Cpu Tdp problem

poruka: 13
|
čitano: 2.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Athlon 2 x3 TDP

Evo ovako kupio sam athlon 2 x3 425 95 W koji se može otključati na phenom x4 sa 6mb L3 cashea 125w  no matična podržava samo do 95 W ( Msi 760GM-P23 FX ).

Kada sam kupovao ploču na MSI-evim stranicama je pisalo da podržava i 125 W procesore (valjda su pregarale)no sada više ne te su stavili na specifikaciju (The Specification may change without notice. Da li mogu kako smanjiti TDP na 95 W multipliterom , voltažom ili kako samo isključiti L3 cashe pa da bude samo Athlon x4 95W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Athlon 2 x3 TDP
Mcfly323 kaže...

Evo ovako kupio sam athlon 2 x3 425 95 W koji se može otključati na phenom x4 sa 6mb L3 cashea 125w  no matična podržava samo do 95 W ( Msi 760GM-P23 FX ).

Kada sam kupovao ploču na MSI-evim stranicama je pisalo da podržava i 125 W procesore (valjda su pregarale)no sada više ne te su stavili na specifikaciju (The Specification may change without notice. Da li mogu kako smanjiti TDP na 95 W multipliterom , voltažom ili kako samo isključiti L3 cashe pa da bude samo Athlon x4 95W.

Ako ima 4+1 regulaciju, neće ti se ništa dogodit, slobodno ostavi na x4 + L3.

Show me your dark side, and I'll show you mine. / Bricks will be shat @avatar / 6K Club
13 godina
neaktivan
Re: Athlon 2 x3 TDP

Ne znam kakvu regulaciju ima jer na web stranicama nepiše.

16 godina
Cpu Tdp problem

Sad sam pogledao sliku, čini se da ima 4+1 regulacije.

Ostavi x4+L3.

Show me your dark side, and I'll show you mine. / Bricks will be shat @avatar / 6K Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cpu Tdp problem

probaću puno hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cpu Tdp problem

I ja sam razmisljao o istoj kombinaciji znaci athlon X3 otkljucan i ploca koja podrzava 95w procesore javi ako bude sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Cpu Tdp problem

Evo samo da javim da sam uspješno otključao Athlona 2 x3 235 u Phenoma x 4 b25 sa 6Mb cashea na matičnoj koja podržava proc do 95 Wata. Ovaj pokazuje 125w u Cpuz-u, no normalno da se bojim za duži period njegovog rada pa sam njuškao po netu i našao na undervolting te sam smanjio napon proca na 1,2 volta i smanjio mu potrošnju na oko 96 w. Vrtio sam Gpu caps viewer CLcpu test oko 1 sat na 100 % proca sve četri jezgre i sve štima. hladio sam ga coolerom iz Linksa za 95 kn Lc-93 (idle 28c , load 48c).

15 godina
neaktivan
Cpu Tdp problem

Odvrti ti radije Prime95 jedno 8 sati u komadu,

što je sigurno, sigurno je.

Ako je stabilan, nemaš brige, ako ne, da.

No matter where you go, there you are.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam baš ljubitelj Primea no to ću napraviti kada stavim pasivne hladnjake na VRM proradi hlađenja jer sam na netu našao da Msi-jeve ploče nemaju zaštitu od pregrijavanja istog(asus,asrock,biostar,gigabyte i ostali imaju pa je to sra...).Javim kada kupim hladnjake i onda testiram Prime.

13 godina
neaktivan
Cpu Tdp problem

Da lumeni i ja sam toga svjestan ,ali nisam spominjao overclocking nego undervolting znači smanjujem voltažu da bih smanjio potošnju procesora na 95 w.

Jedino što sam primjetio je to da kada komp ugasim i ostavim ga 5 minuta ugašenog te ponovo upalim neće startat samo vrti , onda ga ponovo isključim i ponovo uključim i onda sve radi.Sada sam ugasio treću jezgru i ostavio prvu, drugu i četvrtu tako da imam phenom x3 6mb l3 cashe.možda se što promjeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eh da vidim da imaš drugu MSIjevu ploču kako si zadovoljan s njom i gdje se može kupiti i koliko para.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ford eleanor kaže...

Matična koju ste naveli ima 3+1 faznu regulaciju i podržava procesore do 95W TDP.Takođe nije za overclocking

Ne bih rekao... pa pogledao sam dizajn i ima 100% 4+1.

I am Sinistar. I hunger!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ford eleanor kaže...
8ax kaže...
ford eleanor kaže...

Matična koju ste naveli ima 3+1 faznu regulaciju i podržava procesore do 95W TDP.Takođe nije za overclocking

Ne bih rekao... pa pogledao sam dizajn i ima 100% 4+1.

Pogledaj opet

http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboard-vrm-information-list

Hm, imaš pravo valjda, ali ima 5 kockica matična pored proca.

I am Sinistar. I hunger!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice