplati ispod 1600 MHz-a, ak se ne varam, a dosta je i skup.

Uzmeš npr. OCZ 1066 MHz-u memoriju, u Vemilu dođe 2x1 GB kit i to platinum za 346 kn, dva paketa tj. 692 kn.

Ovo je na brzinu i možda i nije najbolja opcija, al je više nego ok.

Jimi
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 22:00 (Jimi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji je najbolji proizvođač matičnih.... EVGA, XFX ili ASUS?

Bitno mi je da je matična SLI i svejedno da li je DDR3 ili DDR2...... Da li itko zna matičnu koja ima slotove za DDR2 i DDR3 memoriju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 23:00 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

Koji je najbolji proizvođač matičnih.... EVGA, XFX ili ASUS?

Bitno mi je da je matična SLI i svejedno da li je DDR3 ili DDR2...... Da li itko zna matičnu koja ima slotove za DDR2 i DDR3 memoriju?

Od ovih bi EVGA-u izbacio.

SLI zaboravi ako misliš Intel matičnu...

17 godina
neaktivan

E to mi i jest bed..... jer mislio sam jednog dana uzeti jos jednu identicnu grafu i upariti.... i sad vidim da sve super maticne su crossfire... po netu sam gledao sto je to sli i sto crossfire i nakraju skuzio da SLI ide na ruku nVidia GPU-ima a CROSSFIRE da ide na ruku Ati GPU-ima... a ja imam nVidiu... nis odustajem od tog uparivanja jer skupo bi me kostala i nova grafa pa ostajem pri jednoj....

vaše mišljenje o ovome?

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?&module=proizvodi_opsirnije&id=49570&kateg=0134

17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

E to mi i jest bed..... jer mislio sam jednog dana uzeti jos jednu identicnu grafu i upariti.... i sad vidim da sve super maticne su crossfire... po netu sam gledao sto je to sli i sto crossfire i nakraju skuzio da SLI ide na ruku nVidia GPU-ima a CROSSFIRE da ide na ruku Ati GPU-ima... a ja imam nVidiu... nis odustajem od tog uparivanja jer skupo bi me kostala i nova grafa pa ostajem pri jednoj....

vaše mišljenje o ovome?

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?&module=proizvodi_opsirnije&id=49570&kateg=0134

Dobra ploča, dobro se clocka... Uzimaj...
17 godina
neaktivan

Našao sam dvije matične ploče za koje sam se odlučio uzeti. Obje su crossfire. Na nekim sam forumima čuo da ako je nvidia grafa višejezgrena da nemože na crossfire matičnu pa me zanima je li to istina? Imam GeForce NX8800GTX.

Ovo su matične:

MSI P45 PLATINUM (Intel P45),

ASUS RAMPAGE FORMULA (Intel X48)

http://www.intro.com.hr/ProductDetail.asp?idproduct=1793&idCategory=

Ne namjeravam clockati pa me zanima koja je bolji izbor?

Mislio sam uzeti ovu prvu ali onda mi je ovaj test sve pokvario http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7133&Itemid=41

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice