Opća rasprava o procesorima (CPU)
- poruka: 1.118
- |
- čitano: 195.142
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ide intel super unazad, prvo dvije defektne vrele serije, onda next gen sporiji od zadnje dvije generacije.
Iduca vjerojatno sporija i degradirajuca - da spoje ono najbolje iz obe serije
Ma naravno, svih 3 komada
Za razliku od Intela, AMD ide dalje jako i mrtvo rijesenje se i dalje ne nudi, niti proizvodaci ploca niti sam AMD
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1lewpb8/another_amd_cpu_dies_amd_9950x_asrock_x870_pro_rs/
Rekao sam ti vec ovdje pisemo sta sw dogada u realnom svijetu a ne tvom zamisljenom
Gore ti je u prvom postu realni svijet, jeste coravi ili budete i dalje linkali budalastine koje su odavno rijesene barem za one koji su imali neke probleme..
Joj, lik je imao vec razheban 14900k u samom pocetku, i kod nas u firmi evo od 17 novih komada od proslog mjesca jedan je imao konstantno bsod u jednoj app dobili instantno drugi cpu! Za pro video 14900k je nezamjenjiv u produkciji niti ima realno prave alternative!

E ovdje se tek potvrđuje prava drama kod Intela. U desktop i gamingu je potpuni potop, ali ovdje tek je financijski potop.
https://www.techpowerup.com/338409/intels-server-share-slips-to-67-as-amd-and-arm-widen-the-gap
Šteta što je stepanjoris na dugom zimovanju pa vam ne moze objasniti kako je sve iz oba članka apsolutno netočno
Intel u postocima još vodi to je njemu dovoljno.Draže mu to nego milja $.
Intel u postocima još vodi to je njemu dovoljno.Draže mu to nego milja $.
Da samo u postocima
Amd-u treba jos jedna cijela cak i dvije generacije da bi potpuno prestigao Intela tek onda mozemo procati od tronovima, kraljevima i sl
U pravu si, ali umjesto AMD-a trebao si napisati Intel, pa ću te ispraviti . AMD je odavno prestigao Intel, ima krunu i dominira u prodaji kod osoba koje znaju što kupuju, entuzijasti itd. Tamo gdje Intel dominira je OEM tržište, odnosno laici koji nemaju pojma o računalima i kojima trgovci podvale 11. seriju procesora u 2025. godini. Više ljudi me zvalo da im instaliram Windowse na nova računala, i kad sam vidio konfiguraciju i cijenu koju su platili za tu Intelovu krntiju, šokirao sam se. Dakle da sumiramo, AMD dominira u prodaji kod hardverskih stručnjaka i općenito informatički pismenih ljudi, dok Intel dominira kod onih koji ne znaju razliku između softvera i hardvera, ni što je CPU, a što GPU. Pametnom dosta.
Tu se možemo složiti i popiti pivicu, ti si dobio svoje, ja svoje.
Evo degradirajuci 14gen i5 i to jos na zracnom
i tajin I7 14700k stock
Hlađenje tekućinasto, no isto je bilo i s Deep cool vazdušnim
Morao sam maknuti tvoje sličice jer upadne moja u tvoje ako su tu.
Vidim da je cijena i7 pala poprilicno sad pred izlazak refresha, izgleda da cu prijevremena morati na 14700xx
i tajin I7 14700k stock
Vidim da je cijena i7 pala poprilicno sad pred izlazak refresha, izgleda da cu prijevremena morati na 14700xx
Morat češ nisi zanimljiv. Kako sebi možeš dozvolit da te prešiša jedan zaporožac.
i tajin I7 14700k stock
Morat češ nisi zanimljiv. Kako sebi možeš dozvolit da te prešiša jedan zaporožac.
Ma ovdje je rijetko tko bio konkurencija s istim hw, babac ne predstavlja ikakvu prijetnju ovim brojkama, kad i ako dode i7 svakako cemo se poigrati
Za ovu cijenu na amazonu jede malu djecu,makar bi htio da je bliže 200€ da se prisilim mijenjati proc koji nije bn trenutnoj grafi

možeš posaugat bapcu Taji, jer imam tri puta bolju matičnu od tebe.
Ono je rezultat sa stare ploče.
Ufff rukavica je bačena,sad se još i žene spominju

možeš posaugat bapcu Taji, jer imam tri puta bolju matičnu od tebe.
Ono je rezultat sa stare ploče.
babac čekam barem avg 20% veci rezultat s tom plocom u cinebenchu pa kreni s brojkama jer s ovim sramotis kao prvo mene pa onda tek sebe
i tajin I7 14700k stock
bilo je vruće u sobi kad sam radio test, 28 C bez klime, klimu imam, ali ne podnosim.
vi neki varate na tim testovima, kao onaj @hacker (takav mu je nekako bio nick) hacker kojega su izbacili prije više godina s onog sajta (hwbot) zbog varanja.
fotošop ne priznajem.
i tajin I7 14700k stock
Slabo je to i jos pod vodom
Ovako to treba biti stock i na zracnom hladjenju
Eto babac pao ko kruska koji su rami i zracno? ne pise ti pod specke
bilo je vruće u sobi kad sam radio test, 28 C bez klime, klimu imam, ali ne podnosim.
e pa sad vruce, nisam jebo i sl izgovori
Ubaci sliku u quotani post, pa se shebao originalni post.
Evo stock na zraku, isto sada po ljetu odradjen (samo undervoltan)
Oko 195W na R23, nekih 82-85'C ovisi kakve su vanjske temperature
Samo sto nije degradirao...
vi neki varate na tim testovima, kao onaj @(taakv mu je nekako bio nick) hacker kojega su izbacili prije više godina s onog sajta zbog varanja.
Nemožeš si pucat u nogu i pobjedit Boru,stisni zube i upali klimu
Ne brukaj taju..
Pišu ti rami pod moj PC, a gore sam napisao da je pod antifrizom,a bio je pod zračnim
Ubaci sliku u quotani post, pa se shebao originalni post.
Evo stock na zraku, isto sada po ljetu odradjen.
Oko 195W na R23, nekih 82-85'C ovisi kakve su vanjske temperature
Samo sto nije degradirao...
Pa super, ja sam uspio izvuci 280w iz 14600kf s 6.1ghz na zraku skoro da sam i mogao srusiti wr u cinebenchu, no nekao sam izgubio interes za dalje iako sad imam vodu, mozda i probam ako me nagovore