Iskustva s 790i nVidia matičnim pločama

poruka: 6
|
čitano: 2.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim vas, može li mi netko tko posjeduje matične ploče (XFX, eVGA, Asus i dr.) s navedenim čipsetom (nVidia 790i) potvrditi/ne potvrditi da je imao problema s tim pločama u smislu nestabilnosti, korupcije podataka i sl. o čemu se govorilo na net-u u zadnjih nekoliko mjeseci.

Ukoliko ste imali problema, jeste li problem riješili? Da li vam je stradala koja komponenta i sl.? Da li ste flashali BIOS pa su problemi riješeni ili ne? Da li je itko vratio ploču i tražio popravak/zamjenu?

Samo vaša iskustva molim i samo za 790i čipset.

Unaprijed hvala.

MrNo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iskustva s 790i nVidia matičnim pločama
MrNo kaže...

Molim vas, može li mi netko tko posjeduje matične ploče (XFX, eVGA, Asus i dr.) s navedenim čipsetom (nVidia 790i) potvrditi/ne potvrditi da je imao problema s tim pločama u smislu nestabilnosti, korupcije podataka i sl. o čemu se govorilo na net-u u zadnjih nekoliko mjeseci.

Ukoliko ste imali problema, jeste li problem riješili? Da li vam je stradala koja komponenta i sl.? Da li ste flashali BIOS pa su problemi riješeni ili ne? Da li je itko vratio ploču i tražio popravak/zamjenu?

Unaprijed hvala.

MrNo

Aj malo potraži po forumu, ima ista tema. Uglavnom, zaključak je bio da je neisplativa i ne može se uspoređivati s Intelovim pločama s npr. P45 čipsetom ni po overclocku ni po ičemu drugom.

Ovdje je tema.
#smajli koji koluće očima#
16 godina
neaktivan
kompotko kaže...
MrNo kaže...

Unaprijed hvala.

MrNo

Aj malo potraži po forumu, ima ista tema. Uglavnom, zaključak je bio da je neisplativa i ne može se uspoređivati s Intelovim pločama s npr. P45 čipsetom ni po overclocku ni po ičemu drugom.

Ovdje je tema.
 Da, da pročitao sam tu temu. Mislio sam možda da netko ima konkretna iskustva u radu s navedenim chipsetom. Da li su se zaista pojavili problemi ili je sve malo prenapuhano.
Izgleda da je nitko nakon čitanja review-a niti ne kupi Osmijeh

MrNo
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 9:46 (MrNo).
17 godina
neaktivan

Pored vrhunskih x38 i x48 nije potrebno kupovati pa ni razmišljati o kupovini 790i, niti se sa time treba opterečivati. Još su davni 680i čipseti imali problem sa quad core, ovo znam  jer sam imo dotični.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isto preferiram Intel chipset na temelju iskustva sa nvidia plocama.

17 godina
neaktivan

ja sam si kupio 680i sli čipset updejtan bios do zadnjega i ne vidim nikakvu nestabilnost i kurupviju podataka sve radi kao metak a u bezi temperature ona je u idleu 20-25 i u loadu 30 35 mogu stavit screenshot ako netko ne vjerujure prije sam imao p35 ploču i ne vidim nikakve razlike tu sam ploču kupio zbog slia.Da su nvidijevi čipseti jeftiniji možda bih ima p35 i noviji čipseti konkurenciju

intel quad q6600 2.4 asus P5N32-E SLI 4x1gb kingmax gigabyte 8800 gts 512 tagan 580w samsung 160 +250 Western digital caviar Sharkoon Rebel 12 economy 2x 14cm
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2008 7:30 (jpelko2).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice