Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.773
|
čitano: 2.462.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

I potrošnja struje spada u cijenu - dugoročno...

Ima cijena kupovine, a ima i cijena korištenja. Isto kao što je sada aktuelno za električna auta. Skuplji su za kupiti, ali jeftiniji za koristiti. Tako su i dizelaši u odnosu na benzince. Manje troše, a jeftinije (uglavnom) gorivo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2021 7:10 (Bilal).

1 0 hvala 0
9 godina
Re: Intel i7/i9 Club
Bilal kaže...

I potrošnja struje spada u cijenu - dugoročno...

Ima cijena kupovine, a ima i cijena korištenja. Isto kao što je sada aktuelno za električna auta. Skuplji su za kupiti, ali jeftiniji za koristiti. Tako su i dizelaši u odnosu na benzince. Manje troše, a jeftinije (uglavnom) gorivo...

Ako imaš za 12900k onda imaš i za par kuna struje. 

12 godina

Prije si samo gleda moze li PSU podnit, nije vazna potrosnja bila, nismo placali mi racune.

Hahah

Survivor - eye of the tiger
15 godina
Nije bitna cijena struje, to je desetak kn godišnje, koga briga. Potrošnja podrazumijeva skupa ploča zbog vrm faza, skupo hlađene, skupo napajanje, skupo kućište, količina topline koja se oslobađa u prostor. Ako CPU vam izbacuje 300w topline onda je to za kućnog korisnika nebuloza.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
Nije bitna cijena struje, to je desetak kn godišnje, koga briga.Potrošnja podrazumijeva skupa ploča zbog vrm faza, skupo hlađene, skupo napajanje, skupo kućište, količina topline koja se oslobađa u prostor. Ako CPU vam izbacuje 300w topline onda je to za kućnog korisnika nebuloza.

Da žuto kao ukupna cijena nove platforme, da bi na kraju mogel opravdat 10-15% gejming napredak+figa u đepu jer za Ryzen nismo krpali Windows 11.

Pa to je ovo dole, ili to sam sam ja precizno po hrvaški objasnil na prošloj stranici.

- Alder Lake defolt 125W CPU, daj još gasa to je puno premalo TDP-a

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-i7i9-club/202738.aspx?page=361&jumpto=6432167&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
13 godina
Intel i7/i9 Club

huehue

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
5 0 hvala 1
5 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Pozz ekipa, zvao sam danas Adm za 12600kf i receno mi je da je cijena 2600kn sad me zanima vase misljenje, hoce li bit nestasica tih procesora ili ce se dat nabavit jer ni sam ne znam da ga uzmem odma na dan izlaska ili da sacekam, posto mi nije hica imam zenin komp za igrat i ps5.

0 0 hvala 0
13 godina

Ne bi trebala biti nestasica , ja ne bi zurio.

14 godina
MGloc kaže...

Ne bi trebala biti nestasica , ja ne bi zurio.

Ako su svi kao Rambox ekološki osvješteni, bit će ih i viška.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
12 godina

E sad, jel moras imat viska jezgri da IDLE-aju..?   ..ili moras imat sve knap kao kod APU sve u pogonu, bez viska?

:)) mislim s EKO aspekta naravno.

16 godina
Valentin17 kaže...

Ako su svi kao Rambox ekološki osvješteni, bit će ih i viška.

Kad vidiš ovu tablicu, sasvim je razumljivo zašto je za Intel performanse po watu Cinebench benč totalna katastrofa.Švabe su nemilosrdni, dakle žuto je stock CPU potrošnja za Zen 3.

Bilo bi kolko tolko ok, da eto AMD uopče ne postoji pa da Intel uspoređuje rezultate samo sa starim Rocket Lake krampovima.

https://twitter.com/i/web/status/1455550767062913030

R5 ionako ne može više od tih 88W, pa sad ti usporedi zelene rezultate Ryzen 7 i 9 na 88W sa Alder Lake kombinacijama.

Dodatak, tipičan beskorisan Alder Lake brute force eto kolko je isplativo da CPU ždere više od 150W za Cinebenč čitabu.Potrošnja raste u nebo 60% više, ali rezulat raste slabo ili jedva recimo nategnuto 10%.

https://twitter.com/TweakPC/status/1455961649282752525

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2021 21:18 (rambox).
3 godine
protjeran
Intel i7/i9 Club
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2021 13:11 (UltrasVinkovci).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Konačno 12600k će biti prava gaming zvijerka. U cb ispod 120w šije mog 5800x na 140w.

Teh Isus je sve rekao
https://m.youtube.com/watch?v=fhI9tLOg-6I
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2021 14:24 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Rambox na aparatima po 3 put
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
4 1 hvala 1
10 godina
Kao sto itomic rece hajde ta se je intel malo pomaknuo sa mjesta ali ja i nisam nesto impresioniran ovim novim procesorima, osim mozda sa i5 k verzijom. Dobra mu je cijena i ima nesto bolje performanse od 5600x, a ovaj i7 i i9 idu i preko 90c. Ali dobra je konkurencija. Razmisljaju li oni uopće o i3 i r3 procesorima za šire mase????
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
dreadmoore kaže...

Da ali meni je žao Intela,  ali to več znamo odavno i9 12900K je jezuš kristuš rastrošno smeče.Flegšip kad ga nategneš do daske, ili performanse po watu katastrofa na kvadrat.Tužno ili otužno, ali Intel nije imal drugog izbora ili potpuno zanemari Flegšip CPU potrošnju.

Samo+CPU+potrošnja! Samo+CPU+potrošnja!

Dalje je poznato i očekivano, uloženo-dobiveno DDR5 memorija je mrtva na malo duži period.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2021 15:10 (rambox).
15 godina
protjeran

Jedino sta je u gamingu i stedljiviji malo i hladniji od 59x0 konkurencije 

12 godina

Odgodjen je Diablo4, ne treba nam novi proc!

13 godina
Intel i7/i9 Club

Dakle Teh Isus je testirao na win 10. Baš me zanimaju win 11 razlike.

DDR5 već ima 7000 cl40. Bit će nova godina super za gaming.

Jedva čekam frknut svog 5800 i preć na neuložeo i nedobiveno.

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
protjeran
rambox kaže...
dreadmoore kaže...

Da ali meni je žao Intela,  ali to več znamo odavno i9 12900K je jezuš kristuš rastrošno smeče.Flegšip kad ga nategneš do daske, ili performanse po watu katastrofa na kvadrat.Tužno ili otužno, ali Intel nije imal drugog izbora ili potpuno zanemari Flegšip CPU potrošnju.

Dalje je poznato i očekivano, uloženo-dobiveno DDR5 memorija je mrtva na malo duži period.

Ali u igrama trosi manje nego AMD, jbga htio je hvatati AMD i na MC-u i ocito je jedino ovako bilo moguce. Na kraju je 12900k jeftiniji od 5950x a kako se cini, bolji je. Z690 ploce krecu od 200 eura(neki modeli cak sa ddr5). Po meni daleko bolja opcija sada neka z690 ploca i 12900k nego jedan 5950x i x570S ploca.

12600k je najbolji, pokupio je dva TIER-a(5600x i 5800x) sa sobom ez. 

Ostaje jedino vidjeti sto ce 3d ryzen napraviti u smislu pomaka u nekim aplikacijama osim gejmanja,vjv nista buduci da su samo gaming spominjali.

Zasto pokazujes samo blender bench potrosnju, tko ima love za takve cipove i takve radnje ima i love za napajanje i hladjenje, samo minute tu bitne nista vise.

6 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

hm, jel mi gledamo iste benchmarke?  

meni je ovo blago razocaranje, ocekivao sam puno vise

prosjek svih igara na FHD, razlika i5 vs R5 oko 5% i avrg. i 99th FPS 

velik skok u odnosu na 11. generaciju, ali u odnosu na Ryzena, sam razocaran

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Pa da, i skuplja memorija, hlađenje i tako to pa je i malo skuplji i malo brži . Tako da, nije da je neki budget napredak. Platiš više, dobiješ kako gdje malo više ili u praksi ništa bitno više. Ha da, nije da se nešto bitno realno promijenilo.  

14 godina
Rambox stara poslovica kaže vrijeme je novac, a potrošnja je sporedni faktor.Plus imaš plug and play
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
Treba sacekati drugi/treci mjesec iduce godine i vidjeti sta novi amd donosi, imam neki osjecaj da ce opet biti bolji od intela. Neko kome treba novi pc mozda je bolje da priceka, ipak to nije toliko daleko.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2021 16:25 (Chico12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa da nije, konkurencija će odgovoriti bez daljnjeg a već ti intel priprema 13 generaciju tako da je 12gen prototip.Opet kad izađe amd možeš čekati i intel tako u krug.Sad je samo na tebi dali ćeš ići na skupi ddr5 ili ćeš ostati na ddr4.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...
ansha kaže...

Pa da, i skuplja memorija, hlađenje i tako to pa je i malo skuplji i malo brži . Tako da, nije da je neki budget napredak. Platiš više, dobiješ kako gdje malo više ili u praksi ništa bitno više. Ha da, nije da se nešto bitno realno promijenilo.  

Nisi citao testove? Brzi je sa jeftinom ddr4 memorijom, a i te ploce su ispod 200€, win-win... 12600K kosta kao 5600X i dosta je brzi...

14 godina
Intel i7/i9 Club

Ovaj i5 12600k je kao da se vratis u vrijeme 10 godina nize kad je bio i5 2500k ili i7 2600k eto sta je to

Moj PC  
4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice