Koja matična

poruka: 33
|
čitano: 3.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koja matična

mislim kupit AMD X4 620 2.66 GHz procesor i sad stim procesorom treba mi i nova matična, pa bi vas molio da mi preporučite neku kvalitetnu ploču koja najbolje pristaje tom procesoru, ostale komponete pogledajte u moj pc.

PC mi koristi isključivo za gaming pa ako vi imate vi neku bolju preporuku za procesor slobodno recite, napomena da im je cjena tu negdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koja matična

i još me zanima dali se dobije hladnjak u paketu s procesorom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koja matična
MiO 5 kaže...

i još me zanima dali se dobije hladnjak u paketu s procesorom

da ali amd-ov nije dobar za OC (lagani možda)......matična

the PeRo
16 godina
neaktivan

dali si siguran da AM2+ podržava AM3 procesore, i dali moram nešto instaliravati kad ugradim matičnu i procesor

17 godina
MiO 5 kaže...

mislim kupit AMD X4 620 2.66 GHz procesor i sad stim procesorom treba mi i nova matična, pa bi vas molio da mi preporučite neku kvalitetnu ploču koja najbolje pristaje tom procesoru, ostale komponete pogledajte u moj pc.

PC mi koristi isključivo za gaming pa ako vi imate vi neku bolju preporuku za procesor slobodno recite, napomena da im je cjena tu negdje

Kao prvo reci koji tocno model imas maticne i to pecizno napisi sve oznake maticne tj koja je od ove dvje dole na slici, onda bumo preciznije pogledali jer trebas uopce mjenjat maticnu da bi mogel koristit taj proc.Cool

16 godina
neaktivan
MiO 5 kaže...

dali si siguran da AM2+ podržava AM3 procesore, i dali moram nešto instaliravati kad ugradim matičnu i procesor

naravno

EDIT: pitaj stipca_zd

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 15:52 (perosima91).
16 godina
neaktivan

matična MB Gigabyte MA 770-DS3, sAM2, AMD 770

16 godina
neaktivan

bolja je ova što sam ti ja preporučio...

the PeRo
16 godina
neaktivan

naravno da paše ili da se mora instalirati

17 godina
MiO 5 kaže...

matična MB Gigabyte MA 770-DS3, sAM2, AMD 770

Ok e sad trebas nac podatak koja je revizija te tvoje matice jer ima dvije zapravo, prva revizija nosi oznaku 1.0 i ona nema podrsku za niti jedan AM3 proc u Bios-u kak se fino vidi na prvoj fotki. No Revizija 2.0  podrzava sve AM3 procesore sa odgovarajucim Bios-om pa treba stavit najnoviji Bios da bi neki procesor mogel kak spada radit na njoj a popis procesora imas na fotki dva i tri. Sad ti pogledaj koju reviziju imas te maticne to ti pise u knjizici uputa koju si dobil s maticnom pa to provjeri prvo i pogledaj koju veziju Bios-a imas trenutno na svojoj maticnoj.Cool

16 godina
protjeran
Koja matična

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=363, evo, mislim da ce ti to bit dovoljno, takvu ja imam... Probaj na stranicama AMD-a ili na njuskalu pogledat cijene...

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Koja matična

Ova matična (KLIK!) je dobra ako hoces DDR2 RAM-e (sto ako citas BUG vijesti nije bas najbolji izbor), a ima 2 utora za grafu, pa kad ti ta dosadi samo kupis jos jednu istu i vozis.

Ovo je dobra matična (KLIK!), na koju ćeš morati staviti DDR3 RAM, ima 3 utora za grafički kartu.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

malo sam gledao u onoj knjižici i saznao da mi je matična AM2+. E sad za ovu verziju, dali je to možda ovo PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b

17 godina
MiO 5 kaže...

malo sam gledao u onoj knjižici i saznao da mi je matična AM2+. E sad za ovu verziju, dali je to možda ovo PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b

Pogledaj pazljivo jos jednom knjizicu od maticne pise ti nesto slicno ko Rev.1.0. Tak recimo pise na mojoj staroj maticnoj od Gigabyte isto tj u knjizici s uputama provjeri jos jednom ili pogledaj na kutiji od maticne pise ti izvana na naljepnici vjerojatno.Cool

16 godina
neaktivan

u EVERESTU mi pise verzija BIOS-a: FA

16 godina
neaktivan
Koja matična

Pogledao sam u kompjuter i na matičnoj mi piše REV 2.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koja matična

možete mi molim vas reći dali je besplatna dostava iz ADM dolazi u Rijeku ili točnije na Grobnik i dali kada se uzme pouzećem dođe skupa dostava, koliko dana treba da to dođe (npr. ako naručim ponedeljak dali će mi doći srijedu ili za tjedan dana). HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MiO 5 kaže...

možete mi molim vas reći dali je besplatna dostava iz ADM dolazi u Rijeku ili točnije na Grobnik i dali kada se uzme pouzećem dođe skupa dostava, koliko dana treba da to dođe (npr. ako naručim ponedeljak dali će mi doći srijedu ili za tjedan dana). HVALA

Dostava je besplatna za iznad 2000 kn, a sve ispod se naplaćuje 45 kn za 10 kg ukupne težine paketa. Paket dođe za oko 3 dana.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 10:35 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Koja matična

Moja iskustva sa ADM-om su pozitivna i naručio sam robu oko 17h i drugi dan u 11h mi je bio owersase pred vratima tako da dobiješ robu u roku 24h jedin ako je riječ o otocima onda je

vrijeme dostave nešto duže.Dođe sa robom robu platiš + dostava cca 40kn i sve OK.Dostava ZG za OS.

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 13:42 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koja matična

oprostite što sam dosadan, dali ja mogu na svom AMD Athlon X2 5200+ otljučati još dvije ili barem jednu jezgru

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MiO 5 kaže...

oprostite što sam dosadan, dali ja mogu na svom AMD Athlon X2 5200+ otljučati još dvije ili barem jednu jezgru

Ne, ne možeš otključati niti jednu jezgru. To se može samo na Phenom II X3 procesorima.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 16:27 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
MiO 5 kaže...

Ne, ne možeš otključati niti jednu jezgru. To se može samo na Phenom II X3 procesorima.

Može se i na phenom II X2 procesorima.

17 godina
neaktivan
Koja matična

A može se i na Athlonima II X3 425/435 pa dobiješ Athlon 620/630Osmijeh ako budeš takve sreće i naravno i spomenutim Phenomima II

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MiO 5 kaže...

u EVERESTU mi pise verzija BIOS-a: FA

Ok onda.Cool

MiO 5 kaže...

Pogledao sam u kompjuter i na matičnoj mi piše REV 2.0

Znaci imas reviziji 2.0 te maticne  pa bus mogel stavit gore bilo koji AM3 proc ali prvo moras nadogradit Bios na najnoviju verziju. Sad trenutno imas prvo izdanje  Bios-a na toj svojoj maticnoj a to je oznaka FA a ti trebas stavit FDB najnoviji Bios i onda ne bu bilo problema i ne treba ti uopce nova maticna ploca.Cool

16 godina
neaktivan

Šta taj novi BIOS samo skinem i normalno instaliram kao neku igru npr. ili je to nešto složenije i malo teže

16 godina
neaktivan
MiO 5 kaže...

Šta taj novi BIOS samo skinem i normalno instaliram kao neku igru npr. ili je to nešto složenije i malo teže

ovisi kod kojih matičnih..

kod ASRocka je dosta jednostavno, samo instaliraš, resetira ti se komp i bios i to je to..

ali može ti nešto po zlu poći...

imaš temu na forumu pa vidi, iako ne znam koliko ce pomoci.

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina
MiO 5 kaže...

Ak ne znas kaj delas i ak nisi siguran ne diraj nista oko nadogradnje Bios-a, vec pozovi nekog kod sebe koji to zna napravit jer bu gadnih problema bilo ak nekaj zeznes.Nevinašce

16 godina
neaktivan
Koja matična

dali možda ovaj procesor paše na moju matičnu bez da nadograđujem bios

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=217_256_215&products_id=6643

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi matične. Da li je bolja ASRock A770DE+ ili Gigabyte MA785GT-UD3H?

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
16 godina
neaktivan
tonyx1209 kaže...

Imam pitanje u vezi matične. Da li je bolja ASRock A770DE+ ili Gigabyte MA785GT-UD3H?

asrock je 230 kn jeftinija u adma i podržava ddr2

gigabyte je ddr3 te ima hd 4200 integriranu grafu.

klikni HVALA, nije toliko teško!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice