Maticna ploca za SLI zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 4.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Maticna ploca za SLI

Postovanje,

Vec sam otvorio temu u graficke kartice o Nvidia grafickim karticama. Odlucio sam se za novi GTX 780Ti , u buducnosti planiram radit SLI pa bi mi trebala kartica koja to podrzava, isto tako uzet cu od intela procesor. Pa ako imate koju maticnu s dobrom cijenom i onom nama hrvatima  potrebno ulozeno/dobiveno. Nebi htio sada neko jeftino sra*** nego nesto izmednju jeftinog sra*** i high end.

Vazno:

• 4 ram slota DDR3

• Moze primit SLI(Nvidia GTX 780ti) 3 ili vise kartica

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Maticna ploca za SLI

Imas jedan problem.
i7 4960HQ je procesor za laptope,znaci nema ih u slobodnoj prodaji.

I da ih ima,neznam gdje bi nabavio maticnu,posto bi trebala nekakva koja bi trebala ic u laptop+podrzavat 780Ti sli,a maticne za laptop su drukcijeg formata(ne poglapaju se sa standardim kucistima) + 780ti se ne moze spojiti s njom.

Ukratko receno;

moras uzet drugi proc.

Slobodno napisi kojom lovom raspolazes,pa cu ti nesto preporucit. 

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
11 godina
Jao krivi procesor Copy paste ispravljeno.
11 godina
Ovo je procesor Intel I7 4770k (ispravit cu gore kada dodjem doma na pc). Buđet za matičnu je oko 2000kn 100-200 +/-
13 godina
Maticna ploca za SLI

Kako volim ove padobrance s ovakvim zahtjevima za super jaki komp sa 14 najjačih grafa spojenih u sli i cf... FUCK YEA {#}

11 0 hvala 0
11 godina
Planiram u buduće SLI , kakvih 14
Bolan za početak 1 dosta kasnije cu dodat jos , skupo sve od jednom. Ako oces pomoć pomozi , i sta kažete na ovaj Intel procesor sta sam nave 2 posta gore jel valja ili bi bilo bolje nešto drugo(koristio bi za gaming , photoshop , Sony Vegas, Cinema 4D i pokoje snimanje videa frapsom) ?
12 godina

Pa taj proc je taman za to,osim za gameing-overkill (evo i ja njega imam).

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_391&products_id=13188

www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_391&products_id=13583

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_391&products_id=13299

Ovo su vrh vrhova ploce za z87 cipset,tako da dalje je pretjerani overkill.

Sve gore navedene podrzavaju sli.

Biras koja ti se najvise kombinacija boja svida i to je to.

11 godina
Hvala ti. Djelove naručujem iz inozemstva jer u hr su pre skupi .
11 godina
Dvoumim se između Maximus Hero i MSI-a za sada. Čisto mi je sporedno oce bit crne,crvene, žute ili roze boje ne kupujem matičnu zbog ljepote...
12 godina
MasterNerdx kaže...
Djelove naručujem iz inozemstva jer u hr su pre skupi .

Odkud?
Mozda se kod njih jos bolje moze naci. 

11 godina
Ebay i Amazon (samo nove stvari) jeftinije dodje jako puno.
13 godina
neaktivan
Maticna ploca za SLI

kloni se asusovih ploca z87 ako oces sli. imaju problema sa drugim pcie utorom. imas na rog forumu temu o tome. ja sam zaredom, 4, cetiri, komada reklamirao i na kraju je to toliko vremena pocuclalo da sam odustao od asusa.

0 0 hvala 0
13 godina
Maticna ploca za SLI

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/vodic-kroz-maticne-ploce-pocetnike/34633.aspx

Malo si prouči ovaj link i počni koristiti tražilicu na forumu, i skoro sam zaboravio potraži i pravila na forumu to bi ti dobro došlo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Maticna ploca za SLI

za 3 i vise grafika evo ti ploca:

https://www.asus.com/Motherboards/P9X79E_WS/

Podrzava 4-way SLI x16 na svim PCIE slotovima.

Inace vecina ostalih ploca ako stavis dve i vise kartice obara brzinu PCIE na x8 ili manje. To vidis u opisu ploce npr za ovu:

7 x PCIe 3.0/2.0 x16 (single x16 or dual x16/x16 or triple x16/x16/x16 or quad x16/x16/x16/x16 or seven x16/x8/x8/x8/x16/x8/x8, black+blue) *2

Gdje single dual triple i quad idu svi na x16 dok sa 7 kartica sva slota su na x16 ostali na x8.

Takodje racunaj obavezno da ti treba i napajajne jako i dodatni 6pinski napojni kabal ukjlucen na plocu pored 8 pinskog i 24 pinskog.

A ostalima sto ne vole padobrance, sta ste ljubomorni i prokleti toliko???

Sta te briga ako lik ima para ili mu neko poklanja ili je sam zaradio kako god.

Ako znas pomozi ako ne produzi dalje ima jos threadova za pljuvanje po ljudima.

Maximus VI Hero sam upravo uzeo kao drugi kucni comp sa 780 gtx asus direc cuii.

Kasnije mi stize druga pa cu tek da vidim stanje sa SLI mada iskreno se razmisljam posto sam spojio na 1 dell 29" ovaj ultrawide i bf4 ide glatko sve tako da za sad nema ni potrebe za drugom. 

Jedno samo upozorenje za maximus VI hero. Ako planiras upgrade na win 8.1 prvo upgrafe-uj BIOS na zadnji i unutar USB opcija pogasi sve osim legacy, jer imaju problem sa USB mis ne radi externi diskovi i sl.

TU je bio malo razocarenje inace ostalo sve sam prezadovoljan.

Config:

i7 4770K

16gb ram kingston hyperx obicni neki

maximus VI hero

asus gtx 780

Sbe ko bombona ide

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 10:29 (mirkoj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Maticna ploca za SLI

otvorio je temu bezveze(točnije 3-4 teme),a sve to je mogao pitati u temi za sklapanje pc konfiguracija....ovakvih je bilo na stotine i kad smo ih pitali za slike,netragom su nestali :*
s obzirom da je 95'',baš me zanima di radi....

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 10:29 (kivic15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Maticna ploca za SLI

pa ako ti se ne da dati koristan savjet kako ti se da uopste komentarisati :)

ignore i produzis dalje ;)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
mirkoj kaže...

za 3 i vise grafika evo ti ploca:

https://www.asus.com/Motherboards/P9X79E_WS/

Podrzava 4-way SLI x16 na svim PCIE slotovima.

Inace vecina ostalih ploca ako stavis dve i vise kartice obara brzinu PCIE na x8 ili manje. To vidis u opisu ploce npr za ovu:

7 x PCIe 3.0/2.0 x16 (single x16 or dual x16/x16 or triple x16/x16/x16 or quad x16/x16/x16/x16 or seven x16/x8/x8/x8/x16/x8/x8, black+blue) *2

Gdje single dual triple i quad idu svi na x16 dok sa 7 kartica sva slota su na x16 ostali na x8.

Takodje racunaj obavezno da ti treba i napajajne jako i dodatni 6pinski napojni kabal ukjlucen na plocu pored 8 pinskog i 24 pinskog.

A ostalima sto ne vole padobrance, sta ste ljubomorni i prokleti toliko???

Sta te briga ako lik ima para ili mu neko poklanja ili je sam zaradio kako god.

Ako znas pomozi ako ne produzi dalje ima jos threadova za pljuvanje po ljudima.

Hvala na pomoci.

11 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

pa ako ti se ne da dati koristan savjet kako ti se da uopste komentarisati :)

ignore i produzis dalje ;)

bolje da ga se upozori što ranije,jer ako ga modovi upozore,završit će na listi protjeranih...neka zna za ubuduće

11 godina
kivic15 kaže...

otvorio je temu bezveze(točnije 3-4 teme),a sve to je mogao pitati u temi za sklapanje pc konfiguracija....ovakvih je bilo na stotine i kad smo ih pitali za slike,netragom su nestali :*

Postao sam u sklapanje pc konfiguracija, ali nisam dobio nikakv odgovor, trenutno sam na Grafickom fakultetu u Zagrebu (1. godina) smjer inzenjer graficke tehnologije. Ako vam je cudno kako to imam para za takvu stvarcicu s I7 procesorom od 15godine radim po ljeti 3mjeseca s placom od 2k mjesecno (nije neka tajna) u firmi slazem registratore i papire raznosim (radim od 8-15 pon-pet) i skupio sam neke novce + prodat cu svoj komp sa monitorom za 4500kn. I uzimam si ovakvu stvarcicu s I7 procesorom jer mi treba nesto jace za gaming i za faks.

13 godina
protjeran
MasterNerdx kaže...
kivic15 kaže...

Postao sam u sklapanje pc konfiguracija, ali nisam dobio nikakv odgovor, trenutno sam na Grafickom fakultetu u Zagrebu (1. godina) smjer inzenjer graficke tehnologije. Ako vam je cudno kako to imam para za takvu stvarcicu s I7 procesorom od 15godine radim po ljeti 3mjeseca s placom od 2k mjesecno (nije neka tajna) u firmi slazem registratore i papire raznosim (radim od 8-15 pon-pet) i skupio sam neke novce + prodat cu svoj komp sa monitorom za 4500kn. I uzimam si ovakvu stvarcicu s I7 procesorom jer mi treba nesto jace za gaming i za faks.

jel mislis prodati za 4500kn ovaj sto ti je pod moj pc ili neki drugi? imam placu 3x vecu od tebe pa mi ne pada na pamet sli...{#} i7 za faks? ehhe! LP

inace kao sto ti je gore kolega mirkoj rekao dalje od x79 ploce nemas kaj traziti, kakve isusove z87ploce i ocajno vruce haswell proceve!{#}

LP

||| Core™ inside |||
14 godina
Maticna ploca za SLI

modovi reagirajte,postoji tema za sklapanje konfiguracije.ovo prelazi u smijeh polagano    {#}

Prodajem univerzalne blokove za gpu kartice,EKWB
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 11:46 (zagy15061984).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice